4.12.2009

Dünya Kupası Sanatı

FIFA kupa öncesi enfes bir işe imza atmış. Afrika kıtası ile bir şekilde bağlantısı olan 17 farklı ressama 17 tablo yaptırmış ve bunları satışa sunmuş. Ek olarak bir resim çantası da mevcut. Fiyatlar ise oldukça tuzlu, 90-210 € arası değişiyor fiyatlar. Resim çantası ise 65 €. Toplu olarak 17 tabloya ve resim çantasına sahip olmak isteyenler ise 2490 €'yu gözden çıkarmak durumundalar. İleride futbol/spor içerikli müzelerde sergilenecek türden enfes bir koleksiyon olmuş. Sipariş edilen tablolar parlak suluboya görünümüyle basılacak. Bu baskılar beyaz resim kağıdına "inkjet" diye bildiğimiz metotla yani püskürtmeli mürekkeple basılacak, ölçüleri ise 100x70cm olacak. Her baskı ressamın imzasının bulunduğu, üzerinde 1/2010'dan 2010/2010'a kadar numaralardan birinin bulunduğu, FIFA hologramlı özel bir sertifika ile gelecek satın alan kişiye. Bu tabloların "sınırlı sayıda" olduğunu söylemeye gerek var mıydı bilmiyorum ama onu da hatırlatmış olalım.

Bu koleksiyonun parçalarını her 3 yazıda bir ekleyeceğim bloga. Üst üste bir çok tablo binmesin diye böyle bir düzenlemeye gittim. Bu yazıdan ve bir tablo postundan sonra 3 yazı girildikten sonra yeni bir tablo ile 17'lik seriyi noktalayacağım. Tabloları eklerken ressamların tabloya verdikleri isim ve ressamlar hakkında ufak bilgiler de yer alacak tabii ki..

Şimdilik ön bilgiyi verip tablolar için 3 yazı geçmesini bekleyelim.. Bu postun üstüne akşam saatlerindeki kura çekimi ile iyiden iyiye Dünya Kupası ateşi sarmaya başlayacak bünyeyi de daha 6 ay var be..

Bu tablolardan satın almak isteyenler de bu linkten satış formunu edinebilirler.

1 yorum:

CaRtMaNtR dedi ki...

eserler pek bir nadide ama fiyatlarda cidden el yakan cinsten. uzaktan kedi gibi yalanılır ancak bunlara.

ligimizde 17 takımın taraftarı 17 ressam olsa şöyle bir şey yapılsa diyorum ama derken bunun imkansızlığınında farkındayım.

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO