6.12.2009

Engelleyemeyeceksiniz!

Maç yazısı yok bugün, zira yazılacak her şeyi Hüseyin Göçek açık açık yazdı. Son zamanlarda bir çok maça tanık olduk hakemlerin maçın skorunu ve sonucunu etkilediği, ancak böylesi bir skandala yakın tarihte ilk kez tanık oluyorum..

Bir görev bundan daha iyi yerine getirilemezdi zira..

Galatasaray'a diyecek bir şeyim yok, ben takımımı beğendim, Panathinaikos maçında ne kadar lazımsa o kadar oynadı takım, bugün de aynı şekilde oynuyorduk ta ki 75'te hakem forması ile gezen kişinin "Galatasaray galip gelecek galiba ?!?" diye aklında şimşeklerin çaktığı ana kadar.. Yoksa dedim ya, takımla ve futbolla ilgili tek bir derdim yok. Golü atamasak, normal oyunumuzu oynarken bir ters topta golü yiyerek galibiyeti ve liderlik fırsatını elimizden kaçırsak tek kelime etmezdim burada, yaşananları "futbol" penceresinden bakarak eleştirir geçerdim.. Ancak sahada hakem adı altında gezen kişi bugün sahadaki futbolu açık ve net şekilde öldürmüştür.

Bugün yaşananlara ister tetikçilik ister hırsızlık deyin, size kalmış orası..

Maçla ilgili daha fazla şey yazmayacağım için de buradaki okuyuculardan tek tek özür dilerim. Kusura bakmayın lütfen, yazacaklarım hakaret boyutuna ulaşabilir hatta onu da aşabilir diye korkuyorum.

Ekleme, saat 23.05 : "Adam" denen şey böyledir, hakeme hakaret etmeden ayar vermektir bu, hepsinden önemlisi "içten" olmaktır, haddini bilmektir bu.. Helal olsun Mustafa Sarp..
"Ben Premier Lig'i seyredince futbolculuğumdan utanıyorum, yemin ediyorum utanıyorum.. Hırs var, mücadele var ama hakem oraya bakmıyor bile.. Ben futbolculuğumdan utanıyorsam hakemlerin de oraya bakıp haydi haydi utanması lazım.."

41 yorum:

~kaghan~ dedi ki...

daha fazla bir şey söylemeye gerek yok....yazıklar olsun...

os dedi ki...

Hani hakem neyse de,
Ben memnunum takımdan, oyundan, youncu değişikliklerinden...

Erman diyor ki;
Kewell ve Sarp dışında uğraşan didinen adam yok takımda, arda biraz kıpırdamış, nonda çok kötü 35 metre geriye gelip top yapıyo, elano geziyor vs.vs.

Yaklaşık 30 sn. sonra;
Rijkaard yanlış oyuncu değişikliği yaptı, Nonda'yı çıkardı ki Nonda top yapıyordu :)

biz ne maçları kaybettik, ne maçları... franchi dahil bütün galatasaraylılara diyorum, rahat olun... çok iyiyiz.

jeankier dedi ki...

pozisyon ofsayt değil, tartışılacak bu konu değil.. yarı kadrosu olmayan ibb ye 2 yi atamamak..

aksilaz dedi ki...

Sövülecekse bunu önce futbolcular sonrada Rijkaard hakediyor.

Tunç Bozacılar dedi ki...

nasıl bir hakem hatası var ben çözemedim . hele ki hırsızlık boyutunda hele hele ki maçın skorunu etki edecek boyutta . allah allah bu kadar objektif bir blog yazarının (ya da ben öyle sanıyormuşum) bu denli gazla ve maçın siniriyle neler dediğini hayretle okuyorum .

allahaşkına yapmayın . biraz sakin lütfen .

sevgiler ...

firat selcuk dedi ki...

@t2,
75. dakikadan sonra yaşananlar "hakemlik" mesleği/görevi tarihine geçebilecek bir skandaldır..

gözünün önünde, 1 metre bile değil, bir kaç cm önünde olan kornere aut çalıyorsa ve avantaj denen kuralı uygulamayıp oyunu kesiyorsa ben o hakemin adaletine ve samimiyetine inanmam.. galatasaray'ı bu kadar kesmeye-biçmeye niyetlenmiş adamın servet'in eline çarpan topa çalamadığı penaltıya da itiraz ederim..

seyirci baskısından, edilen küfürlerden-hakaretlerden korkmayıp servet'in eline gelen topta "çaaaaaat!" diye çalacaksın penaltıyı.. koşup gideceksin penaltı noktasına.. orada o penaltıya cesaret edemeyip iyice işi çığrından çıkarmayacak hakem..

dahası, bu maçta puan çalınmıştır, açık ve net.. nonda kötüdür evet, leo franco kaleci değildir o da doğru, hakan balta sezon ortasına gelmemize rağmen yerlerde sürünüyor o da doğru... ben takımımdaki kötüleri görmezden gelmiyorum..

sonuçta biz bu puanı yine kaybedecektik belki de ama bu şekilde olmamalıydı.. ver servet'in pozisyonunda penaltıyı, 1-1 olsun, kalan zamanda maçı çeviremedik diyelim susalım.. ama göz göre göre sadece hakem istedi diye puan kaybedilince olmuyor.. olamıyor..

MithrandiR dedi ki...

@franchi
O pozisyonda koşup geliyor ya oraya birde göreyim diye harcadığın efora yazık 1.5 metreden göremiyorsan hareketi otur evde atkı ör sat öyle para kazan..

Adsız dedi ki...

Diğer İbb Gs maçlarında da bu hakem gsyi mahfetmiştir bitirmiştir vermediği penaltılarla

fatihk dedi ki...

93.dakikada gol yemek kolay hazmedilecek bir şey değil..Hele ki liderlik için saniye hesabı yapılırken..Bu yüzden haklı görmesem de empati yaptığımda tepkiyi anlayabiliyorum..

firat selcuk dedi ki...

@hastradamus,
ben hazmedemiyor degilim, yorum kısmına yazdıgım acıklamayı okuyunca da anlasılıyor.. benim isyanım puan kaybına degil, bu sekilde bu kaybetmeye daha dogrusu kaybettirilmeye..

Adsız dedi ki...

Servetin pozisyonunda zaten metin ona faul yapıyor hakem onu da vermiyor.Hasan ali gole giderken elanoya faul yapıyor hakem onuda vermiyor

os dedi ki...

@franchi; Servet'in eline çarpan topa penaltı çalamaz, Çünkü ibb'li oyuncu orada servet'i ittiriyor, o yüzden top servet'in eline çarpıyor..

Bu sefer Neden faul vermedin? kargaşası olur diye, aman karambol devam etsin durdurmayayım diye faul vermedi, ordan da eline çarpinca penaltı çalamadı..
yapamadı, edemedi...

Ayrıca bu maçta genel olarak oyunculara ve kenar yönetime sövme fikri olan arkadaşa sesleniyorum, ya da vazgeçtim seslenmiyorum sonra seslendim diye bana da söver...

Adsız dedi ki...

ben sadece özetleri izledim. Orda da Keweel'in pozisyonu haksızdı, başka ne vardı bu maçta hakem hatası ile ilgili?

Not : Samimiyetten soruyorum yani hakemi veya sizi sorgulamıyorum.

Tunç Bozacılar dedi ki...

şu kadarını söyleyeyim ve kısa keseyim ;

1-1 olduktan sonra yanımdaki güzel galatasaraylı olan bir dostuma aynen söylediğim cümlelerdir :

- ben şu an anladım tribünden görünenle televizyondan görünen arasındaki farkı . maçta hakemin hiç bir rolü yok , skora etki etmedi , maçı çığrından çıkarmadı ve sayılacak derecede kötü bir hata yapmadı ama seyirci devamlı küfür ediyor , devamlı sövüyor , bağırıyo , çıldırıyor , saydırıyor . demekki ben de böyle oluyorum tribünde , inan aynı tepkileri sanırım ben de vererek delirirdim tribünde . sürü psikolojisi ya da ne dersen de . tribün ile tv çok farklıymış .

fatihk dedi ki...

@franchi
yarın daha sakin kafayla düşündüğünde biraz abartılı tepki gösterdiğini düşüneceğini zannediyorum. sonuçta ters verilen bir aut kararı üzerinden hakeme yüklenmek ne kadar doğru ? Onun dışında çok ters kararları olduğunu düşünmüyorum. Hakem art niyetli olsa Mehmet Topal'ın pozisyonuna penaltı çalabilirdi(bence değil).

~kaghan~ dedi ki...

teknik heyete laf giydirmeye çalışanlara sesleniyorum...kimsiniz lan siz??? bir kendinize ve futbol bilginize bide o adamlara bakın, silkinin ve kendinize gelin....bu adamlar bu takımın başında oldu sürece herşey yoluna girecektir.

Adsız dedi ki...

Adsız maçta o kadar çok hakem hatası var ki özellikle son 15 dk.Verdiği faullerin yarısından fazlası yanlış hepside İbb lehine hepside tehlikeli yerlerden gol attırmak için elinden geleni yaptı.Son dakikada verdiği faulü kaleci 20 metre önden kullanıyor nerde görülmüş böyle saçmalık

Çağdaş Yılmaz dedi ki...

kötü maç yönetti hakem ok ama biraz kendimize bakmak gerek... 70'den sonra rakibi fazla yüreklendirdikdir. acaba bir galatasaray nasıl oldu da İBB ye tam saha faul atışına çıkma cesareti verdi.. peki Sarp'ın adamın önüne çıkardığı topa ne demeli.. eğer hakemlere bakarak gidersek daha çok puan kayıpları olur.. oyunun ve oyuncularında sanki biraz düzenmezi gerekir...

Onur dedi ki...

anın heycanıyla tepkisiyle coşmuşsun resmen
bi de mustafa sarpa adam diosun
içtenlik arkasından "... kodumun" diye bağırmak dimi. ama ona hakaret yok diyosun. asıl eger yüreklilerse o küfüre ceza verirler. kazım bilmem neyin bilmem neresinde bilmem hangi kapıya tekme attı diye 4 maç yiyo. hadi bu küfürden de mustafa sarp ceza alsın da görelim bakalım. yenilen golün sebebini buna bağlıyosanız biz de beşiktaş maçında ofsayt gol olmasa 2-2 olurdu
kasımpaşa maçında ofsayt gol olmasa berabere bitirirdik eskişehirde faulu verse yenerdik diye saçma sapan yorumlarla dolduralım heryeri. objektif ol biraz. yaşadıklarınız şimdiye kadar olanın yanında incir çekirdeği doldurmıycak cinsten. bu saçma zihniyetin(iz) yüzünden kötü yönlerinizi görmezseniz bizim daha çok işimize gelir.ama yazdığın bu yazı çok çocukça ve saçma objektif olarak herşeyi bi daa düşün ve gözden geçir derim. bi de mustafa sarpa adam gibi adam dersen orda herkesin tepesini attırırsın işte küfür eden adama hakaret etmiyo dersen tepesini attırırsın herkesin.

gokmenoz dedi ki...

maçın galibi hüseyin KÖÇEK olmuştur.

hatalıysam ara.

csyasoo dedi ki...

Belediyenin attığı golden önce kullanılan serbest vuruşun kullanıldığı yere bakın bi.Faul nerede yapıldı atış nerede kullanıldı.10 metre ilerden kullandırttı 'iyi niyetli' hakem

S.B dedi ki...

Fırat hakemin dilim dilim Gs'yi kıydığı fikrini yadırgamıyorum, ama katılmıyorum. Evet hakem oyunu etkileyebilecek yan hatalar yapmıştır, ister bilerek ister bilmeyerek. Top orada korner olsaydı da, pozisyon şu kalede olurdu minvalinde hala-amca izotropilerine girmeye gerek yok bence.

Hakemin son 20 dakika hatalarına birde Gs kenar yönetimi hataları eklenenince maç böyle oldu. Ne fazla ne eksik.

Ha keza Gs son iki aydır girdiği şablon bunalımına bu maçla bir şekilde son vermiş gibi gözüküyor. Ki bu tarz hakem ve kenar hataları olmadıkça Galatasaray'ın ruhsuzları oynadığı son bir-iki aylık deviri kapatıp yeni bir devir açacağı kaçınılmaz bundan sonra. Bu da işin olumlu yanı.

Twitter'da gördüm de geldim. Fıratcığım bence biraz sakinleş öyle yaz yazılarını. Yoksa teyyareden nem kapan kişiler gelip burada canını sıkabilir, buna mahal verme.

Kendine iyi bak.

firat selcuk dedi ki...

@adsız,
servet'in eline çarpıp verilmeyen penaltı var, bu da bizim aleyhimize ama tek taraflı görmemek gerekiyor.. bunun dışında kewell'a verdiği 1-2 tane hayal ürünü faul var.. hepsinden önemlisi 1-0 öndeyken keita'ya yapılan faulde pozisyon devam etseydi uğur bomboş gidiyordu topu alıp.. orada keita'ya hareket yapıldı ve sarı kart çıktı diye doğru karar vermiş olmuyor hakem mesela.. avantajı vermeyerek devamında mutlak bir golü engelliyor faul kararı ile.. sarı kartı oyun durunca da verebilirdi..

@t2,
ben tribünde değilim, tv'den izledim ben de.. tribünden izleyen adam olsam dediklerinde haklısın, diyecek kelimem yok da, ben de tribündeymişim gibi söylenince olmuyor..

@hastradamus,
adsız'a verdiğim cevapta senin yoruma da cevap vermiş oldum sanırım.. maç sonrası sinirle bir şeylerin dozu kaçabilir, bunu tv'de "en iyi yorumcu" denen rıdvan dilmen de yapıyor tuttuğu takım puan kaybedince.. ancak şu da var ki yarın kafamı dinlendirip uyandığım zaman hüseyin göçek hakkındaki fikirlerim değişmeyecek.. burada açık açık belli edilen kötü niyet vardır görmek istemeyenler olsa da..

@onur,
ben mustafa'nın saha içerisinde yaptıklarını takdir etmiş miyim yazdığım son bölümde ? maç içerisinde değil maçtan sonra konuştuklarıyla takdir ediyorum kendisini.. maçtan sonra tüm futbolcuların röportajlarını tek tek dinleyelim sezon başından beri, hem ligde hem de galatasaray'da en akılcı ve düzgün konuşmaları yapan kişi mustafa sarp.. sağa sola saldırmadan, aklını kullanarak, bir futbolcudan duymaya alışkın olmadığımız şekilde doğru ve düzgün konuşuyor bu adam.. benim takdir ettiğim şey budur..

takımın kaptanı arda'yı o yönüyle beğenmem mesela, maçtan sonra iyi ve doğru konuştuğu sayılıdır.. o konuda zaten sarp ve arda'yı kıyaslamam bile..

hepsini geçtim, mustafa sarp samimi konuşuyor maçtan sonra, sahte değil..

Erdem Karakuş dedi ki...

Hakemin ve bütün türk hakemlerinin kötülüğünü göstermek için sabit örneğimi vereyim. Bugünkü maçta maçın başındaki ikili mücadelelere bakın bir, bir de maçın sonundaki ikili mücadeleleri bakın. Ben size maçında başında aynı pozisyona hiçbir şey demeyip, 1-0 olup da maçın sonuna gelince aynı mücadeleye faul verdiği en az 10 pozisyon bulabilirim. Maç 0-0 ve ev sahibi büyük takım yükleniyor diye faul vermiyorsun, ama 1-0 olunca ve maçın sonu gelince aynı pozisyona faul veriyorsun. Kardeşim bu ne perhiz bu ne lahana turşusu diye sorarlar adama. Adam gibi yönet yöneteceksen, aynı pozisyon farklı dakikalarda, farklı skorlarda, farklı mı yorumlanıyor?

Servet maçın başında da, sonunda da, rakip oyuncuya aynı şekilde vücut şarkı uyguluyor. Koyuyor omzunu, kalçasını adamdan alıyor topu. Maç başında faul olmuyor, ama maç sonunda bu şarjların hepsi faul.

Bakın ne futbol ne de skor, ben size maçın gidişine göre hakemin nasıl kendisiyle çelişen kararlar verdiğini söylüyorum. Büyük takım gol ararken insiyatifine hep o takıma kullanıp tepki çekmeyeyim diye uğraşacaksın, küçük takım geride olup gol ararken bu sefer insiyatifini hep onun tarafına kullanıp adil olayım diye uğraşacaksın.

Kardeşim sadece hakemlik yapsın istiyoruz hakemlerden, kendi kendilerini fantaziler kurmasınlar yeter. Kendileriyle çelişip durmasınlar, ona öyle buna böyle olmasın. Sonra iyice sıvıyorlar.

Gökhan dedi ki...

abimle beraber maçı seyrederken bir anda durduk yere sahaya bir yabancı madde atılıp hakem de onu tribüne götürünce başlayan küfürlü tezahürattan sonra bu hakem ibb'ye gol attırır demeye başlamıştık.
zaten o pozisyondan sonra sürekli ibb lehine fauller vemeye başladı,direkt olarak gs'nin 2 puan kaybı bence hakem yüzünden değildi ama son 15 dk. daki faullerin de belki de yarısı hatalıydı,tabi kewell'ın sarı kart gördüğü pozisyonda korner vermemesi de skandaldı.

dt.ibo dedi ki...

@franchi
benimki gibi taraftar kalemli, sağduyulu olacağım diye hakem eleştirmekten kaçınmayan bir yazıya rastlamak güzel valla.

Genel olarak söyliyeyim, amatörde olsa lisanslı hakemlik yaptım, tabi bu beni otorite yapmaz, yeri gelir hakem yanlış penaltı çalar ama anlarsınız görmemiştir, hata yapmıştır. Ama Göçek bu gece hakemlik yapmamıştır temel olarak. GS lı oyuncular topu serbest vuruş yerinin gerisinden hızla oyuna soktuğunda bile oyuunu kesmiştir misal, sebebi uyarı yapmak. Ulan oyun oynansa zaten sakinleşecek tpçu, kart gösterceksen durdur oynatma ama oyun başlamış ne diye kesiyosun ki!
Başka örnek, kararından kesin emin olduğunu cümle aleme göstermek için 92.dk da köşe gönderine kadar depar atmıştır (ki koşarken yukarı aşağı zıplayıp durursun ve ince pozisyonları kaçırırsım) eğer koşarken dokunsaydı İBB'li futbolcu olabilir derdim ama geldi ve durdu, iddialı olarak söyleyebilirm ki aklında Kewell'ın köşede oyunu soğuttuğu vardı sadece ve profesyonelce yapılan bu hareketten ötürü vicdani bir karar verdi, kale vuruşu.
2 pozisyona da indirgemeyelim dakikalar boyu top kapmak için pres yapan yırtınan GS ne zaman topu kapsa üfledi düdüğü (bunun da sebebi "tribünden etkilenmiyorum" tavrı göstermekti) bu da takımın gerilmesine sebep oldu, mantıklı 2 top kullanamadılar.

Tabiki profesyonel davranmaları gerekirdi vs. ama olmuyor işte öyle, insansın sonuçta. yapabilenler gidip premier lig de oynuyor (bknz M.sarp'ın demeci)

firat selcuk dedi ki...

@s.b,
diyorum ya, sakinleşsem de bu maç hakkında görüşüm hüseyin göçek'in kötü niyetidir..

takımımdan memnun olduğumu söyledim zaten.. kötüler de var takımda evet ama genel profilden memnunum.. her şeye rağmen zirve ile aradaki puan farkı 2'den 1'e indi, hiç inmemesinden iyidir pollyanna gözüyle bakarsak..

hepsi bir yana hakem şu hatalarını kötü niyetle yapmamış olsa sesimi çıkarmayacağım, burayı okuyan herkes biliyor bunu.. göz göre göre kötü niyet var işin içinde..

ziggytheking dedi ki...

CTRL+C sonrasında CTRL+V yöntemiyle Borges'in blogundan kopyaladığım kısmı aşağıya atayım. Senin bok dediğine Borges ak diyor. Bu işte garip bir iş sence de yok mu? Dün Aziz Yıldırım garip bir şeyden istifa edip hedef şaşırttı, şimdi aynı taktiği hakem üzerinden camia olarak siz uyguluyorsunuz. ASY'de son iki maçta ele geçen liderlik fırsatını --hele bu akşam 8(yazıyla SEKİZ) eksikle gelen-- İBB'yi yenemeyerek kaçıran takımı eleştir(e)meyip yazılar döşeniyorsunuz. Mustafa Sarp'ın yüreği Borges'te var da sende var mı acaba? Herkesin beyni kendine güzel bir yerde.


Borges'in dediği kısım;

Neden elestireyim yahu hakemi ? Yani her hafta birilerinin hakki yeniyor, bu hafta da garip hakeme biz denk geldik. Ben böyle görüyorum ve hakemden ziyade diger etkenlerin konusulmasi daha önemlidir diyorum ben.

Adsız dedi ki...

Ben de Mustafa Sarp gibi adamları görmekten utanıyorum. Sahada hakeme ana, avrat, soy, sop söverken, kutsal formayı yırtarken başka, maç bittikten sonra "neden yırttın mustafa" sorusuna "kötü bir şey söylememek için yırttım" derken başka, bu cevabı verirken başka. Premier Ligi izleyip utanan futbolcu zaten hakemleri buna davet etmez. Bu rezaletin baş sorumlusunu maçtan sonra Abdullah Avcı gayet net açıkladı. SAYGI! Hazmedebilmek!

Kaan

Buraksem dedi ki...

"Bugün yaşananlara ister tetikçilik ister hırsızlık deyin, size kalmış orası..."

:)) komikti fırat.

firat selcuk dedi ki...

@ziggytheking,
borges takımdan memnun değildir, ben ise memnunum.. bahsetmek istediğin şey bu..

ayhan'dan nefret ediyorum, nonda'nın oynamasına anlam veremiyorum, servet'ten de gokhan'dan da memnun degilim, kaleciyi ise degil gormek adını duymak bile istemiyorum.. hepsi birikiyor üst üste ama bu demek değildir ki takımdan memnun değilim.. ben frank rijkaard'ın galatasaray'ından ve takımın durumundan memnunum panathinaikos ve belediye maçları sonrasında.. öncesindeki sancılı 1.5 aylık dönemden memnun değildim çünkü takım 3 tane basan orta saha diye saçma bir işe girişmişti, şimdi yeniden 4-2-3-1 şekline büründük ve ben memnunum.. nonda'nın yerine serkan çalık'ı deneyebilsek çok daha iyi idare ederiz baros'un olmadığı dönemi.. açık ve net takım baros'u arıyor, onun da ayağı kırık diye neden memnun olmayayım ki takımımdan ?

efsane78 dedi ki...

hakemi bahane etmesek.
zira maçta hakemlik birsey yoktu.

rijkard maçı verdi resmen.keita gibi adam neden oynamaz anlamıyorum.
mustafa sarpdan da igreniyorum.

nikolatesla dedi ki...

takım süper top yapıyor, ben sahsen son 10 dk haric zevk aldım, Arda-Elano bugün ilk kez paslaştı. Bence ikisi de süper oynadı. Elano dehşet bir adam, topa koordinat giriyor resmen. Oyunun yönünü öyle bir değiştiriyor ki saçma salak yere gidecek gibi görünen top tak! ters kanat oyuncusunda!

ben takımımı izlerken keyif alıyorum, size de tavsiye ederim. febe medyasının gazına gelip kendi teknik direktörümüz ve futbolcularımızı idam etmeyelim.

Tunç Bozacılar dedi ki...

@t2,
ben tribünde değilim, tv'den izledim ben de.. tribünden izleyen adam olsam dediklerinde haklısın, diyecek kelimem yok da, ben de tribündeymişim gibi söylenince olmuyor..

offf . o zaman daha da kötü ...

:)

uzadıkça sakıza dönecek illaki ... benden bu kadar .. abicim sağlıcakla kal ...

Adsız dedi ki...

Yani arkadaş bir korner pozisyonu tutturulmuş gidiyor maçı katleden hakemin yaptığı işe baksana sen şimdi bunda da aziz yıldırım parmağı vardır..Ayrıca adam dediğin hakeme hakaret etmiyor dediğin mustafa sarp maç içinde biraz ağzını okursan nasıl a**nı s*keyim tarzı küfürleri ağzından düşürmediği görürsün.Kendisini tanımadığım için kişiliğine bişey diyemem ama adamlık mikrofon uzatılınca demogoji yapmakla olmuyor...
Bir soruda neden üstünü yırtığıyla ilgili yani tribunlere oynamak için böyle bir harekette bulunmak pek hoş bir davranış değil samimi değil en azından

Arkhe dedi ki...

Hakeme ana avrat küfür edene "Adam" denmiş. Bunu dile getirene de şu cevabı vermişsin;

"maçtan sonra tüm futbolcuların röportajlarını tek tek dinleyelim sezon başından beri, hem ligde hem de galatasaray'da en akılcı ve düzgün konuşmaları yapan kişi mustafa sarp.. sağa sola saldırmadan, aklını kullanarak, bir futbolcudan duymaya alışkın olmadığımız şekilde doğru ve düzgün konuşuyor bu adam.. benim takdir ettiğim şey budur.."

Benim duyduğum "Birileri konuştu diye böyle yönetiyor" yorumunu kaçırmış olmalısın..

Adsız dedi ki...

Hakemi tartışmak olayı sulandırmaktan öteye geçmez. 9 tane eksiği olan takım İBB. Forvette oynattıkları ilk 11 oyuncularından kim var kadroda? Ve maçın sonunda bu takım sizi 18 inize hapsediyor ya da kendiniz hapsoluyorsunuz!

Olayın bu kısmı önemli; psikolojik olarak kiminle oynadığını analiz edemeyen futbolcular sürüsü yaslanmayı tercih etmiştir. Buda kendilerine olan güvenleri ve becerilerine olan inançlarıdır. Ayrıca son maçlarda yaşadıklarıdır. Oyuncular rahat değil üzerlerinde büyük bir stres olduğuda aşikar.

Ama her ne olursa olsun pozisyon bile vermediğiniz bir rakibe son dakikaları teslim etmeyeceksiniz. Teslimiyetin sonuçu mağlubiyettir.

Derdimiz şampiyonluksa, derdimiz sezon ortasında liderlikse, derdimiz hata yapan hakemlere laf söylemekse sabaha kadar tartışılır da sonuçuda olmaz, eminim.

Bizler Galatasaray taraftarı sizlerin sitelerinde; boş tribünlerin sebebini sorgulamadığınızı gördükçe, abidik, gubidik küfürleri eleştirmediğinizi gördükçe, oyuncuların sisteme adepte olmaya çalıştığını ancak bunda kapasitelerinin yetersiz kaldığını vurgulamadıkça, yerli-yersiz haklı-haksız hakem eleştirileri okudukça, Olayın psikolojik boyutlarını da değerlendirmeye çalışmadığınızı gördükçe... üzülüyorum...

firat selcuk dedi ki...

@arkhe,
"birilenir konustu diye mi boyle yonetiliyor bilmiyorum, siz karar verin ona" dedi.. dogrudan suclama atmadı.. bu ince farkı yakalayalım, ntv'nin canlı yayınında da soyledi zaten kendisi aynı sekilde, ben kimse konustu diye mac boyle yonetildi demedim dedi, sordum sadece boyle mi oldu diye dedi..

kaldı ki evet, bu ulkede 3 buyuk takımın maclarının %80-90'ı birileri konustugu icin oyle yonetiliyor.. ben 23 yasıma girdim, kendimi bildim bileli boyle bu.. daha onceki 28 sezonda da daha farklı oldugunu sanmıyorum.. burda kendi takımımı temize cıkarmıyorum, yer geliyor bizim yoneticilerin tehditleriyle de diger takımların maclarında hakem skandalı yasanıyor..

Can dedi ki...

Ya nedir bu anlaşılmayan, bu kadar uzatılan anlamış değilim.

Maçın hakemi son saniyede gösterdiği kartı yazma gereği bile duymamıştır; yani o kadar panik içerisinde, maçın içinde kendini kaybetmiştir. Onlarca kolay faul çalmıştır maç boyunca. Kötü yönetim göstermiştir.

Galatasaray ise ilk 45'de vasat ikinci yarının ilk 30'unda iyi futbol oynamıştır. Öne geçmiştir, gol pozisyonları bulmuştur ve bunları değerlendirememiştir. Teknik ekip takımın geriye yaslanmasına göz yummuş dahası Elano ve Nonda'yı da oyundan alarak bu duruma yardımcı olmuştur. 75 dakika oyunun her türlü gereğini yerine getiren Galatasaray, rakibine pozisyon vermeden, yine topun kör noktaya gidişi ile gol yemiş ve liderliği kaçırmıştır.

Tepki normaldir; bir tarafın canı yanmıştır. Ancak Rijkaard kendimize bakmamız lazım diyerek durumu özetlemiştir.

Artemio Franchi blogu Fırat'ın blogudur; yani burası onun çöplüğüdür ve düşüncelerini yazmakta özgürdür. Beğenmeyen, objektif olmamakla suçlayan insanları anlamakta güçlük çekiyorum; görüş belirtmek, fikirlerini bir yere yazmak sizin fikirlerinizle örtüşmüyor diye karşınızdakini sopalamayı mı gerektirir. Git kendi çöplüğünde "hakemi eleştiren insanları anlamıyorum" de bitsin gitsin.

Bu yıl oynanan Galatasaray'ın 3-1 KAZANDIĞI Kasımpaşa maçından sonra ne yazmış Fırat bakın bir önce. Ondan sonra sallarsınız oturduğunuz yerden tekrardan.

Arkhe dedi ki...

@Franchi

Benim baktığım noktada ikisi arasında ince bir fark falan yok. Neticede rakip kulüp başkanına laf atmış mıdır?

Evet, atmıştır. "Sordum sadece" Bence yukarıda söylediğimin aksini iddia etmek için hiç inandırıcı değil.

Evet, son söylediklerin doğru. Konuşmayan Fenerbahçe de bu yüzden en sonunda konuştu. Bunu sen dile getirebilirsin, ben yazabilirim ama Mustafa Sarp maç sonu söylerse o takdir edilecek bir açıklama olmaz, yanlış olur.

G.A. dedi ki...

Üzerime saldırmada senden daha çok fulbolla ilgili yorum bekliyordum.Son 10 dakika için takımına kızsan daha yararlı olur bence.Ki ne maçlar gördük dünkü maç çokta sorun edilcek bir maç değildi!

Ben Fenerbahçe'liyim ama bu ülke insanının takımıyla ilgili doğru bilgilere ulaşması lazım.Mesela bi pzoisyonda 10 kişiden 8 i Luganoya yanlış pas vedi diye kızarken aslında sorunun onun pas vermesi gereeken yere gitmeyen Emre de olduğunu göstermek gerek.Erman ı sergeni hıncalı onu bunu tarihe gömmek gerek.

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO