19.09.2010

Buca 0-1 GS & Fiorentina 1-2 Lazio

Önce Fiorentina ile başlayalım. Mihajlovic yeni bir düzen oluşturma peşinde, bunun da yaralarını alacağımız belliydi ancak ilk üç haftayı tek puanla kapatacak kadar büyük bir hasar beklemiyorduk. Biraz daha iyimser olup 3 veya 4 puan istemiştik ama fazla iyi düşünmüşüz belli ki. Sezon başında Jovetic'in sakatlığının etkisi büyük oldu ancak Ljajic iyi form tutup o açığı kapatmıştı. Santana'nın düzelmesi, Vargas'ın iyiden iyiye coşması derken bu sancılı haftaların daha sakin geçmesi olası görünüyordu kağıt üzerinde. Görüldüğü üzere pek de rahat geçmiyor ve geçmeyecek gibi de. Sezon başı genelde amatör ve yarı profesyonel takımlarla oynadığımız için önümüzdeki yolu net görememiştik aslında. Tottenham maçı biraz belirleyici olsa da az sayıda ciddi rakiple oynamak asla yeterli olmuyor işte. Bir yerde patlıyor olay..

Fiorentina istediği işleri şimdilik yapıyor gibi görünse de skoru arttırma konusunda başarılı değiliz. Gilardino tam form tutturamadı sezon öncesi iyi görünse de. Üzerine Cerci'nin takıma yeni alışacak olması, Babacar'ın acemliği atamayışı derken bu sıkıntı 1-2 maç daha sürecek gibi. Gerçi skor konusunda ilk maç sıkıntı yok gibiydi, De Sanctis dünya dışı varlık gibi değil normal bir insan gibi oynasaydı Napoli'ye tarihi fark atacaktık.

Görüldüğü üzere yorum yaparken bile karışık Fiorentina.. Düzenin oturması ve gelecek adına kesin konuşamalar yapılması için Ekim ayını da feda etmemiz gerekiyor bence.. Onun için önümüzdeki 1 ay her türlü skora iyi veya kötü de olsa temkinli yaklaşmak lazım. Ağır mağlubiyet her şeyin sonu olmayacağı gibi rahat ve farklı galibiyet her şeyin düzeldiğini açıklamayacak bize.

Ayrıca not düşelim, Della Valle ailesi kulübü aldığından beri takımın Serie A'daki en kötü sezon başlangıcı oldu bu sezonki. 3 maçta 1 puan alabildik sadece.


Galatasaray'da ise durum daha parlak Fiorentina'ya oranla. Tarihin 2. en kötü başlangıcını yaptıktan sonra 3'te 3 gidiyoruz ki son 2 maçta 1-0'lık sonuçlarla Lucescu dönemini tekerrür ediyoruz hafiften. Yanlış anlaşılmasın Luce-Rijkaard kıyaslaması yapmıyorum, salak değilim. 1-0'ların arka arkaya gelmesi o dönemi anımsattı hepsi o.

Aslında akıllı mantıklı kimliğimi bırakıp deli kimliği ile yazsam bu maçın benim gözümde 0-0 bittiğini yazmam gerekir. Sonuçta kanlı-bıçaklı hale geldiğim Ayhan'ın golüyle kazandık. Kendisi de 2 sene sonra ilk kez gol atmış zaten. Yeter zaten, yapabileceği en büyük katkıyı yaptı bu sezon ve doğrudan 3 puan kazandırdı. Yıl boyu ilk 18'e almasak bile maksimum verimi aldık Ayhan'dan 2010/11 sezonunda, içimiz rahat olsun, bundan sonra çok eleştirmeyeceğim kendisini. Bütün beklentilerimi karşılamış bir oyuncuyu neden eleştireyim zaten...

Ayhan'dan bütün beklentim koca sezonda tek maç alabilmesiydi evet.

5 yorum:

Adsız dedi ki...

Lazio yu yenmesi komik olurdu zaten, cok kaliteli ve oturmus bir kadrosu var lazio nun ,bu hafta milan a da sorun yasatacaklarına eminim fiorentinaya gelince nerde o eski mor menekseler aynı seyi aslında lazio icinde soylıyebılırız. 7 kız kardes eskisi gibi deil

os dedi ki...

Ne çaktı be arkadaş Lazio !!!

cCc Ledesma cCc

os dedi ki...

Lazio'ya olan 3.10 ganyan da şahaneydi.

Keşke hep Fio-Lazio maçı olsa, Lazio çaksa da 3.10 ganyanı kapsak..

BABA OĞLUNA VERMEZ 3.10 !!!

irriducibili dedi ki...

sen rahat ol lazio hep cakar fiorentınaya

ccc lazio ülkü ocakları ccc

Adsız dedi ki...

fiorentina kümeye.!! bu faşo amcalarda bu sene harıka oynuyo bu arada. dönüyomu lan yoksa efsane maviler

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO