3.03.2011

Rüzgar Gibi Geçti

Sonunda Galatasaray camiası kendisine zarar veren tek kişiden kurtuldu. Bu sene bu kadar başarılı giderken takımı baltalıyordu. Gidişine sevindim doğrusu. Kendisi Bundesliga'nın asist kralı olmuş. Bu oyunla mı olmuş gerçekten? Hayretler içerisindeyim. Neyse efendim futbolcu bile diyemeyeceğim bu kişi için Wolfsburg'a 8 milyon euro vermiştik. Dinamo Moskova'ya 15'e sattık. Nasıl ikna etti bizim Adnan Sezgin? Ona da büyük alkışlarımı yolluyorum. Adriana Lima'yı da benim için istesek mi sevgili Sezgin?

Takım bu sene ayrı bir şevkle oynayıp, yükselişe geçmişken, şampiyonluk yolunda yalnız başına yürürken, Manchester United ile ilk maçta 2-2 berabere kalıp TT Arena'da rövanş maçına çıkacakken takımımız için tek olumsuz unsurdu kendisi. Artık moraller tamamiyle düzelmiştir.

Yahu şu kadroda ne işin vardı zaten?

- Barış gibi enerjik miydin? Kariyerini toplasan Barış'ın bu sene koştuğu kadar koşmamışsındır. Anca git kenarda sakız çiğne.
- Dinamizin diğer adı Ayhan olabildin mi? Onun attığı ara pasları atabildin mi? Ayhan gibi topu ileri taşıyabildin mi?
- Mustafa Sarp gibi üstün "ent" ırkından mı geldin? Adam doğal yetenek. Bir kere sadece güzel Türkçe konuşuyor diye takımda her türlü oynar Sarp.
- Servet gibi hoca kovdurma özelliğin de yok.
- Aydın gibi ışıktan hızlı da değilsin. Top arkasından ağlıyor be Aydın'ımın.
- Hakan Balta gibi bütün gücünü, bütün konsantrasyonunu sahada toplayamıyorsun. Anca ona buna bağır çağır.
- Kazım gibi fiziksel özelliklerinin yanında yardıration ve off the ball özelliklerin üst düzeyde değil.
- Gökhan Zan gibi istikrarlı değilsin. Adam 5 yıldır kesintisiz oynuyor. Çelik olsa bükülür be.
- Nasıl şanslı bir ülkeysek sadece Türkiye'de bulunan "pubis" vitaminine sahip olamadın. Şimdi gittiğin takımda sürekli sakatlanırsın.

Görüldüğü gibi takımda bu kadar yıldız varken, hele de orta saha bu kadar üretken o orta sahada bulunman zaten bir hataydı. Zaten "başarılı yönetimimizin tek hatasıydın" diyorduk ki, 15 milyon euroya satılman süper oldu. Şimdi seneye gelecek şampiyonlar liginden ve ligden gelirler beraber en azından 50 milyon euroluk bir karımız var. Seneye ligde şampiyonluğu zaten geçtim de şampiyonlar ligini bile kazanabiliriz. Ne de olsa becerikli yönetimimiz var.

İşte böyle bir ortamda istenmiyordun haliyle. Senin Hagi gibi çok başarılı bir antrenörün olmaz umarım. Mümkünse gittiğin yerde de hocalarınla takış da gör bakalım sonunu. İki gıdımlık yeteneğinle dünyayı ben yarattım havalarındaydın. Gidişine taraftar olarak çok sevindim. Hadi öptüm. kib. bye.

1 yorum:

Jackie Brown dedi ki...

''Dinamizin diğer adı Ayhan''

Sabah sabah buna çok güldüm yahu!

Teşekkürler.

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO