29.09.2017

Kristoff: "Son 150 Metreye Kadar Dünya Şampiyonu Olduğumu Düşündüm"


Norveçliler tek yürek olmuşlardı ama kendi evlerinde Peter Sagan'ın ardından ikincilikle yetindiler.

Alexander Kristoff'un, Bergen'de düzenlenen UCI Dünya Yol Şampiyonası'nda elit erkekler yol yarışında finişe 200 metre kala pelotonun içinden patlayıp gitmesiyle efsane isim Bjorge Lillelien tarzı bir spiker, Norveç televizyonunda gözyaşlarına boğulmak üzereydi.

Ama son bölümde, ev sahibi ülkenin favorisi, Sagan tarafından yakalanıp geçildi ve iş foto finişe kalmasına rağmen Kristoff ikinci sırada yer aldı.

Kristoff, finişte Cyclingnews'e "150 metre kala tam gaz ilerliyordum ve kazanacağımı düşünüyordum. Sagan'ın peşimde olmadığını umuyordum, Trentin'i veya başka birini bekliyordum ama ne yazık ki çok yakınımdaydı ve onun birini böyle kolayca geçip gidebileceğini biliyordum." dedi.

Kristoff, Sagan'ın o patlayıcı gücüne engel olmayı kısmen başardı ve ikili çizgiye beraber girdiler. Norveç halkı, heyecanla yanaklarını şişirip Norveçli sporcunun kazanması için haykırıyorlardı.

"Son bölümde onu neredeyse yakalamıştım ve eğer biraz daha mesafe olsaydı kazanabilirdim, üstelik Sagan zamanlamayı farklı yapmış da olabilirdi. Benim için çok geçti ve o daha iyi sprint attı. Kazanmayı hak etti." dedi Kristoff.

Bu yarış, 2016'da iki Norveçliyi karşı karşıya getiren yarışın mirasını taşıyor ki 2016'da Doha'da Kristoff ve Boasson Hagen kazanmak beraber sprint atsalar da ikisi de madalyadan uzakta kalmışlardı. Bu defa böyle bir hata yapılmadı ve Thor Hushovd'un istediği takım çalışmadı gerçekleşti.

Ev sahibi ülke, önemli kaçış gruplarına hep sporcu yolladı ve ihtiyaç anında önde beraber çalıştı ve Boasson Hagen de Somon Tepesi son kez tırmanılırken öne fırladı. Son yokuş sonrası Dimension Data sporcusunun pili bitti ve Alexander Kristoff final sprinti için bisikletiyle baş başa kaldı, peloton içinde kazanmak için uygun bir çizgi de yakalamıştı.

"İyi bir sprint attım ve son kısım pek de ölümcül değildi. Sadece Sagan daha güçlüydü ve belki bacakları da benden daha tazeydi. Üç kez üst üste kazandı ve bu tip yarışlarda o, dünyanın en iyisi. Yarış kaybedilebilecek en kötü isimlerden biri değil ve kesinlikle kazanmayı hak ediyor ama şuna eminim ki üzgünüm ve hayal kırıklığına uğradım ama bu da bir şeye yaramaz şu an. Artık çok geç."

"Ama bir pişmanlığım yok. Bu parkurda başarıp başaramayacağımı bile bilmiyordum ama zaman limiti içinde kalacağıma emindim, bu manada bakarsak mutlu olmalıyım. Her şeyi doğru yaptım ama bu tarz bir finişte Sagan en iyisi. İstediğim gibi iyi bir pozisyon aldım ama sonunda kaybettim. En iyi ikinci takım ve en iyi ikinci sonuç, bence tüm takım bunun için gurur duymalı."

Geçen yıl Doha'daki kargaşadan sonra bu yıl kazanılan gümüş madalya, Norveç için bir umut ışığı oldu ama Bjorge Lillelien tarzı bir anlatımla coşkuyu yaşamak için en az 12 ayları daha var.

Hiç yorum yok:

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO