17.01.2011

Gerçek Galatasaraylı

Galatasaray, Türkiye'nin en köklü spor kulübüdür. Türkiye'yi futbolla tanıştıran kulüptür. En önemli özelliği de bir çekirdeği olmasıdır. Bütün hikayenin girişi, gelişmesi, sonucu Galatasaray Lisesi'nden geçer.

Çeşitli "gerçek Galatasaraylı" olma şekilleri vardır. Kimi varını yokunu Galatasaray için harcar, kimi duygusal takılıp delicesine sever, kimi her maçını seyretmeye çalışıp sonuna kadar desteğini gösterir, kimi de çekirdekten Galatasaraylıdır. Sonuç olarak hepsi "gerçek Galatasaraylı"dır.

Benimkisi çekirdeğe yakın bir Galatasaraylılık türü. Babam ve amcam Galatasaray lisesinde okudu. Amcamın biraz daha kısa sürdü. O zamanlar ortaokul ve lise döneminin eğitimi veriliyormuş Galatasaray Lisesinde. Sanırsam o lise eğitimini başka bir okulda tamamlamış. Babam ise Lise tarihinin en uzun okuyan kişilerinden. 8 yıllık liseyi 14 yılda bitirmiş. Bu bağlamda yüzlerce çekirdekten yetişme Galatasaraylı tanımış. Şimdinin yöneticileri yaştan dolayı "baba" diyerek hitap ettikleri yıllarda okumuş.

Böylesine bir aileden benim başka bir takım tutma gibi şansım olamazdı zaten. Seviyorum kulübü, tarihini seviyorum, onurunu seviyorum, başarılarını seviyorum, amatörlüğünü seviyorum. Bir an düşünüp de "ya aslında x takımını mı tutsaydım?" dediğim hiç olmadı. Çekirdeğe yakın bir sevgi de budur işte. Babadan kalan miras. Ben okuyamadım lisede. Günümüz şartlarında giderek zorlaşan bir seçenekti. Başaramadım. Umarım bir oğlum olursa orada okuma şansı elde eder.

Eğer dünkü maçta olsaydım, Erdoğan Bayraktar denilen şahsın konuşmasını, gelen her katılımcının, her devlet adamının lafı bir yerden bağlayıp başbakana teşekkür konuşması haline getirmesini, yöneticilerin yağcılıkta sınır tanımamasını, Recep Tayyip Erdoğan'ın sanki sırtında taş taşımış da o stadı yapmış havasındaki o böbürlenmesini ıslıklamayacak mıydım? Her türlü ıslıklardım. Bunun siyasetle alakası yoktur. Burada Galatasaraylılığın ayaklar altına alınmasına bir isyan vardı. Gerçek emekçilerin hiçe sayıldığı, iktidar ve rant uğruna çeşitli oyunların oynandığı bir ortama başkaldırı vardı. Gerçek taraftar o sinsi sırıtışlı, yılan dilli konuşmacılara ders vermesi gerekiyordu. Bu da yapıldı.

Teşekkürler sevgili Galatasaray taraftarı. O gün aranızda değildim. Ama asla yalnız değilsiniz. Dışarıda da sizin gibi gerçek Galatasaraylı bir hayli fazla. Lütfen bir kısım çevreler gibi stadınıza "Adam gibi Adam Recep Tayyip Erdoğan" gibi yağ kokan pankartlar yerine, "Gerçek Galatasaraylı Özhan Canaydın" yazın, "sizleri hiç unutmayacağız Gökhan Yavuz ve Raşit Erk" yazın. Lütfen para, hırs, rant değil gerçek Galatasaraylı mantığınız ağır bassın.

Yapılan bu yatırıma da soğutmayın kendinizi. Evet, stadın inşaatını devlet kuruluşu olan Toki yaptı. Mazisini bilmeyen cahiller, devletin Galatasaray'a stat yaptığını zannediyor. Yok böyle bir şey. Stadı %100 Galatasaray kulübü yaptırmıştır.

Bu stadın yapımınının temelinde kurucumuz Ali Sami Yen başlayarak tüm geçmiş Galatasaray başkanlarının emeği vardır. Onların yatırımıdır, Mecidiyeköy'deki arazi. Fikir babası Mustafa Sarıgül'dür. İlk defa Star'da yayınlanan Telegol'de projeyi duyurmuştu. Rahmetli başkan Özhan Canaydın'ındır aslan payı. Projeyi sahiplenmiş, koşturmuştur, uğraşmıştır. Devletin bürokrasisine inat savaşmıştır. Bu stat devletin hibesi ile yapılmadı. değeri 1 milyon Tl civarında bahsedilirken, 416 milyon tl'ye satılan bir arazi verildi. Karşılığında 130 milyon tl'ye yapıldı stat. Bunun dışında devlet zaten yapması gereken alt yapı çalışmalarını tamamladı. Yapması gereken diyorum, çünkü orada binlerce kişi ekmeğini çıkartacak. Bir sürü rantçı akbaba gözünü Aslantepe'nin bulunduğu arazinin çevresine dikmiş durumda. Yakında yanında çeşitli binalar, alışveriş merkezleri de yükselir elbette. Bu bağlamda Galatasaray kulübü, orada binlerce kişinin ekmek parasını kazanmasına direk olarak yardımda bulunacaktır.

Böylesine bir ortamda "Seyrantepe Stadı'nın A-Z'ye yapımında Galatasaray Kulübü'nün 1 Allah kuruşu yatırımı yoktur" diye bir laf olamaz. Tamamiyle gerçek dışıdır. Tabii ki benim buradan bu iddiayı reddetmem ses getirmeyecek. Asıl bu iddiaya cevap vermesi gereken yönetimdi. Fakat onlar da iyice düşünmüşler, taşınmışlar. "En iyisi mi bu ıslıklayanları kovalım" mantığını uygun görmüşler. Böylesine bir duruş olmaz olsun. Ne onurumuz, ne gururumuz kaldı. Basiretsiz açıklamalar gelmeye devam ediyor yönetimden. Gerçek Galatasaraylılığın tanımını çok farklı anlamışlar.

Herkes o koltuklarında geçici. Halen demokratik bir ülkede yaşıyoruz, demokratik bir kulübümüz var. Herkes gider, biz kalır desteğimizi sonuna kadar veriririz.

İyi ki Galatasaraylıyım!

5 yorum:

Neo Wan dedi ki...

GS yönetimi aciz ve yalaka, Habertürkte Fatih Altaylı ve tayfası tam ters köşe, Telegolde Abdürrahim dangalağı ve şakşakçılar ayrı bir rezalet. Bunlar sadece bir kaçı, ne yazılı basında ne görsel basında bir Allahın kuluda bu neden oldu diye sorgulamadı. Sinan Erdemde olanlar, üniversitelerde yaşananlar, gitseler tiyatroda sinemada başlarına gelecek hep aynıdır bu adamların. Galatasaray Türkiyenin yansımasıdır burdaki gerçekleri kabul etmek istemeyenler, ayakları yere basmayanlar 6 ay sonra gerçekle yüzleşecek tabi iş işten geçmiş olacak. Bu arada Adnalar, Abdürrahimler ve muadilleride taraftardan başka gerisinin yalan olduğunu çok geç anlayacak.

baris dedi ki...

hay agzina saglik be abim en sonunda bir allahin kuluda bu projenin M. Sarigülün fikriyle gündeme geldigini söylesin.

neredeyse 8 yil olmustur, hatta tam Tarihi 21.12.2003 dür diye hatirliyorum. Proje fikrini bile RTE nin zamaninda öne attigini savunuyorlar.Resmen unutturdu adamlar bize M. Sarigülün cabalarini ve emeklerini.

Adsız dedi ki...

Bazıları gibi "Adam gibi adam..." yazmayın derken yine faşizanca düşman takıma saldırmalara falan. Nasıl Ultraslan Gs için bir şey ifade etmiyorsa, o pankartı asan GFB Fb için bir şey ifade etmiyor..

Adam dedi ki...

ASY arasizini verdik iddasında olanlara :

http://www.dipnot.tv/3799/-Basmufettis-sordu-Sami-Yen%E2%80%99de-isgalci-konumdaki-kulube-neden-stat-yaptiniz.aspx

Bütün borular sizin olsun dedi ki...

@ Adam

Al bi de buna bak gör işgalciyi.

http://www.ntvspor.net/video-galeri/hayrretin-kozak-ntvye-konustu

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO