10.03.2024

Start Finish: 2024 Suudi Arabistan GP

 


    Dün itibariyle Max Verstappen'in pole alıp, kısa bir süre Lando Norris'e kalan kısmı saymazsak, lider götürüp kazandığı bir yarışı daha geride bıraktık.

    Red Bull içindeki Helmut Marko - Christian Horner cepheli savaş devam ederken, Max Verstappen'in 2025'te Mercedes'e gideceği dedikoduları konuşulurken pisti doğrudan etkileyen haber Ferrari'den geldi.

    Carlos Sainz'ın apandisit ameliyatı geçirmek zorunda kalmasının ardından koltuğunun 18 yaşındaki İngiliz pilot Oliver Bearman tarafından doldurulacağı duyuruldu. Daha o gün Formula 2'de pole pozisyonu almış genç adam kendisini bir anda Formula 1 aracında buldu. Sıralama turlarında ufak bir farkla 11. sırada kalan Bearman, yarışta da son dakika katılmasına rağmen iyi bir performans sergileyerek 7. sırayı aldı ve hafta sonuna damga vurdu. Gelecek sene kendisine gridde yer bulması neredeyse garanti diyebilirim.

    Yarış hakkında söylenecek fazla bir şey yok. Lando Norris'in cezasız kalan jump startı, Pierre Gasly'nin ilk tur tamamlanmadan yarıştan çekilmek zorunda kalması, bu pistte yine yarış bitiremeyen Lance Stroll'ün duvara girdikten sonra yarış mühendisiyle yaşadığı "-Aracı geri getirebilir misin? -Hayır?" diyaloğu, Magnussen'in tren oluşturarak takım arkadaşı Hulkenberg'e puan yolunu açması aklımda kalanlar oldu. Belki biraz da amaçsız olsa da Hulkenberg-Ocon-Albon-Tsunoda arasındaki çekişme.

    7. turdaki güvenlik aracında pite girmeyen ve ikinci bir güvenlik aracı için kumar oynayan Hamilton ve Norris'in kumarları tutmadı. Norris yarış yeniden başladığında liderdi ancak Verstappen'in gerisinde kalması uzun sürmedi. Max Verstappen ufka doğru süzülerek uzaklaşırken Sergio Perez de onu takip etti. Charles Leclerc, 43 turluk lastikleriyle en hızlı turu attı ancak Perez'in pitte güvenli olmayan çıkışı sebebiyle aldığı 5 sn cezaya rağmen 2.liği alamadı.

    Hamilton'ın pite girene kadar arkasında tutmayı başardığı Oscar Piastri 4. sıraya yerleşirken Fernando Alonso da iyi bir yarış çıkartarak 5. sıraya tutundu. George Russell-Oliver Bearman-Lando Norris-Lewis Hamilton'dan oluşan İngiliz ekibi kalan sıraları alırken son puan Hulkenberg'e gitti. Sauber pilotları Valtteri Bottas ve Zhou Guanyu ise son sıralara demir atarak başka bir şekilde dikkat çektiler.

    Bu yarışı da böyle hafızamda kalsın diye not düşmüş oldum. Şu anda Formula 1'de pist dışının pistten kat kat ilginç olduğu bir gerçek. Önümüzdeki haftalarda da değişecek gibi görünmüyor.

Hiç yorum yok:

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO