4.09.2010

Genoa CFC: Düşman Mısınız Canım?

Ben futbolda yakın tarihte böyle terbiyesizlik görmedim desem yeridir belki de. Bir kulüp düşünün, diğer bir kulübün istediği tüm oyuncuları alıyor devreye girerek. Ara sıra GS-FB-BJK arasında olurdu, 1 tanecik oyuncuyla kısıtlı kalırdı bu. Genoa bu sene yaka silktirdi insana, ayıptır arkadaşım, az oturun sakinleşin. İtalya'da olsam kulübün kapısına gider "sakin ol şampiyon" diye sırtını sıvazlardım başkanın, o duruma geldim. Genoalı arkadaşlarımızı tenzih ederim diye söze giresim var ama etmiyorum kulüpten komple nefret edecek kıvama geldim zira. Onlar bizi transfer döneminde rahat bırakmamış, tenzih menzih bilmem ben.

2010/11 transfer sezonunda Fiorentina oyuncularla ilgilenmeye korkar oldu bir süre sonra. Birisine teklif yapıyoruz, hop diye 2 kuruş fazlasını verip alıyor Genoa. Bir adamı soruyoruz, daha cevap alamadan parayı verip bitiriyor Genoa. Ne güzel sistem lan o öyle, Fiorentina araştırsın bulsun gerekli oyuncuyu, siz gidin alın. Edepsizlik diyesim geliyor, ağzımı daha beter bozasım geliyor. Zaten geçen sezon kaptanımız Dainelli'yi aldılar ara transferde.

Bu seneki icraatlarına gelelim kısaca.. Fiorentina Ocak 2010'da Sporting'in kapısını çaldı Veloso'yu istedi, sözleşildi, sezon sonu için olur şu an ihtiyacımız var dendi konu kapandı. İyi.. Hoş.. Güzel.. Güzel de sezon sonu D'Agostino'nun üstüne Veloso'yu da alıp orta sahayı insanlık dışı hale getireceğiz derken Dünya Kupası sonrasına kalan Veloso transferinde Genoa engeli çıktı, sarışın Portekizlinin tercihi de orası oldu.

Daha sonra Comotto'nun yetersiz, De Silvestri'nin de tam güven sağlayamadığı sağ bek için Rafinha adı geçti. Ciddi girişimlere başlanmıştı ki Brezilyalı oyuncunun adresi Genoa oldu. Fiorentina tam aldı derken imzayı Genoa'ya attı.

Veloso'dan sonra, o iş olmadı diye Kevin-Prince Boateng için girişimlere başladı Fiorentina. İş yine imza aşamasına doğru çok hızlı ilerledi ama o da ne? Gana'nın Dünya Kupası'nda parlattığı yıldız ismin adresi Genoa oldu. Genoa da bu oyuncuyu Milan'a kiraladı hemen ve kiralık anlaşma daha sonra Avrupa'da İtalya'ya özgü olan co-ownership anlaşmasına çevrildi.

Takımda Bolatti de gidiyor gibi olunca Fiorentina işini şansa bırakmayıp Franco Zuculini'yi alayım dedi. Bir de baktık ki Arjantinli genci kiralamış bir takım, döndük baktık yine kırmızı-lacivert formalı adamlar çıktı karşımıza. Zuculini Genoa'daydı. Fiorentina Udinese'den Felipe'nin bonservisini alıp Felipe-Gamberini tandemini kurdu ancak hem sol beki hem de stoperi yedeklemesi ve rotasyonu güçlendirmesi adına Kakhaber Kaladze ismi gündeme alındı. Hatta net olarak Fiorentina'ya gittiği bile yazıldı. Fiorentina'nın şiddetle ihtiyaç duyup teklif sunduğu başka bir oyuncuyu da yine Genoa almış oldu. Milan'ın Gürcü yıldızı beklenen sözleşmeyi Floransa'da imzalamamıştı.

Görüldüğü üzere Fiorentina'yı doğrudan ilk 4'e sokabilecek kalitede tüm isimleri bir bir topladı Genoa. Bu isimler gelse şampiyonluk yarışına bile dahil olmaktan bahsedebilirdik ancak şimdi ilk 4'e girip giremeyeceğimizi konuşuyoruz...

5 yorum:

Can dedi ki...

Insua'yı ikinizin elinden çaldı Galatasaray. Az daha onu da elinizden alıyorlardı adamlar. ahahah.

pink dedi ki...

Olsun,aslında De Silvestri her ne kadar yetersiz gibi görünse de-ki bildiğin wonderkid olmasa da,bir sonraki durağı en aşağı Milan olur.Santon'dan sonra Serie A'nın en gelecek vaat eden sağ beki.-Bence Fio'nun hiç birisine ihtiyacı yoktu.Hiçbiri de şu takımda banko oynayacak adamlar değiller.(Belki Rafinha)Veloso'da şu alemin en overrated topçusudur bence.Bolatti'den çok da iyi değil duran topları haric-ki duran topları da şu an dünyanın en iyi solbeklerinden biri olan Vargas kullanıyor,muhteşem de oluyor =)).

Fio'nun kadrosu süper bence,yedek forvete de Khouma Babacar'ın önünü kesmeyecek olan bir başka gelecek vaad eden forvet Cerci'nin alınması da nokta atışı.Ayrıca Mutu'nun gitmesi senin için en büyük transfer değil mi arkadaş?

NOT:Ayrıca Corvino'ya hala Melo'yu sattı diye kızgın mısın?Kazık atmadı mı Juve'ye sence de?

LazioUlan dedi ki...

burdanda anlasıldıgı üzere fiorentina serie a nın ezik takımlarından biridir bolognoyaca cakalım sonra size sıra gelice mor menekseler

Adsız dedi ki...

bu durumda aklıma şu soru geldi;fiorentina'nin transferden sorumlu adnan sezgin'i kimdir ve tüm bunlar olurken armut mu toplamaktadir ki!??

SuMMaNuS dedi ki...

Burada sorulması gereken, oyuncular neden Genoa'yı Fiorentina'ya tercih ediyorlar? Fiorantina ünü daha fazla olan bir klup. Herşey paradan dolayı da oluyor olamaz. Fiorentinalı yöneticilerin oturup düşünmesi lazım biraz "nerede hata yapıyoruz biz" deyu. Ha şehir olarak Genoa'yı Floransa'dan daha çok beğenmişlerse birşey diyemem.

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO