28.04.2008

Galatasaray 1-0 Fenerbahçe


Maç hakkındaki yorumumu değil, maç öncesi sözlükte yazdığımı eklemek istiyorum buraya. Son kısımlarda dilediklerim maçtan sonra da yazmak istediğim şeylerdi aslında, aynıları da gerçekleştiği için maç öncesi yazdıklarımı buraya taşımayı uygun gördüm..

"yıllar sonra insanın içini kıpır kıpır eden derbidir. son 3-4 sezondur hiçbir derbiyi günler öncesinden beklememiştim, maç günleri gereken gaz moduna girilir, ertesi gün sonuç iyi de olsa kötü de olsa "fısss" efektiyle sönülür ve günlük yaşama devam edilirdi.

bu defa belki de büyüklerin dışında bir takımın şampiyonluk mücadelesi bu heyecanı yarattı, belki de olur olmaz yerlerde galatasaray ve fenerbahçe tarafından karşılıklı ikram edilen liderlik koltuğunu bir takımın elinde sürekli tutamaması yarattı bu heyecanı. ancak kim ne derse desin pazar günü son yılların en heyecanlı maçlarından birine sahne olacak.

galatasaraylı olarak kazanmayı ve gecenin sonunda şampiyonluk şarkıları söylemeyi elbette ki istiyorum herkes gibi. ancak galibiyette, beraberlikte veya mağlubiyette, yani skor ne olursa olsun "ne mactı be" diyerek skoru değil maçı konuşabilmeyi istiyorum. fırat aydınus bu sezon iki defa yönetti bu derbiyi, ikisi de kadıköyde oldu, bu defa sami yen'e geliyor derbi için. ilk iki maçta hakemin konuşulmadığını düşünürsek artık iş sahadaki 22 kişiye düşüyor. çıksınlar ve bize istediğimiz gibi bir sezon finali yaşatsınlar, hakem kalitesiyle ve verdiği güvenle zaten onlara ayak uyduracaktır.

tarafsız gözle izleyenlerin "derbi böyle olur işte" diyeceği, kaybedenin de rakibine bok atmayıp futbolu konuşacağı, hakemin hiç konuşulmayacağı, ertesi günü gazetelerin gündeminin de skor değil futbol olacağı bir derbi istiyorum. çok fazla birşey istemiyorum gibi geliyor bana ama burası türkiye demekten de kendimi alamıyorum.

edit : oldu lan.. vallaha oldu.. yenen iyi oynadığı için yendi, yenilen kötü oynadığı için yenildi, ne hakem hataları konuşuldu ne de masa başı olayları konuşuldu.. ligdeki 100. derbiye yakışır bir maç oldu.."


fotoğraf : webaslan

Hiç yorum yok:

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO