17.03.2011

Bugün, O Gün Değil!


1,5 senedir gülmedi yüzümüz. En son geçen senenin devre arasındaki transfer döneminde gülmüştük. O gün gelen transferlerle Uefa'da yürürüz dedik, olmadı. Şampiyon oluruz dedik olmadı. Kupayı bile alamadık. Bu sezonun tamamı zaten kayıp. Daha fenası Avrupa'da olmadığımız için önümüzdeki sezon da bizi mutlu edemeyecek. Böylesine sıkıntılı bir süreçte Galatasaray seyircisi kendisine bir amaç arıyor mecburen. Sonuçta bir yarışma içerisindesin. İstersen amatör ligde ol, istersen curling oyna yine bir amaç uğruna mücadele ediliyor. Bu sezonki son amacımızdır bu maç. Son amacımız derken yanlış anlamasın Fenerbahçeli arkadaşlar. Trabzon maçında da savaşacak bu takım. Bu akşamki maçın skoru ne olursa olsun Trabzon maçı taraftar için ne kadar ilgi çeker? Kalmak isteyen futbolcu o maçta da mücadele edecektir.

Son idman raporuna bakarsak Galatasaray sahaya şu şekilde çıkacak:

Cuma - Neill - Gökhan - Servet - Balta - Cana - Yekta - Culio - Kazım - Stancu - Baros

Galatasaray'ın bu seneki başarısız olma sebebi orta sahanın dağınık olması. Cana, Yekta ve Culio birbiriyle çok az maç oynasa da şu an bu 3'lüden daha iyi 3'lü çıkmaz. Orta sahasının başarısıyla lider konumda olan Fenerbahçe'de en önemli parçalardan Emre yok, biz ise pek bulamadığımız ideal 3'lü ile çıkacağız. Şaşırtıcı olabilir, ama orta sahada daha aktif konumda olabiliriz.

Kazım, Ayhan'dan sonra en fazla geri pas yapan oyuncumuz. Keita geçen sene o bölgede mutlaka ileri doğru giderken, Kazım aynı bölgede mutlaka kafasını geriye çeviriyor. Olması gereken yerde de hiçbir zaman olmuyor. Orada artık maç eksiği olmayan Pino'nun oynaması gerekiyor aslında. "Fakat 7 yabancı oluyor" diyenler çıkabilir. Onun da çözümü var. Kaledeki uçan çuval bir yabancı kontenjanımızı malesef götürüyor. Net bir şekilde ligin ve hatta bildiğim kadarıyla Galatasaray tarihinin (Hayrettin ve Nezihi dahil) en kötü kalecisi olan o arkadaşın kalemizde ne işi var?

Stancu yine sol tarafta oynatılarak taraftardan soğutulmaya çalışılacak Hagi tarafından. İlla ki Romanya'dan transfer yapacaksın, 5-6 milyon euro bayılacaksın ve adamı yerinde oynatmayacaksın. Böyle bir skandal olamaz. Madem bu kadar parayı vereceksiniz. Bari gidin sol kanat alın. Büyük ihtimalle yarın ikinci yarının başına kadar sabretmemiz gerecek. Sonrasında oyuna Arda dahil olacak. Bu arada Stancu iyi oyuncudur. Ama sol kanatta değil. Hatta Arif Erdem gibi gerektiğinde ikinci forvet, gerektiğinde 12.adam rolünü çok iyi üstlenebilir.

Fenerbahçe açısından bakacak olursak. Futbolla ilgilenen kime sorarsan sor, Fenerbahçe'nin ilk 11'ini sayar. Hatta 5 sene öncesinden itibaren sayabilir. Pek değişmiyor son yıllarda Fenerbahçe'nin kadrosu. Her sene 1-2 adam çıkıp, 1-2 adam dahil oluyor. Adından mıdır nedir, Avrupa'da başarılı olamıyorlar. Ama ligde ilk 2'yi domine ettiler kaç yıldır? Bilmiyorum, Adnan Polat bu sana bir şeyi ifade edebiliyor mu? Evet, Emre yok Fenerbahçe'de. Yerine Cristian veya Özer oynayacak. Geriden oyunu kurma görevini üstlenip, bir de sonuna kadar mücadele eden bir Emre yok. Büyük ihtimalle Galatasaray'a göre çok üstün oldukları kanatlardan saldıracaklar.

Hagi umarım şu maç için duran top çalışmaları yapıp, Fenerbahçe'nin duran toplarını izlettirmiştir futbolculara. Çünkü Fenerbahçe gollerinin yarıya yakını duran top sayesinde oluyor. Bizim mesela neredeyse hiç yok. Atamıyoruz, bari yemeyelim. Maç kadromuz bu şekilde olursa eğer, kaleci hariç 1,84'ten uzun 7 kişimiz var. Neredeyse Norveç milli takımı gibi olduk. Biraz alan savunması, Lugano, Selçuk, Yobo gibi adamlara da adam adama markaj uygular umarım.

Fenerbahçe maçı sonrası 8 maçımız daha var. Bu maçı 8-0 kazansak dahi bu senenin diyetini ödeyemezler. Öyle tek maçlık iş değil bu. Önümüzdeki sezonun bile kafadan yarısı kayıp. Rahmetli Canaydın ve Polat yönetimine kadar Avrupa takımlarının içerisinde Şampiyonlar liginde en fazla oynayan 3-4 takımdan biriydik. Şimdi bizim kulağımıza çok uzak geliyor şampiyonlar liginin o melodisi. Öyle galibiyetle falan düzelen, düzelecek olan bir takım olamayız biz.

Ultraslan'ın "tam destek" kararı alması güzel bir şey. Çünkü ortada yeni yapılan çok güzel bir stat var. Ama taraftarlar 1,5 yıldır o kadar mutsuz ki, artık bir yerde patlamak gerekiyor. Takım ne kadar kötü olursa olsun ezeli rakibe karşı bu takım desteklenmeli. Bugün sezonun geri kalanı gibi sıkıntılı olmasın, farklı olsun. Sadece bugünlük. Sonrasında zaten gerçeklerimize döneceğiz. Saat 22.45'e kadar tam destek olsun. Kazanan da biz olalım.
Not: Fotoğraf, Aykun Kocaman'ın enteresan motivasyon kaynağı! Keşke sahada olsaydın be reyiz!

3 yorum:

Taner dedi ki...

Cuma kim? GS'yi pek takip etmiyoruz bu sezon ama böyle bir kalecinin olduğunu da bilmiyordum. Zapata, Ufuk, Aykut felan vardı bir ara...

Adsız dedi ki...

cuma zapatanın ta kendisi kardeş

medyenli dedi ki...

cuma ahahah cuk oturmuş

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO