28.09.2010

Çınlayan Kulaklar

Yukarıdaki maçı izlediğimde 19 yaşındaydım. Sağımda solumda Fenerbahçeli arkadaşımla izledim. Skor 5-0 olduğunda beraber izlediğimiz arkadaşlarım kollarımdan çekiyor, çimdikliyorlar, itip kakıyorlardı. Zerre bir hissiyatım yoktu. Adeta şoktaydım. Maçı izlemeyi bırakmaya yeltendim fakat sağlı sollu tutulmuş, çıkamıyordum. O arada babam aradı, "aha sesler geliyor, salak oğlum hala izliyor musun maçı?" diye sordu, cevapsız bıraktım. 6-7 dakika kalmıştı maçın bitmesine ve biraz sakinlemiştim. 5-0'lık skoru ömrümün sonuna kadar unutamayacağımı, sadece galibiyetlerde takımlarını destekleyen arkadaşlarıma nasıl katlanacağımı düşünüyordum... Derken 6. gol geldi, arkadaşlarım birbirleriyle sarılıp sevindiler, beni ellemediler. Ben bu esnada birden nefes alamadım ve kendimi yerde buldum. Tutup hemen terasa çıkardılar, hayal meyal hatırlıyorum. İzlediğimiz yerde bir doktor varmış, sakin ve bilinçli bir müdahaleyle kendime geldim. Su içtim, biraz daha toparladım.

Kendime geldiğimde içerideki televizyona bakmaya çalışıyordum. 6. golün gelmediğini, benim hayal ürünüm olduğuna inanmak istiyordum. Bir arkadaşım "bitti oğlum bitti 7 olmadı" dedi. Cevabı almıştım. Doktor iyice kendime geldiğimi farketmek için "Bu kaç?" diye sordu... Fenerbahçe'li olduğunu anladığım doktorun cevabını tahmin etmişsinizdir.

Bir çok geyiğe, bir çok aşağılamaya maruz kaldım bir Galatasaray'lı olarak. Kendimi onların yerine koyunca sonuna kadar hak verdim. Haklılar yani sonuçta. Fi tarihinde 8-0 lık maç mevzusunu ortaya sürmektense, Arif Erdem'in 2. yarının başında kaçırdığı pozisyonları anımsattım her seferinde...

Zaman su misali akıp geçiyor. Yavaş yavaş unutuyor, etkisinden çıkıyoruz haliyle...

5 Ağustos 2006'da Fenerbahçe son şampiyonluğunu yaşadığı sezonun açılış maçında Kayseri Erciyesspor'u ağırlıyor ve çok rahat götürdüğü maçın 82. dakikasında 5-0 öne geçiyor. Bu dakikadan sonra benim aklıma gelen giden bir şey yok henüz. 2 dakika sonra skor 6-0 olunca yıllar öncesini, az evvel anlattıklarımı anımsıyorum, içim buruluyor... "bu adamlar bizi de bu skorla yenmişti" diyorum. Bir Galatasaray'lı olarak "Kulaklarım çınlıyordu"

Tribünler golün sevincini yaşadıktan sonra, 4 sene öncesine gidip o günü hatırlıyor. Sonra o melodi...

Aradan yıllar geçiyor, Fenerbahçe her 6 gol attığında taraftarlar bu "kulakları çınlasın" cümlesini kuruyorlardı. Maç 7-0 oluyor, ama Fenerbahçe'liler hala "kulakları çınlasın" diye bağırıyordu.

Dün akşam Kasımpaşa maçında bu tarihi "6-0" ın ne kadar basite indirgendiğini gördüm. Fenerbahçe zora giden maçı bir şekilde çeviriyor, 6-2'lik skorla galip geliyor. Maç 4-2 iken direkten dönen ve Volkan'ın harika kurtarışıyla sonuçlanan pozisyonlar var, her zaman skor konuşulur ama gitti denilen maç dönüyor ve bu ruh halindeyken bile 6-2'lik skorda "kulakların çınlasın" geyiği yapılıyor.

Bu kadar basite indirgemeleri beni bile rahatsız ediyor. "6-0" lık skoru kullanmak varken, yenilene bakılmayıp, sadece atılan 6 gole bakılması garip geliyor. Hani olmaz da, 8-5 geride olur Fenerbahçe, bi gol atar skor 8-6 olursa Facebook,Twitter ve stad "kulakları çınlasın" diye inlemezse zerre şaşırmam artık.

6-2'lik skorda illa çınlayacaksa, çınlayan kulaklar Manchester United maçının skorunu duyan kulaklar olur.

19 yorum:

Beercholic dedi ki...

gerçekten böyle mi düşünüyorsun?
senin gibi her fırsatta 2-2 esprisi yapan adam gerçekten şu saçma şakaya böyle ciddi mi yaklaşmalı?
saçma şaka diyorum bak zira çünkü bence saçma, ben hoşnut değilim bu "kulakları çınlasın" olayından ama sen benim gibi değilsin biliyorum çünkü sen her fırsatta 2-2 esprisi yapan bir adamsın..
bilemiyorum, garip geldi..

ygtylmz dedi ki...

Twitter'da 34232432 tane 2-2 esprini bulabilirim. Gerçekten bulurum.

Consigliere dedi ki...

adam bulur,affetmez.

çok "meclisten içeri" oldu lan burası,msn'den tartışın.

os dedi ki...

Gerçekten böyle düşünüyorum.

Şimdi ne desem "işine gelmiyor o yüzden" diyeceksiniz. 2-2 sadece benim cılkını çıkardığım bir şey...

2-2 mevzusunda şu tip insana dönüyorum:
Galatasaray-Fenerbahçe tartışmasında
"Siz önce UEFA kupasını alın oğlum" diyen Galatasaray'lı, "önce siz bizi 6-0 yenin ondan sonra konuşuruz" diyen Fenerbahçelilerin tavrına benzer bi tavır...
Abartı mı abartı, kabul ediyorum.

Ama bu yazıda bahsettiğim şey bu durumdan farklı. O farkı da anlatmaya çalıştım işte bu yazıyla, Bir "6-0" bu kadar basite indirgenecek bir şey değil. Yıllarca ekmeğini yerdim ben bunun.. Bak 2-2 bitti 3 ayda :)

Ama skor hala 2-1

anilka23 dedi ki...

ya beşiktaş taraftarı ? 8 rakamını görünce psikolojim bozuluyor yemin ederim.

hem abi futbolun zevki böyle çıkıyor, sen yenileceksin ben dalga geçeceğim, o yenilecek şu dalga geçecek... bu döngüyü değiştiremeyiz.

Beercholic dedi ki...

yanlışsın abi..
bu bir kaba komedi..
2-2 mevzusuyla, 6-0 mevzusunun hiç bir farkı yok..
kaldı ki 6-0 mevzusunun yıllarca ekmeğini yedin çünkü üzerinden yıllar geçti, 2-2 ise 3 senin tabirindeki gibi 3 ayda bitmedi, yıllarca sürecek, belki 6-0'dan daha fazla hatırlanacak ve emin ol bununla ilgili sadece sen yapmıyorsun espri, daha şu son bjk-fb penaltı olayıyla ilgili videolar döndü buna benzer..
sadece sen değilsin yani "2-2 mi?" esprisi yapan, ve sadece bir kaç aya da mahsus değil, olmayacak da..
bir de şu var, herhangi bir maçta skor 1-1, ya da 3-3 olunca da bu espri yapılıyor, ya da bir maç 2-1 bitince, "2-2 olmadı" falan deniliyor, bunu şu yüzden anlatıyorum, 6-0 esprisi yapan fenerbahçe'lilerde yenilen gole bakmadan pek ala düşebilir 2-2 esprilerindeki gibi..
zaten olmayan seviye, eksinin altına iniyor ama sen bari 6-0 iken yapın, 6-2 iken benim aklıma manchester united maçı geliyor deyince, zaten -bana göre- hiç samimi olamadığın bu yazıda iyice çocuksulaşıyorsun..

os dedi ki...

samimi bulmadığın, çocuksulaşan birisi zaten sana ne derse desin bildiğini okuyacaksın, istediğini anlayacaksın.

Demek ki "2-2 mi?" geyiğini doğru yapıyoruz ki hala etkisi altındasınız ve olmaya devam edeceksiniz.

Açık söyleyeyim ben dün zerre etkilenmedim, kulak çınlamasıyla geyiğiyle ilgili etkilendiğim tek maçı da yazdım.

Beercholic dedi ki...

peki, öyle olsun madem..
şöyle bir itiraf ve ardından bir tespit ile bitireyim..
2-2 esprilerini doğru mu yapıyorsunuz ben bilmem, bildiğim ise şu, ilk 1 ay falan etkisi altında olduğum ve über sinirlendiğimdi ama sonra rutin bir hal aldı ve takmamaya başladım..
ama sen etkilenmişsin ki, bu ciddi olmayan konuyla ilgili 5'ten fazla paragraflı bir yazı yazmış, bir de sonunda geçirmeye çalışmışsın..
neyse, bunlar benim fikirlerim..
sana göre zaten ben de bildiğimi okuyacağım, sen de bildiğini okuyacaksın..

os dedi ki...

fakat benim söylediklerimin ters çevirip tekrar edilmesi..
"etkilendiydim, etkilenmiyorum" ve "bence sen etkilenmişsin"

sonra çocuk ben oluyorum ya neyse.

Beercholic dedi ki...

evet abi, niye kelime oyunlarına başvurdun şimdi?
daha önce twitter'da da bunun muhabbetini yaptık, hatta ben sana karışıp "yeter artık" mealinde bir şeyler yazdım, sende "yetmez, yetmeyecek" diye devam ettirdin, sonra başkaları "takma, zamanla alışırsın" dediler bana vs..
sonra ben gerçekten de zamanla alıştım ve zaten sinir olduğum bu tip düzeysiz futbol esprilerine olan sinirim katlandı, tekrarlıyorum "kulakların çınlasın" olayı dahil, yani taraflı değilim..
ilk yorumumda dediğim gibi, senin de bu tip bir olayla ilgili yazı yazmana şaşırdım, yani mesela "Dün akşam Kasımpaşa maçında bu tarihi "6-0" ın ne kadar basite indirgendiğini gördüm." demişsin, sonra da "Bu kadar basite indirgemeleri beni bile rahatsız ediyor. "6-0" lık skoru kullanmak varken, yenilene bakılmayıp, sadece atılan 6 gole bakılması garip geliyor." demişsin..
e 2-2 olayında da, aynı şeyi sen yapıyorsun, kendi takımının lyiv ile ya da adını hatırlamadığım diğer takımla 2-2 berabere kaldığı ve avrupa'dan elenme riski olduğu bir maçta -ki elendiniz- 2-2 esprisi yaparak bu olayı kendi deyiminle "basite indirgiyorsun"..
bu yüzden samimi gelmedi..
çocuksu bulduğum kısım ise "bari kulakların çınlasın diyeceksiniz, 6-0 iken deyin, 6-2 iken demeyin" kısmı..
neyse abi, sözün özü, şu yazıyı tamamen atıyorum chaogrey yazsa böyle yorumlar bırakmazdım ya da ne bileyim consigliere..

Can dedi ki...

Alınganlığın lüzumu yok; Os Karpaty, Ofk Belgrad maçlarında bile 2-2 mi? geyiğini yapıyor. Kendi takımı ile dalga geçebiliyor adam.

Yazdıklarına da aynen katılıyorum. "Galatasaray'ı yenmek" sığlığınız maalesef bize de bulaştı, biz de kafayı sizle bozduk o 6-0 denen rezaletten sonra. Derwall'in geldiği yıllara döndük; onun da belirttiği üzere, ülke futbolu bu içi boş rekabetten çıkmadıkça başarılı falan olamaz. Zaten iki takımın durumu da ortada.

os dedi ki...

"2-2 mi?" geyiğini anlatacağım sana son defa, 6-0'dan farklı olduğunu anlatabilmek adına.

bir hatunla bağlantı kuruyorum, ayarlamaya çalışıyorum, tam olacak gibiyken bir sorun oluyo ve hatunla mevzuyu ilerletemiyorum...

samimi olduğum, mevzuyu bilen bi arkadaşım
"2-2 mi?? 2-2mi os ? hayır hayır 2-1 hala"
diyor.

yani ilk başta fenerbahçe üzerine olan bu geyik, hayatın geneline yansıdı.. sadece ben değil, benim çevremdeki bir çok kişi tarafından.

daha da başka bir şekilde anlatamam.

Sinan Yılmaz dedi ki...

Ben de 6 tane Fenerbahçeli arkadaşın arasında tek Galatasaraylı olarak izlemiştim.
Geç onu da seni çimdikleyen adamları nasıl öldürmedin aga sen :D

moist dedi ki...

@os

bence çok güzel bir yazı olmuş.

ben de daha bacak kadar çocukken galatasaray'ın uefa maçı öncesinde, kadıköyde borussia dortmund formalı fenerbahçeliler görerek büyüdüm televizyonda. bu sebeptendir ki manu fener'e 6 attı diye üzülmedim. hiçbir zaman da üzülmeyeceğim.

6-2 bana da manu maçını hatırlatıp bir gülümsetiyor. o günden beri rooney'i çok severim zaten :)

Unknown dedi ki...

O yıllara götürdün beni desem yalan olmaz.
Ben kaçak dövüşmüştüm izleyememiştim sonlarını maçın, sen yine dayanabilmişsin :)

Adsız dedi ki...

Bu alttaki resmi ne zaman görsem veya bu manc. macını cevap olarak ne zaman verseler..Baskasının seyiyle gerdege girmek lafı aklıma gelir :))

os dedi ki...

Bunu diyen de Chelsea-GS maçlarında yürü be Zola diye bağıran adamlardan birisidir ya neyse...

Sen bambaşka yerlerdesin Adsız.

Arkhe dedi ki...

6-2 gibi skorlarda normalde o tezahurat pek yapılmaz ama maç Sami Yen'de olunca eğlenmek istediler. E normal.

Cengizhan TÜRKİŞ dedi ki...

petit blogundada aynı resim var maalesef.. fenerbahçeliler bu kadar hasta her seferinde çınlatıyor.. e sizi nasıl etkilediyse bu 6-0 her çınlamada deliriyorsunuz :)

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO