14.09.2010

Parçalı???: Galatasaray 1-0 Gaziantepspor


Metin Oktay'ın ölümünün 19. yılında tam da o güne bir maç denk geliyor, bizim başımızdaki yetkili isimler Gaziantep'i arayıp beyaz/yeşil/mavi ne varsa o formayla gelin demiyor, parçalı giyeceğiz diye arayıp söyleyemiyor. Sonra neymiş rakip takım tek tip forma getirmiş uygun değilmiş. Yemezler canım benim. Yemezler. Sen şu günde önlemini 2-3 gün önceden alıp parçalı giymek için kendini ayarlayamıyorsan resmi siteden çocuk gibi "ama onlar şey yapmamış :((((" diye açıklamalara girme. Bu maçta parçalı giyemeyen takım sezonun tüm maçlarını parçalı ile tamamlasa ne olur?

Ayrıca maçla ilgili diyebileceğim şeyler kısıtlı olacak. Aydın Yılmaz'ın yine sonradan girip takımın en göze batan isimlerinden oluşuna şaşırdığımı belirtip Insua'nın 96-2000'deki Hakan Ünsal'dan beri ilk kez bize sol bek izlettirdiğini not düşmek istiyorum.

Şu haldeki Aydın 6+2'yi ayarlamakta dönem dönem zorlanacağı belli olan Galatasaray'a ilaç gibi gelecektir. Önceki senelerde üzerine yapışmış olan gamsızlık, ruhsuzluk uçmuş gitmiş, mücadele eden adam gelmiş yerine. Geçen sene nefret ettiğimiz adam hakkında böyle konuşuyorsak gerçekten de olumlu şeyler yapıyor demektir. İlk 18'in elemanı değil ilk 11 rotasyonunun önemli bir parçası olacak kendisi bu şekilde giderse.

Insua ise Hakan Balta'nın 2 aydır açamadığı ortayı çocuk oyuncağı gibi hem de sağıyla tam Baros'un kafasına yollayıverdi. Biz rahatız, gerisini Hakan Balta düşünsün. Çağlar da geldiği zaman Hakan'ın stoperden başka bir yerde oynaması söz konusu olamaz.

1 yorum:

CaRtMaNtR dedi ki...

Hakan stoper geçince bence hem o hemde defans rahatlıyacak. Geriden top çıkarabilen iki stoper olması yeteneksiz ortasahayıda rahatlatır.

Aydın formu hakikaten şaşırtıcı. Bu sezon her maç ortaya bir şey koyabildi şu ana kadar. Yarım sezon kiralanma ve üstünede Serdar'ın alınması iyi geldi sanki.

Ufuk üstüne koyarak devam ederse kalede güven sorunu kalmaz.

Orta ikilide artık muhakkak Cana oynamalı Ayhan hem top kullanıp hemde Sarp'ın açıklarını kapatamıyor. Hatta Cana pas organizasyonu basit tek toplarla halledebilirse ona partner olarak bu sistemd daha önce iyi işler yapmış olan Barış'ı yanında kullanmak defansif açıdan çok rahatlatıcı olur.

Misimoviç takıma alıştıkça ve öne yaklaştıkça daha faydalı olacak gibi.

Elano sürekli patladı patlayacak dedikçe aynen vasat oynamaya devam ediyor. Şu takımda sağ açıkta başlayıp sık sık içe kaçarak Sabriye alan bırabilecek bir adam olarak inanılmaz faydalı olabilir.

İnsua hakikaten hücumda ilaç gibi geldi. Savunmada ise biraz zamana ihtiyacı var.

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO