3.03.2011

Bir Son Daha: Elveda Türkiye Kupası!


Bu sezon oynadığı en iyi ve net oyuna rağmen Gaziantep’e tek gol bile atamayan Galatasaray için yolun şimdilik sonuna gelindi. Amaçsız hale gelen Spor Toto Süper Lig bir anda hayati önem taşıyan bir organizasyon haline geldi Galatasaray için. Tabii tek bir şartla, önümüzdeki sezon takıma yeni bir revizyon yaparken aynı anda hiç yoktan iyidir diyerek Avrupa Ligi’ne katılmayı istiyorlarsa.

Artık Hagi’nin ne yaptığı üzerine uzun uzun konuşmak yersiz kaçıyor olsa da bu yanlışların cezası her maç çekiliyor Galatasaray’da. Cana-Neill ısrarı sürerken dönülen tek yanlış Sabri oldu ama o da değil maç sonunu, ilk yarı sonunu bile göremedi. Cana stoperde arkasını boş bırakmamayı bir şekilde öğrenecek olabilir belki ancak Neill defansif orta saha olarak asla tutunamayacak bunu görüyoruz. Sene sonu gitme potansiyeli bir hayli yüksek bir isimden bu şekilde ısrarcı olmak önemli bir problem. Neill orta sahada tutarsa sözleşme yenileyelim, tutmazsa bırakırız gider gibi bir mantık varsa eğer, Hagi’nin kariyerinin en büyük hatası yapılıyor olabilir. Böyle bir deneme yanılma için uygun bir dönemde değil çünkü Galatasaray. Kaldı ki ilk yarıda az çok görünen Neill ikinci yarıda oynayabileceği en kötü oyunlardan birini oynadı. Gördüğü sarı karta dek adı bile anılmadı neredeyse. Bunda kanat organizasyonlarına önem verilişinin ve ortadan pek gidilmemesinin payı olsa da Neill defansif orta saha olarak beklenenlerin uzağında kalmaya hep devam edeceğini bir kez daha gösterdi.
Neill-Cana ısrarı böyle sürerken tüm bunlara rağmen Galatasaray istenen düzene yakın bir oyun oynadı. Hagi elenirken en umutlu oyununu oynatıp belki de kupaya veda edişi hafifletmiş oldu. Tabii oyuncuların bu maçı son fırsat olarak görüp ekstra çabalamaları da var. Yine de en iyi oyunun karşılığı tur veya galibiyet olamadı Galatasaray adına. Önceki üç maçta Gaziantep’in oyununa karşı koyamayan Galatasaray bugün biraz da çekingen oynayan rakibine karşı etkili olup olası tehlikeleri savuştursa da gol gelmediği zaman olması gerekenden çok daha değersiz kaldı bu oyun. Takımda kötü oynayan Ayhan’a ve dönem dönem oyundan düşmeyi geçtim yok olan Kazım ve Neill ikilisine rağmen böylesine bir oyun oynanması Hagi’ye karşı olan düşünceleri olumlu yönde etkileyecektir. En azından sezon sonuna kadar Hagi’nin istediklerini yapması için yeterli kredi sağlanmıştır aklı selim taraftarların gözünde. Amacı Hagi’yi eleştirip bir an önce kurtulmak isteyenler için maçın sonucu ve oynanan oyun ne olursa olsun değişen bir şey olmayacaktı.

Hücumda gereken organizasyonları sık sık değişen orta saha ve kanat düzenine rağmen olumlu yaptı Hagi’nin Galatasaray’ı. Stancu, Kazım, Yekta, Culio gibi isimler sürekli yer değiştirerek üretken olmaya çalıştılar, özellikle de ikinci yarıda. Hagi’nin maç içerisinde en beklenen hamlesi 4-4-2 denemesi olacaktı ancak buna yanaşmadı, uygun iki değişiklik yapmasına rağmen tek forvetin etrafına hücumcu orta sahaları dizerek 4-5-1 / 4-3-3 kalıbından vazgeçemedi. Normalde Servet’in forvete çekilmesi eleştirilecek bir olay olsa da Hagi’nin bu hamlesi bile tuttu bugün ancak bir noktadan sonra biraz da şans gerekiyor. Hagi, Servet’i forvete koydu ve amacına ulaştı ancak Servet’in bomboş topta 3 metreden topu direğe atması konusunda taktikler ve oyun planları çaresiz kalıyor. Bu noktaya gelmişken kırılma noktasından bahsetmek lazım son bölümde. Bir kırılma noktası varsa bu Servet’in kaçırdığı golden ziyade Culio’nun kenara gelmesiydi. Pino girerken çıkan isim Culio olduğu anda Galatasaray ileri doğru bir hamle yapmış olmadı, yerinde sayacak bir hamle yaptı. Culio yerine kenara gelecek yabancı Neill olabilirdi ancak savunma güvenliğini bırakıp gol yeme tehlikesini doğuracaktı, bu noktadan sonra tüm oklar Stancu’yu gösterirken Culio’nun tam da hücumlarda daha çok rol alıp oyuna ağırlık koymaya başladığı anlarda kenara getirilmesi maçı beraberliğe kilitleyip turu da Gaziantep’e iyice yaklaştıran an oldu.

Galatasaray için çok önemli bir karar haftasına girildi, ya lige son bir hamleyle sarılacaklar 'yaralı aslan' benzetmesi ile ya da tamamen boşlayıp gelecek sezonların düzenini kurmak için kadroda büyük çaplı bir eleme sürecine girilecek herkese son şansları verilerekten.

goal.com

Hiç yorum yok:

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO