30.11.2007

UEFA Kupası #1


Hakemler sayesinde yıllardır az çekmemiştik Türkiye olarak. Macaristan ile oynanan milli maçta hakemin hediyesi olan 3 puandan sonra bir hediye de dün akşam geldi Galatasaray'ımıza, ilk gol bariz ofsayt, ikincisi penaltı olmadığı gibi sarı kartı da Serkan Çalık görmeliydi. Ancak futbolun adaleti denen şey doğruysa Galatasaray dün akşam 3 puanı kazanan taraf olmalıydı. Öyle veya böyle bir şekilde kazanıldı bu 3 puan ve A. Wien - Panionios maçını beklemeye başladık.

Ayrıca hakem konusunda burada ballıyken duydum ki basket maçında Panathinaikos F.Ülker'i hakemlerin katkısıyla yenmiş, dengelemişler işte dün gece olan bitenleri derim ve bitiririm burada Türkiye ile alakalı kısmı.

Grubun diğer maçında Helsingborg çıkmayı garantiledi. Panionios son 2 maçını kazanamazsa gruptan çıkmak fırsatı Galatasaray'ın eline geçecek ki gerçekleşmesi gereken ihtimal de bu sanki. Diğer gruplarda Tottenham 0-2 geriye düştüğü Aalborg karşısında 2. yarı kendine gelip maçı 3-2 kazandı.
Fiorentina 1 - 1 berabere kaldı AEK ile -ek bilgi, tuttuğum 2. takım da yunanistan deplasmanındaydı dün, pek ilginç- ve gruptaki yenilmezliğini sürdürdü, gönül ister ki Fiorentina - Galatasaray finali izleyeyim ama işin İtalyan kısmı tamam da Türk kısmı biraz zor gibi görünüyor bu gidişle. Neyse..

Braga - Bayern Münih maçının 2. yarısına baktım bizim maçtan sonra, 2. devre başında Toni ortaladı Klose boş kaleye yuvarlardı. Maç gollü geçer derken karşılıklı ataklar geldi ve Braga 1 - 1 yaptı, sonrasında ise Toni'nin önemli pozisyonu oldu ama 1 - 1 bitti. Bayern'in performansı 3 maç 5 puandır ki bu da 4'te 4 yapmasını bekleyenleri şaşırtmıştır, beni şaşırtmadı o ayrı..

Diğer gruplara de pek bulaşasım yok, favoriler böyle geçirdi dün akşamı. Favori demişken, son hafta Şampiyonlar Ligi'nden bir favori daha gelecek UEFA'ya.. Valencia veya Schalke, Valencia gelse iyi olur Rosenborg da gelebilir mi bilemiyorum çünkü inclemedim puan durumlarını, sadece 3 ve 4'te Valencia ile Schalke'ye rastladım o yüzden son paragrafta böyle konuştum.

Hiç yorum yok:

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO