4.01.2011

Bir İngiliz Asilzadesi Colin Kazım Richards

Bir Adnans transferi ile daha yine hüsrana uğradık. Şimdi normal bir insan olsa 24 yaşında, eğitimini İngiliz kulüplerinde yapmış bir oyuncu için şu an yönetimi ayakta alkışlıyor olurduk. Ama işin aslı öyle değil, aldığımız oyuncu Colin Kazım. Yani fuhuş yapan, küfürbaz, mücadeleden yoksun, maç haricinde sürekli ipodunu açıp rapini dinleyen, etrafına umursamaz bakışlar atan adam.

Yönetim, takımdan Keita'yı disiplinsiz davranışlarından dolayı gönderdi. Hagi, Misimovic'i sakız çiğnediği için kadro dışı bıraktı. Çünkü onlar bir asilzade. Asla disiplinsizliğe yer yok. Almanlar da kimmiş bizim Adnan'ımız var, Hagi'miz var.

Peki takımda şu anda oynayanlar kimler?

Servet Çetin: Yedirdiği gollerle, yaptığı açıklamalarla Rijkaard'ın gidişine destek oldu.
Serdar Özkan: Kendisine ait bir menajerlik şirketi olan atılımcı sporcumuz.
Hakan Balta: Oyunun ortasında çıkmak istediğini belirten, atarlı ama ruhsuzun en önde koşanı ve sigara seven futbolcumuz.
Arda Turan: Son 1 yıldır maç yapmaktan daha çok kurdele kesen, 1 numaralı yıldız, bayrak adam, aylık 80 bin TL'ye geçinemeyen son model Mercedes'i olup, sokaklarda kalmak zorunda kalan fakir oyuncumuz.

ve Colin Kazım!
Bu isimlerden başka da sorunlu futbolcularımız var. Fakat onlar da yeteneksizlikleriyle göz dolduruyor. Burada altını çizmek istediğim nokta saha dışında rahat durmayan adam sayımız zaten fazla, bir de bunlara Colin Kazım'ı eklemek nasıl bir akıl ürünüdür?

Mesela Mario Balotelli şu an faal olarak futbol hayatına devam eden en kırık oyunculardan. Belki de birincisidir. Fakat yeri geliyor bu adam hat-trick yapıyor, yeri geliyor takımı ipten alıyor. Keita'nın zaten yaptığı işler ortadaydı. Yeri gelir kendini yerden yere yuvarlar, yeri de gelir golünü atar, çalımını basar, defans oyuncularını sırtında gezdirirdi. Peki Colin Kazım'ın şu ana kadar performansı ne noktadadır? Saha içinde mücadele etmeyen, ruhsuz ruhsuz sahada dolaşan ve şu ana kadar oynadığı resmi maçlarda 174 maçta 20 gol atan bir adam. Asistlerinin sayısını bilmiyorum, ama orta açmak yerine hiçbir şey yapmayan bir adam olduğu için 20 asisti bile yoktur. Az önce saha dışındaki hareketleri için eleştirdiğim Arda ise benzer mevkide oynamasına rağmen neredeyse her sene en az 10 golü, 15 asisti var. Bu açıdan da sınıfta kalan bir futbolcu.

Peki bu transferin mantığı nedir? Aklıma gelen en mantıklı cevap bu adamın taraftara ıslıklattırılması için alındığıdır. Disiplin yok, sürekli arıza var. Futbol yok, yine arıza var. Zaten takımdaki adamlarda bunlardan var. Taraftar suçlu olarak bazen yönetimi, bazen futbolcuları suçluyor. Yönetimin mantığı biz transferlerimizi yapıyoruz "Ama işte görüyorsunuz ya futbolcular ne kadar kötü oynuyor", "Hagi takımı ne kadar yönetiyor?" diye göstermek. Taraftar umarım Colin Kazım'ı bu yönetim başımızda olduğu sürece ıslıklamaz. Bu bir tuzaktır.

Galatasaray'ın adının olduğu her yerde umut vardır da bu biraz bile bile ladeslik olduğu için bu yönetimden dolayı umut diye bir şey kalmadı. Öncelikli beklentim bir an evvel bu anlayışın defolup gitmesi. İkincisi de ne olur bu adamlar transfer yapmasın. Çünkü Colin Kazım'ı almak gibi süper hedefi olan bu yönetim gider gerçekten Necati'yi, Fatih Tekke'yi, Hürriyet'i ve Van Bommel'i alır. Çünkü her şeyi geçtim artık bunların gururu bile kalmamış. Her an her türlü bombayı patlatabilirler.

Not: Bu arada şu en üstteki resim Galatasaray resmi sitesinin açılış görüntüsü. Hani bir zamanlar Keita'yı, Elano'yu, Jo'yu, Gio'yu, Cana'nın, Misimovic'in, Insua'nın resimlerini 1 gün süreyle aralıksız gösteren açılış sayfası. Neden şöyle Colin Kazım'ın I-Poduyla, karizmatik bakışlarıyla çekilen bir fotoğrafını koymadılar ki?

5 yorum:

Adsız dedi ki...

bu kadar şak şakçı olmayın ya..bu kadar olmayın..Bari Arda'ya dil uzatmayın.

Tamam eleştirin ama salyalarak saçarak saldırmayın.

Yazının çoğuna katılıyorum ama mide bulandırmış sinek.

Adsız dedi ki...

Kazım'ın çok cool bir havası var.Hem zenci de.Hoş gelmiş.

Adsız dedi ki...

odaklanman gereken yeri kaçırmış hakaret edercesine bi yazı yamışsın yaw

ben begenmedim eksiliyorum

Adsız dedi ki...

Kusura bakma ama şu cümleden sonrasını okumadım.

"Yani fuhuş yapan, küfürbaz, mücadeleden yoksun, maç haricinde sürekli ipodunu açıp rapini dinleyen, etrafına umursamaz bakışlar atan adam."

Fuhuş, küfür, I-Pod'dan müzik dinlemek. Gerçekten hiç bir erkeğin hele ki futbolcunun bulaşmayacağı kötü alışkanlıklar bunlar.

unknown dedi ki...

bi ara nerde antipatik adam var gider bulurdu fenerbahçe. gerçi hala antipatik adamları çok ama galatasaray'dan fazla değil. Adnan sezgin, barış, ayhan, servet, gökhan zan, serdar özkan yetmiyomuş gibi gittik bide antipatik nasıl olunurun kitabını yazmış bu sefil adamı aldık. olası bir gol attığında hoparlörden colin lafına karşılık tribünden kazıııım diye bağıracak tüm renktaşlarımın allah belasını versin..

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO