4.12.2009

Dünya Kupası 2010 : Gruplar

Ne bir "Ölüm Grubu" var bu kez, ne de dikkatleri çekecek güzel bir eşleşme.. Vuvuzela sesi ile çileye dönüşmesi kesin olan Dünya Kupası'nda grup kuralarından da dişe dokunur bir şey çıkmadı. Zaten Dünya Kupası gibi bir organizasyonda seribaşı sistemini uygulayanlarda sorun var, hiç anlamam bu kupada neden seribaşı kavramının olduğunu. Koy 32 takımı aynı torbaya sırayla yerleştir gruplara. Kulüp düzeyinde kıtasal bir turnuva değil ki bu, tüm dünyanın kupasından söz ediyoruz. Şampiyonlar Ligi'nde risklidir seribaşı olayına girmemek ama burada yapın gitsin ne olacak ki. Aynı grupta Brezilya ve Arjantin'i göreyim ben. Her grupta her kıtadan bir takımı izlemek zorunda değilim ben.

Fransa konusuna ise hiç girmiyorum, sahtekarlıkla dahil oldukları kupada çekebilecekleri en kolay grubu çektiler belki de. Meksika, Uruguay, Fransa ve Güney Afrika FM 2010 oynarken bile aynı gruba düşseler "Oyun da kendini iyice bozdu ha" derim ve çemkiririm kendimce. Beni ilgilendiren tek olay takımımda oynayan iki oyuncu Elano ve Keita'yı karşılıklı izleyecek olmam..

Neredesin Romanya, neredesin Bulgaristan, neredesin İsveç, neredesiniz hepiniz ??? Çocukluğumu geri getirin bana.. 94'ü getirin, 98'i getirin..

5 yorum:

TA dedi ki...

gruplardan çıkanları şimdiden yazayım.
uruguay
fransa
arjantin
nijerya
engiltere
amerika
almanya
gana
hollanda
kamerun
italya
paraguay
brazilya
fildişi sahilleri
ispanya
şili

temennim.

Alper Öcal dedi ki...

Kore'nin averaj takımı olacağını düşünürsek, G grubu gayet ölüm grubudur bana kalırsa.

os dedi ki...

Tahminim çoğu futbol dostu Lugano'nun Henry'yi paspas etmesinin duasına oturmuş durumdadır.

sözlüklerde fransa-uruguay maçının başlıklarında görürsünüz..

olası bir sert faulde coşar ortalık.

henry ne ilk ne de son..

her şeyi geçtim, bu finalde avustralya'yı destekleyeceğim, gittigidiyor dan bi tişört almak lazım

Adsız dedi ki...

Al benden de o kadar, bi İsveç bi Hırvatistan gibi sürpriz yapacak takımlar gözükmüyor turnucada. Fildişi'nden bi atak bekliyorum yalnız, Portekizliler erken dönebilir.

Jordi Metal dedi ki...

2002'yi getirip birde Türkiye nerdesin desek olmaz mı ha birde senegal vardı değil mi o nerede????

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO