24.04.2008

Şampiyonlar Ligi #4

İkinci tur ve çeyrek final daha akıllardayken yarı finallerin ilk maçları da geride kaldı. Artık finalden sadece 90 dakika kaldı. Chelsea biraz avantaj kazandı, diğer eşleşmede ise Barça Old Trafford'da gol atarsa işler karışır.

Barcelona 0 - 0 Manchester United : Messi'nin dönüşü ile Barcelona ayağa kalkacaktı, Manchester ise Ronaldo'nun önderliğinde zaten şovunu yapıyordu. Beklenildiği gibi hızlı başladı aslında, Milito kollarını sevgilisine kavuşur gibi açınca ceza sahası içinde, penaltı kaçınılmaz oldu. Ronaldo ise direğe attı ama bu direk kalenin de arkasında fileleri dik tutan direkti, kısacası auta yolladı. Heyecanlı ve iki tarafın da bol pozisyonu ile geçeceğini düşünmüştük bu dakikadan sonra ki öyle olmadı. Pozisyon yine boldu ama Barcelona adınaydı büyük çoğunluğu, pek ortada olmayan bir maçtı, Manchester penaltıyı atsa herşey değişebilirdi ancak Barcelona 90 dakika içerisinde golü bir kaç defa bulabilirdi. Rövanşta Manchester'ın baskısını da görürüz, Barcelona da bu tempoda oynarsa adına yakışan bir maç olacak. Dün akşam hücum da vardı mücadele de ama ben pek zevk alamadım. Ferguson'un savunmanın önüne Scholes ve Carrick'i çivilemesine hiç anlam veremedim. Rooney de bu kadar kötü olmamalıydı. Deco'yu hiç beğenmem ama uzun zaman sonra Barça forması ile kendisini izlemek keyif vericiydi.

Liverpool 1 - 1 Chelsea : Gündüz 4 saat İzmir'de bulunup gelmiştim, o yorgunlukla maçı düşünemedim. Açtım sesini biraz azaltıp ara sıra göz attım, spiker bağırdıkça -ki Liverpool'a bahis yaptığı için olsa gerek sadece kırmızıların ataklarına bağırdı- döndüm baktım televizyona. Drgoba'nın da düştüğü ve penaltı istediği pozisyon var ki bizim ligde bile çalınmaz öyle diyeyim. Kuyt'un golü ise evlere şenlik denen cinsten. Chelsea savunması inat etti dokunmadı topa, Liverpool'dan da kimse dokunmaya çalışmadı, en sonunda Kuyt "tamam sakin olun" dedi ve golünü attı. Riise'ye ise diyecek lafım yok, yılın en kötü ismi belki de Liverpool için. Kendisi için parlak geçmeyen sezonun finalini bu golle yapmamalıydı. Liverpool'un elenmesine sebep olacak belki de 94.10'da gelen bu gol.

Son olarak ;

Sayın İlker Yasin, Giovani Dos Santos Manchester'da oynamıyor. Bojan'ın Sırp olan ebeveyni babası, annesi ise İspanyol. Bir de, teknik yorum yapmayın mümkünse oturun sadece maçınızı anlatyın/anlatamayın.

Hiç yorum yok:

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO