12.08.2011

Olacağı Buydu...

Fiorentina bu adamdan kurtulmalı diye yıllardır bağırırken bu yaz muradıma ermiştim. Sağ olsun kendisi de beni haklı çıkarmaya devam ediyor. Kimilerine göre büyük futbolcu gerçi bu adam... Neyse, buna gülüp geçelim...

Mutu, Romanya Milli Takımı'ndan uzaklaştırıldı. Yanında bir de ekürisi var, tanıdık üstelik: Gabriel Tamas. Tamas iyi adamdı -en azından bizden sonraki kariyerinde-, saha dışında ne yaptı etti bilmiyorum, vukuatı var mı yok mu hiç rastlamadım ama konu Mutu olunca çok yoruma gerek yok gibi. Uyuşturucu kullanımından alınan ceza, üzerine bir de yetmezmiş gibi Fiorentina'da oynarken kanında yasaklı madde bulunması... Tam bir felaket Mutu'nun saha dışarısındaki kariyeri. Fiorentina'dayken saha içerisinde takıma verdiği zararın sayıca çok daha fazlasını kendisine verdi saha dışında. San Marino'daki hazırlık maçından iki gün evvel Romanya kampındayken Tamas ile birlikte güzelce eğlenip kafayı çekiyorlar. Alkolün dozunu kaçırınca da cezalar bu sefer ağır oluyor: Romanya Milli Takımı'ndan ömür boyu men.

Mutu'ya takılırsan bu olur Tamas, kendi kendine ettin durduk yere...

2 yorum:

Celal Abbas dedi ki...

Haginin rekorunu kırmasına 3 golmu 3 maçmı kalmıştı diye hatırlıyorum.. sanıırm buna layık olmadığı düşünüldüğü için böyle bir karar alındı. tabii Mutuda bi güzel onlara malzeme vermiş.

Mr. Jr dedi ki...

bu adamın Fiorentina'ya yararından çok zararı var bana göre. 2 sene önce Fiorentina CL'de gruptan lider çıkmıştı. daha sonra Mutu dopingden ceza yemişti ve takımı eksik bırakarak mahvetmişti. Fiorentina'ya da haksızlık yapılmıştı Bayern maçında Klose'nin 2 metreden ofsayt golünü saymışlardı. Cerci bu adamdan daha iyi olacaktır ileride.

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO