20.10.2010

Galatasaray Spor Kulübü Yönetimine Açık Mektup


Merhaba Sayın Yönetim Kurulum;

Adım Oğuz TOROS, yaşım 28. Balıkesir'de yaşıyorum.

Galatasaray'lıyım, çocukluğumla ilgili hatırladığım ilk şey Simovic'in bir Ankaragücü maçında penaltı kurtarmasıyla birlikte, babamın sevinçten zıplayıp flöresana yumruk atması.
Belki babamın o hırsı, o sevinci, o gözlerindeki mutluluktan ötürü Galatasaray'lıyım.

Prekazi'nin Monaco'ya attığı golden sonra babamın ortadaki sehpanın bir yanından diğer yanına ip atlar gibi sürekli atlayışını hatırlıyorum.
Belki babamın o çocuksu halini görüp, kendime yakın hissettiğim için Galatasaray'lıyım.

Ümit Davala'nın Milan maçındaki penaltısını izleyemedim. Bırakın gözlerimi kapatmayı, balkona çıktım. Sonra gelen seslerden sonra zıplayarak içeriye girmeye çalıştım ve kafamı çarptım. Kanamadı ama yumurta kadar şişti.

UEFA Kupası sonrası okula gömlek-kravat-ceket üçlüsü yerine, Galatasaray forması giyerek gittim. Bazı hocalar derse sokmadı ama, yok yazılmadım.

Dediğim gibi Balıkesir'de yaşıyorum ve yılda 2 defa Ali Sami Yen'e gittiysem kendimi şanslı hissediyorum.

Türk Telekom Arena inşaatı başladığından beri her gün maillerimi kontrol ederken inşaatın kameralarına da bakıyorum.

Evimde Digiturk var, D-Smart'ı da adi politikası yüzünden iptal ettirdim.

Maçları izlerken maçına göre totem yaparım. Kazanalım kazanmayalım farketmez, bunları yapmazsam çok daha kötüsü olurdu şeklinde avuturum kendimi.
Beşiktaş maçlarında TV'nin üzerine kaşkol sererim, Fenerbahçe maçlarında "20:45" temalı tişörtümü giyerim. Ali Sami Yen'deki diğer maçlarda üzerimde mutlaka kırmızı bir tişört olur, deplasman maçlarında ise Galatasaray kol saatimi takarım.

UEFA Avrupa Ligi'ni sürekli gittiğim bi cafe var, orada izliyorum. Hem de stada gider gibi lisanslı formamı giyerek. En önde oturuyorum hep. 1 gün önceden yerimi ayırırım. Gollerden sonra bir amigo gibi kalkarak mekanı şenlendiririm. Kendi çapımda tribün havası yaşatmaya çalışırım. Olur da.

Her ne kadar GSBonus için defalarca başvursam da ne Denizbank ne de Garanti'den alamadım. Bahislerimi GSBilyoner'den oynarım. Kardeşime GSMobile hat aldım.

Sonuçta bir sebepten, bir şekilde, az ya da çok Galatasaray'lıyım ve siz o Galatasaray'lıyı bugün üzdünüz, hem de çok.

7 yorum:

Yakup Sabri İNANKUR dedi ki...

Ettori'nin ancak kafasını çevirip baktığında filelerde dönerken gördüğü o topun hemen akabinde kameralar Prekazi'ye dönerken televizyonla arama babam girmişti. Benim otoriter, ağırbaşlı babam televizyonun önünde sağ kolunu pervane gibi döndürürken goool diye bağırıyordu.
Ve babam da ben de Beşiktaşlıyız. Akabinde Bükreş deplasmanında Tanju'nun buz gibi golünün ofsayt diye sayılmamasıyla başlayan yarı final, bir de üzerine penaltı çalınmasıyla Steaua'yı hakemi satın alan takım yerine koymuştu gözümde. Bu sebeple nefret ettiğim S. Bükreş finalde A.C. Milan'a 4-0 gibi net bir skorla yenilince, (bana göre) intikamımızı alan Milan benim ikinci takımım olmuştu. İşte o Milan'ın dinamosuydu Rijkaard ve Türkiye'ye gelmesi hayal bile değildi. Ve bugün beni bu kadar üzen bir kararın aklıbaşında bir Galatasaraylı'yı ne kadar inciteceğini düşünürken bu yazı ile karşılaştım. Aradığımı buldum. Altına da imza niteliğinde hatıralarımı bırakıyorum. Elinizi sağlık.

kutay dedi ki...

fatih sultan mehmet tarzı olacak ama;
"eğer biz taraftarsak size emrediyoruz, bizi müşteri gibi görüp cebimizden paramızı, yüreğimizden hisleri, zihnimizden anıları çalmayın.. yok eğer biz müşteriysek size emrediyoruz bu kulübü adam gibi yönetin ya da böyle yönetecekseniz insanlardan kombine , forma vs almasını beklemeyin.."
bunu da ekle mektubun sonuna...)

Adsız dedi ki...

abi 20: 45 t-sihrtünü bu maç takmayıversen he?

firat selcuk dedi ki...

@adsız,
mukemmeldi bu, su uzuntulu postta nefis guldurdu :)

AslanlıYol dedi ki...

Hepimizin sahip olduğu güzel karelerden bir demet. Eline sağlık..

Yigit dedi ki...

+1

ygtylmz dedi ki...

Böyle tanıdıklarım, sevdiklerim üzülmesin diye Fenerbahçe yenilsin demek isterdim. Ancak Fenerbahçe yenilsin desem ben üzüleceğim. Ne yapsak ? :)

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO