5.09.2012

Luca Toni Geri Döndü

2005/2006 sezonunda, Fiorentina'da ilk sezonunda 31 golle yıllar sonra Serie A'da 30 golü geçen ilk gol kralı olarak iz bıraktı, sonraki sezon da 29 maçta 16 gol attı. 2 sezon Floransa'da kaldıktan sonra kariyer yapma uğruna Bayern'e gidip Fiorentina'ya 11.5M € kazandırdı.

Yolu tekrar Floransa'ya düşer diye beklerken önce Roma'ya kiralandı, sonra vasatı aşamadığı Genoa ve Juventus maceraları falan derken bu yılın başında ikinci kez yurt dışı deneyimi yaşadı ancak Avrupa'da taliplisi olmadığı için adres Al Nasr oldu.

Orada da tutunamamış olacak ki transferin son günü Berbatov'dan büyük bir çalım yiyen Fiorentina'dan teklif alınca düşünmeden geri döndü. 6 yıl önceki gibi neredeyse her maç atan bir Toni olmayacak, şimdilik "hiç yoktan iyidir" mantığıyla kendini kabul ettirmiş durumda.

Fiorentina'dan yıllık 500.000 € alacak ki zaten kolay kabul edilme sebeplerinden biri de bu, maliyeti çok değil. Eğer Toni biraz form tutar da mor forma ile 15 gol atabilirse 250.000 € daha kazanacak. Zaten 15 golü bulabilirse buna itiraz eden olmayacaktır.

35 yaşında da olsa yaşattığı harika 2 sezondan sonra insan Toni'den goller bekliyor. Şahsen 15 olmasa bile, 10 golü bile bulsa -ki 8-9 kabulümdür- benim için yeterli olur. Amauri bile nefret ettirmeden gitti zira yarı sezonda attığı tek golü Milan'a deplasmanda attı ve maçı kazandırdı, daha ne olsun... Toni öyle bir şeyi başarırsa baş tacı edilir, efsanelerden biri olarak Fiorentina'da bırakır futbolu. Umarım da öyle olur...

Hiç yorum yok:

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO