7.11.2007

Şampiyonlar Ligi #1


Şampiyonlar ligi hakkında konuşasım geldi. Gündemden girmeyeceğim olaya hemen 8 diyerek. İlk konuşmak istediğim Rosenborg. Chelsea'yi yendiler "bir defa olur o" dedi sözde otoriteler. Dün akşam da Mestalla'da çaktılar Valencia'ya, hem de Chelsea'ye yaptıkları gibi 1 değil 2 tane çaktılar İspanyollara. Chelsea 8 oldu, Rosenborg 7, arkadan gelen Schalke 4, lider bile çıkması düşünülen Valencia ise 4. sırayı aldı 3 puanla. Son 2 haftaya gidilirken Rosenborg'un çıkamaması çok büyük şanssızlık olur, bizim ülkede tecrübesizlik derler buna. Düşünün ki tecrübesiz takım Valencia ve Chelsea'den deplasmanda 4 puan alıyor, evet gayet saçma geliyor insana.

Liverpool'a geçmek istedim. Beşiktaş'a "otur oturduğun yerde" dediler, daha da atarlardı da bu da yetti rekoru kırmak için. Dün akşamdan sonra Liverpool'u bir maçta en çok gol atan takım sananlar olmuş, talihsizlik diyoruz ve Monaco'nun Deportivo'yu 8-3'le selamladığını hatırlatıyoruz. Liverpool bir rekor kırdı tabii ki bu skorla birlikte, en farklı skoru yakaladı tarihte. Liverpool bu skora rağmen çıkamayabilir gruptan, o da işin acı tarafı onlar için.

Diğer maçlar normal oldu. Hoş Liverpool maçı da normaldi de 8-0 değil 5-0 olsa dikkat çekmezdi elbette. Milan'ı anlayabilen varsa beri gelsin bu sezon, Sampdoria maçı zor olur dediler 5'leyip döndüler, Torino'ya karşı süründüler, sonra da Ukrayna'da atılan 3 gol, garip takım. Son 20 dakikada atmışlar 3 golü, yine de bir kaç gün sonra sahadaki oyun değil sadece skor konuşulacak, kaçınılmaz bir gerçek bu. Inzaghi hala gol atıyor, işin kötüsü de o olduğu zaman gol atabiliyor Milan. Tombiş adam Ronaldo geri döndü belki bir etkisi olur gol yollarında. Benim kendisinden şüphem yok da göbeği ve performansı hakkında sürekli kargaşa yaratan 'dış basın' ilk kötü performansında yine fazla kilolara yüklenecektir. Su götürmez bir gerçek derler ya, bu da öyle birşey işte.

Hiç yorum yok:

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO