5.12.2009

Şampiyona Öncesi Skandalın Ucundan Döndük

1999 yılındaki Avrupa Yüzme Şampiyonası'ndan sonra ilk kez yüzme sporunda ciddi bir organizasyona ev sahipliği yapacağız 2009 Avrupa Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası ile. Yapacağız yapmaya da daha şampiyonanın başlamasına 1 hafta kala skandala imza atmaktan son anda kurtulduk. Sporcu isimlerini bildirmek için son gün 1 Aralık 2009 olmasına rağmen ayın 3'ünde hala listeyi bildirmemiş Türkiye Yüzme Federasyonu. Avrupa Yüzme Birliği(LEN) de durumdan şüphelenmiş, ev sahibi ülke nasıl olur da sporcu ismi bildirmez diye. Katılımcı olan 39 ülkenin arasında Türkiye yokmuş yani listeler verildiğinde. LEN ilk kez bir ayrıcalık tanıyarak 3 Aralık 2009 günü Türkiye'nin listesini kabul etmiş yasal sürenin aşılmasına rağmen. 10-13 Aralık tarihlerinde düzenlenecek şampiyonada 28 sporcuyla yarışlara katılacağız bu aksaklığa rağmen.

Yüzme Federasyonu Başkanı Ahmet Bozdoğan bu karışıklıkla ilgili bir şeyler söyledikten sonra ekliyor : Geleceğin milli takımını oluşturduk, ayrıca Derya Büyükuncu ve Serkan Atasay'dan madalya bekliyoruz.

Sayın Bozdoğan'a sormak isterim : Bu adamlardan madalya beklemeyi hakedecek ne yaptınız 20 yıldız ? 5 tane Olimpiyat yaşamış sporcunuza 20 koca yılda ne verdiniz de hala utanmadan madalya istiyorsunuz ? Turnuvalar, şampiyonalar ve Olimpiyatlar başlayacağı zaman "madalya bekliyoruz bu kez" demekten fazla katkınız oldu mu ? Bir tanecik sponsor bulun diye haykıran Derya Büyükuncu için kaç kere somut adım attınız ? Veya bu sporcuların isteklerini karşılamayı düşündünüz mü ?

Yüzme konusunda son 20-25 yıldan günümüze kadar her yönetim suçludur 5 tane Olimpiyat gören sporcumuz kariyerinin sonunda hala "1" tanecik madalya için kendini parçalıyorsa..

Derya ve Serkan isimlerini zirvede görür müyüz bilmiyorum da, benim tek istediğim şey Derya Büyükuncu'nun pes etmeyip Londra'da da havuza dalıp sırtüstü yüzmesidir. Dünya tarihinde belki de bir daha görülmeyecek bir şeye tanıklık edeceğiz çünkü, 6 kere Olimpiyat'a katılan ilk ve tek sporcu olacak Derya Büyükuncu. Madalya ile geçemediğimiz tarihe belki böylece geçeriz ve Derya Büyükuncu ismi de ölümsüzleşmiş olur, yüzme sporunu içler acısı hale getirenlere verilecek tokat gibi bir cevap olur...

Hiç yorum yok:

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO