15.12.2012

Tek Suçlu Emre Çolak

Emre Çolak hakkında yazı yazacaktım, unuttum gitti hep. Az önce bir anda coştum ve entry girdim Galatasaray Sözlük'te, kısa olsun derken uzadı, bloga da ekleyeyim ki yazıymış gibi olsun diye aynen aktarıyorum buraya da:

"kötü oynamasını geçtim tek hatalı pasıyla bile hakkında onlarca entry girilirken iyi oyunu sonrası adı sanı anılmayan oyuncu.

 braga maçının ikinci yarısında oyunda kaldığı 45-68 arası galatasaray adına sezonun en iyi orta saha performansıydı. amrabat'ın burak'a asistini konuştu herkes ama bir kişi çıkıp da amrabat'a emre'nin attığı harika pası konuşmadı.

mesela o pası hamit atsaydı şu an hamit'in heykeli arena'nın girişindeydi yüzsüz taraftar ordusunun gazlamalarıyla.

bir de işte bahsedilen dizi konusu var. sen dizi izleyip "kuzey de şunu yaptı yhaaa :(" yazınca sorun yok, emre kuzey'in yaptığını beğenip adamsın kuzey dediği zaman "apaçi! ergen! malllll xd" oluyor.

emre çolak'ın bu sezon bu kadar fazla eleştirilebilmesi için takımda geçen sezona oranla en fazla formu düşen adam olması lazım ama bakıyorum öyle bir şey de yok. selçuk, melo, elmander, eboue... hepsinin formu ne yazık ki geçen sezona göre daha düşük. gerçi selçuk'u ayrı tutarım, adama iki kişinin markaj yaptığı maçlar var.

neyse, emre tüm bu adamlara oranla daha formsuz değil, sadece taraftarın götü daha çok yetiyor emre'yi eleştirmeye. tüm olay bu. hamit'i eleştiremez çünkü o büyük kumandan, dünya yıldızı, real madrid'den geldi... elmander'e formsuz dedin mi sözlükte küfür yağar, çünkü o "reyiz!!!"... kimse formsuz demiyor ama, kabul edemiyoruz bir türlü sakatlık belası yüzünden sezonun ilk yarısında dibe vuruşunu. eboue yobo'yu kaydırdı, kesinlikle eleştirilemez, vuralım hemen emre'ye.

 emre büyük paralar almıyor, bonservisinin türk lirası karşılığı çift haneli milyonlar değil hatta bir bonservisi bile yok altyapıdan gelme olduğu için... o zaman vur emre'ye, emre kötüdür, emre formsuzdur, emre bu sezon takım halinde düşen formumuzun tek sorumlusudur çünkü twitter'da izlediği dizi hakkında iki tane ünlem koyarak yorum yapmıştır. emre kuzey güney izleyeceğine akşamın o saatinde tek başına idman yapsa tüm galatasaray kurtulacak... tüm sorun emre'de, mesela takımın bel kemiğini üç ay miami'den döndürememek hiç sorun değil, emre kuzey güney izlemeseydi melo temmuz başı takıma katılacaktı ve formu üst düzey olacaktı, selçuk'a rakipler iki kişi markaj uygulamayacaktı, hamit bayern'deki formda dönemini aratmayacaktı, elmander gol rekoru kıracaktı..."

7 yorum:

Adsız dedi ki...

Yaşar Usta olmaya çalışmışsın ama, maalesef.

Emre Çolak'ın kötü oynaması değil onu bu kadar hedef tahtasına koyan. Yoksa Hamit de iki maçtır deli gibi yuhalanıyor. Herkesin götü yiyor topçu eleştirmeye sorun değil bunlar.

Sorun, Emre'de iğrenç bir komplekse sahip olması ve yaptığı en ufak bir olumlu hareket sonrası kendini kaybedip işi şahsi şovuna dönüştürmeye başlaması. Gereksiz yerde 3 kişinin arasına girmeler, alakasız yerlerden şutlar çıkartmalar, gereksiz topuk pası denemeleri vs vs. Yani yapamayacağı işlere kalkışması.

Daha fenası hatalarından ders almaması ve yaşına göre gelişim seviyesinin yerlerde sürünmesi. Önce Semih Kaya'nın çizgisine bak; sonra Emre Çolak'ın çizgisine. Neden Semih gün geçtikçe iyiye giderken Emre Ç. sürekli form düşüklüğüne uğruyor?

Futbol zekası yok, ezbere oynuyor ve o ezberlerin hepsi şahsi şova yönelik.

Savunulacak bir yanı yok bu adamın. Şımarık ve kendini bilmezin teki.

firat selcuk dedi ki...

bahsettiğim ve eleştirdiğim zihniyete güzel bir örnek teşkil etmişsin.

Adsız dedi ki...

Çok doğru söylüyorsun adamsın sen var ya ellerine sağlık hele Hamit hakkında söylediklerine harfi harfine katılıyorum bravo :)

Adsız dedi ki...

İyi o zaman her maç kendi ekseni etrafı dönüşünde,geri ve yan paslarını,ön direğe yetişemeyen kornerlerini,Beckham gibi her frikiğin başına geçmeye çalışmasını bir de bunların üstüne yaşadığı özgüven patlamasını alkışlayalım.Emre senin bahsettiğin gibi zavallı bir durumda değil,aksine kendisi yeni bir Arda vakası olma yolunda ilerliyor,senin gibi genç oyuncu,Galatasarayın çocuğu fetişistleri de onu gazlamaya devam ediyor.Ayrıca eleştirdiğin Hamit'in şampiyonlar ligi maçlarını bir izlemeni tavsiye ederim,bırak da Emre'den biraz fazla kredisi olsun,ki senin bahsettiğinin tam aksine her maç attığı her yanlış pasta deli gibi yuhalanıyor.Bırakalım artık bu fakir fukara edebiyatını.

Adsız dedi ki...

hocam kalemine sağlık.emre çolakın scholes vari uzun pasları görmezden geliniyor.manu deplasmanında da buraka yine harika pas atmıştı.büyük yetenek ve bence arda turandan daha iyi olacak.

Adsız dedi ki...

futbol zekası yok diyen arkadaş uçmuş.verdiği inanılmaz paslar ve son dönemde gol bölgelerine sarkması gelişiminin devam ettiğini gösteriyor.

Dt dedi ki...

Futbol zekası olmadığı konusuna bende katılıyorum. Bu durum ekstra olarak topu ayağında fazla tutmasıyla iyice olumsuz bir hal alıyor. Üstelik Emre'nin verim sağlayabildiği bölge kanatlar olmasına rağmen orta yapmak konusunda hiçbir gelişme göstermemesi de eleştirilmeye açık.

Senin verdiğin örneklerden yola çıkacak olursak elbette Emre'nin geçen sezona oranla performansı takımdaki bazı oyunculardan daha iyi gözüküyor fakat bu Emre'yi gelişmekten uzaklaştırmamalı.

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO