15.03.2011

Yasak.. Kendim.. Blog..

Evvela şu yasaklardan girelim.. Dağınıkça bir yazı olacak onu da diyeyim.. Neyse işte, yasak olayı kadar saçma bir olayın olmamasını uzun uzadıya anlatmaya gerek yok, Digitürk'ün ilk engellemesi de değil bu, daha önce de yaptılar ve toplu maillerle bloggerlar yüklendi kendilerin ancak sonuç çıkmadı. Yine bir yerlerden hukukçular avukatlar çıkıp engellemeyi bozdular ve açıldı yasaklar. Hafta sonuna(19-20 Mart) kadar engelleme kalkacak herkes yine girebilecek bloglara muhtemelen. Bin tane kaynak çıktı, kaynak sorulmasın arkadaşım bana. Digitürk böyle yaptıkça benim gibi şu ölü sezona rağmen Digitürk WebTV gibi bir hizmeti son 10 haftada almak isteyen insanı soğuttu, kendilerine prim tanımamak için bunu almaktan vazgeçtim. WebTV sahibi insanlar var, gider anlarla izlerim veya kahveye iner 2 lira veririm keyfime bakarım. Bunlarla uğraşmanın alemi yok..

Marmaris'teki evde Digitürk Plus var ki onu bile iptal ettiresim var babamı arayıp, bokunu çıkardılar çünkü artık işin, adamlar çeşitli sunucular üzerindeki maç yayınlarını bloga gömülü halde koyuyorlar, gidip o siteleri yasaklatacaklarına video kodunun eklendiği Blogger kapanıyor.

Şöyle örneklenir bu aslında, net şekilde: Üst komşum uyuşturucu kaçıran birini evine davet etti diye, bak komşu kaçırdı diye değil, kaçıran birini evine çağırdı diye benim bulunduğum apartman kapatılıyor, benim evime insan giremiyor, böyle bir durum düşünelim.

Neyse, yasak konusunda bu kadar..

Yasaktan niye girdim? Şu yüzden, 5-6 aydır pek ortalarda olmadığım bilinmekte. İyi gözüken ama bir zaman sonra anlaşıldığı üzere temelde pek iyi gitmeyen bir ilişkim vardı. Fazla üstüne düşüp yoğunlaşınca ayrılma hadisesi sancılı oldu. Misal, şubat ayı benim hafızada yok gibi. Hem o dönemdeki dertli sıkıntılı halimi unutmak istiyorum, hem de hatırlamak istesem bile üzüntü dışında hatırlanacak 1-2 anı var aklımda. Ayrılık zamanı ocak ayının son 2-3 günündeydi, o ara oldu işte. Ayrılıktan sonra benim üzüldüğümün yarısı kadar üzüldü mü karşıdaki bilmiyorum ama bildiğim şu ki ben üzülme olayını fazla abartmışım. Neyse ne işte.. 5 ay kadar fazlaca birlikte olmaktan, hep birbirimize vakit ayırmaktan blogu ve interneti geçtim normal hayatta diğer yaşamsal faaliyetleri kısıtlamış oldum bir bakıma. Mesela futboldan bu denli uzak kalmamıştım, Galatasaray'ı en az ne zaman izledin diyenlere çok net şekilde Eylül 2010 - Ocak 2011 derim. Öyle oldu. Zamanında(lise falan oluyor bu) sırf Galatasaray maçı için gündüz veya akşam bir yerlere çıkmayı, üç kız üç erkek, iki kız iki erkek yapılan planları bozmuşluğum kaç tanedir diye zorlasam, abartmıyorum sezon başına 10-15'tir en az. O derece manyaktım, Galatasaray veya Fiorentina maç yapıyorsa mümkün değildi evden dışarı çıkmam. Bu sezon iki takımımı da bu kadar az ilk kez izledim. İkinci yarı telafi ediyorum gerçi ama Fiorentina çöküşte, Galatasaray ise 106 yıldır hiç böyle kötü olmamıştı. Yine de ikisine de döndüm.

İkisine böyle dönmüşken, bloga da dönmüş olacaktık. Mart ayı ile birlikte o ayrılığın da etkilerinin de kötü izlerini atıp, yeniden kendimi toparlayıp gülüp eğlenmeye veya beni bilenlerin deyimiyle manyaklığa deliliğe devam ederken bloga da yüklenelim, ayda 60-70 yazıdan az çıkmayan günlere dönelim derken bu erişim yasağı geldi çıktı. Biriken şeyler var azar azar, arada yasak zamanı yazılıp kaybolan yazılar var. Hepsi yoluna girecektir, yasağın tamamen kalkması ile ayaklanıp blogu canlandırma vakti geliyor..

Diğer yazar arkadaşlar da hareketlenecektir zaten bendeki kıpırdanmayı görünce. Yani umarım.. Hareketlenin lan! Bilhassa da Demir denen arkadaş bir blog yazarı olduğunu hatırlayıp yazmaya başlarsa iyi olacak. Batu(Mithra), Deniz(McDennis), Anıl konusunda bir sıkıntımız zaten yok..

Böyle işte benim olayım, neden yazmamış, neden etmemiş, niye blog böyle kuş uçmaz kervan geçmez hale gelmiş diyenlerin merakları giderilmiş olmalı.. Kendimi toparladım, kafamı düzelttim ve şubat ayındaki kötü dönemi %100'e yakın oranda atlattım ya, devamı için sorun yok...

Üç beş gün daha sabredin, yasak tamamen kalksın, yeniden tam gaz ayaklanacak burası...

1 yorum:

Consigliere dedi ki...

cCc! falan ekleyeydin la sonuna, seçim vaadi gibi olmus. asya mı yazdırdı lan söçcbmvnd0h*fhlkdfgjhluf80vcbnlşhkjgfdl

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO