1.10.2011

Arda Turan ve Nou Camp'taki Türkler!

Röportaj mı vermiş yoksa sadece açıklama mı bilemiyorum ama şunları demiş Arda Turan:
"Uzun süren sakatlık dönemimde inanın çok zor günler geçirdim. Bir tarafta takımın gidişatı, bir tarafta taraftarın baskısı bir taraftan da çalışıp iyileşmeye çalışıyordum. O dönemlerde de fazla konuşmamaya çalıştım çünkü konuştuğumda Galatasaray’a zarar vereceğimi düşünüyordum. Şimdi öyle değil. Rahat rahat hissettiklerimi anlatabilirim. Çünkü burada kendimi çok iyi hissediyorum. Mesela Nou Camp’a çıkıyorsunuz ve değişik duygular içindesiniz. Size soruyorum; şimdiye dek kaç Türk futbolcu Nou Camp’a çıktı. Zaten koridorlarda Nihat abinin resmini görünce duygulandım. Gurur duydum ve daha sonra kendime “İşte biz insana bu kadar değer verebiliyoruz” dedim..."

Senin o kaptan olduğun, efsane olmaya yeltendiğin ama beceremeyip kaçıp gittiğin Galatasaray var, bildin mi Arda? Hah işte, mesela o takım üç kere oynadı orada.

30 Mart 1994'teki maçı Barcelona 3-0 kazandı. Manchester United'ı 3-3 ve 0-0 ile eleyip katıldığımız grupların beşinci maçıydı. O zaman iki grupta dörder tane, toplam sekiz takım vardı. Hal böyle olunca mart ayında ile grup maçları oynanıyordu. Bir nevi çevrek final niteliği taşıyordu grup aşaması.

İkinci maç ise bir sonraki sezon oynandı yine Şampiyonlar Ligi'nde. Önceki sezon oynadığımız Barcelona ile yeniden düştük aynı gruba, üstelik yine önceki sezon elediğimiz Manchester United ile de karşılaşmıştık. 14 Eylül 1994 tarihinde, yani önceki maçtan dört buçuk ay sonra yine bir sürü Türk oyuncu Nou Camp'a çıktı, Arda Turan hatırlamıyor olsa da. Hatta bunun rövanşı Şampiyonlar Ligi'ndeki efsanevi 2-1'lik Barcelona galibiyetimizdi, onu da not düşelim belki Arda hatırlar.

Bitmedi Arda, üçüncü maç da oynandı. 5 Aralık 2001 günü, ilk devresini önde kapatıp 2-2 berabere kaldığımız o meşhur maçı oynadık. Bu dönemleri de hatırlamıyor Arda, kısmet.

Arda üzülecek ama dördüncü maçı da oynadı Galatasaray: 13 Kasım 2002'deki maçtan mağlup ayrılıp gruptan çıkamadık.

Oldukça fazla Türk oyuncu oynadı Nou Camp'ta gördüğünüz gibi. Fenerbahçe, Trabzonspor, Beşiktaş üçlüsü de oynadı üstelik. Arda sadece Nihat'ı hatırlıyor olsa da 20 Ekim 2009 günü 1-1 devam eden maçta Gökdeniz Karadeniz takımı Rubin Kazan'ı 1-2 öne geçirerek üç puanı kazandırmıştı; yani Gökdeniz, Arda'nın o beş yediği statta galibiyet sevinci yaşadı takımıyla birlikte.

İz bırakanlar bıraktı yani orada. Arda her ne kadar "Arda, Messi'yi izledi" diyenlere kızsa da gerçek bu. Arda sadece izledi, Gökdeniz ve diğer Türkler ise zamanında gayet güzel oynadılar orada. Sağa sola yaranmak, kendini bulunmaz Hint kumaşı gibi göstermeye çabalamak falan boş işler. Sen sus ve topunu oyna, belik gözlerinde saygınlığını kaybettiğin insanlara tekrar sevdirirsin kendini. -Bu son cümleye kendim de inanmadım ama neyse.-

5 yorum:

Adsız dedi ki...

galiba o ligde oynayan kac turk cikti demek istedigini anlayamamissin.

always dedi ki...

''kendini bulunmaz Hint kumaşı gibi göstermeye çabalamak falan boş işler'' çok dogru söylemişsin işte herifi bu tarz hal hareket ve söylemlerinden dolayı sevmiyorum.

firat selcuk dedi ki...

@adsız,
Pek öyle demişe benzemiyor Arda efendi. Onu diyecek olsa kaç "Türk bu ligde oynadı ki?" derdi en basitinden. Kendini havalarda görme takıntısı devam ediyor işte.

Unknown dedi ki...

@Artemio Franchi

Kusura bakma fakat Arda buradan sen ve senin gibi zihniyete sahip olan insanlar yuzunden gitti.. Arda'nin su aciklamalarindan bile kendine oyle guzle bir negatif hava cikartmissin ki pes dogrusu..

Sakuragi dedi ki...

Valla gio santos,elano,lincoln,misimovic gibi adamları bunu böyle şımarttığımız için kaybettik..Paşa derebeyliğini ilan etmişti..Gitiiğine zerre üzülmedim..

Zaten maçlarda sende görüyorsundur..4 topda rakip kaleye inebiliyoruz kontra'dan (top sabri'ye değmese tabi ^^ )..arda zamanı kontra atak kelimesini duymadık hiç..

Topu al götünü daya rakibe..3 kişi çalımla..çalımlayamazsan korner yaptır..

Gitsin culio'dan karakter dersi alsın önce..

Kendini nimetten sayıyor..Fazla sürmez atletico'da kesik yemesi yakındır..

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO