17.12.2009

Leo Franco'nun Yedikleri : Part 1

Geldiği günden beri eleştirdiğim ve bir kere de haksız yere eleştirdiğimi görmediğim Leo Franco'nun ligde yediği gollerin listesini çıkarayım dedim. Yaptığı ve golle sonuçlanmayan hatalardan bahsetmiyorum burada.. Mesela Belediye maçında taç çizgisine kadar çıkıp da topu uzaklaştıramayıp rakibin ayağına topu atmasını ve 45-50 metreden gol yemekten son anda kurtulmasına değinmiyorum.. Ya da ne bileyim yine Belediye maçında rakibin ceza sahasına ortaladığı duran top üzerine gelirken basit pozisyonda az daha topla birlikte kalenin içine girecek olmasına değinmiyorum. Veya Antalya maçında son anlarda durduk yere açılıp rakibin aşırtma vurmasına sebep oluşu ve kişisel hatasıyla 3-3'e zemin hazırlamasına değinmiyorum. Kısacası, maç içerisinde yaptığı ve yüreklerimizi ağzımıza getiren hatalarından bahsetmiyorum.. Gerçi burada yazınca değinmiş oldum az çok da, demek istediğim şey bu tarz kritik hataları aşağıda bulamayacağınız. Onları buraya alsam Leo Franco sempatizanları "golle sonuçlanmadı ki?" diye savunacak, o yüzden golleri ele alıyorum sadece. Evet gelelim artık listemize :

1. Hafta : Gaziantepspor 2-3 Galatasaray
- Julio Cesar Souza : Uzaktan tam 90'a atıyor, kamera bile topu zor takip ediyor, herhangi bir kalecinin bu golü çıkarabilmesi mümkün değil.
- Tabata : Penaltı golü.

2. Hafta : Galatasaray 4-1 Denizlispor
- Angelov : Bangoura iyi bir muz orta kesiyor, Angelov yükselip sertçe kafayı vuruyor. Leo Franco ön direkte ortayı bekliyor, önce çıkıp topu almaya karar verip 1-2 adım atıyor, sonra geri gelmeye karar veriyor. Tüm bunlarolurken Angelov kafayı vuruyor zaten..

3. Hafta : Galatasaray 4-1 Kayserispor
- Makukula : Cangele'nin kornerinde kale sahasının 2 adım önünde kafayı vuruyor. Yana doğru vuruyor kafayı, Leo Franco ise bacaklarını iki yana ters V şeklinde açıp dizleri kırarak sadece topa bakıyor ve izliyor golü. Bu golü çoğu kaleci yese bile topa uçar, arkadaşlarının ardında eğilerek topu izlemez. Yahu bir kaleci kornerden gelen kafa topuna neden eğilir ki ???

4. Hafta : Ankaraspor 0-2 Galatasaray

5. Hafta : Galatasaray 3-0 Beşiktaş

6. Hafta : Kasımpaşa 1-3 Galatasaray
- Andre Moritz : Karşıdan hızla gelen Moritz gelişine vurup golü atıyor, top üzerine doğru gelse de bir kaleciyi bu gol yüzünden suçlamak futbola ihanet olur.

7. Hafta : Galatasaray 1-1 Eskişehirspor
Mehmet Yılmaz : Atladığı top savunmaya çarpıp yön değiştiriyor, Mehmet de boş kaleye atıyor.

8. Hafta : Ankaragücü 3-0 Galatasaray
- Murat Duruer : Toplara atlamama sendromunun görülebileceği bir gol. Rakip karşı karşıya kalmış savunmanın da hatasıyla ancak kaleci topa atlamıyor, hemen yanından geçip giden topu yine izliyor dizlerini kırıp çömelerekten.. Bu gol yenir hadi tamam da, topa uç be Leo Franco, yat o topa..
- Emre Aygün : Top kanattan gelirken yine ön direğe yapışık vaziyette top bekliyor. Normal kaleci bu kadar önde top beklemez. Gelen bu topu zorla çeliyor, devamında Emre topla buluşuyor ve kaleye yöneliyor, Leo Franco ellerini kullanma gereği duymuyor yine ve rakibe ayaklarıyla müdahale etmeye çalışıyor. Gol olmasa kırmızı kart + penaltı olacak pozisyon golle sonuçlanıyor.
- Hürriyet Güçer : Yediği ilk golün aynısı. Bacakları açıp bir bacağını yamuk şekilde zemine koyarak bekliyor ve golü "tamamen" kendisi yiyor. Topun kendisinin sağından atılacağı çok belli ancak o sağına doğru bacağını hafifte uzatıp tüm vücudunu soluna yatırıyor, Hürriyet de boş kaleye golü atıyor haliyle..

9. Hafta : Galatasaray 4-3 Trabzonspor
- Tayfun Cora : Ceyhun'un serbest vuruşunda top sekiyor ve terste yakalanıyor Leo Franco. Bunda bir hatadan söz etmemek lazım..
- Gustavo Colman(ilk gol) : Hadi bu da Colman'ın iyi vuruşu yüzünden olsun her ne kadar bana göre Leo Franco "topa atlamak" eylemini doğru olarak icra edemese de.
- Gustavo Colman(2. gol) : İşte ön direk facialarından biri bu. Kanattan gelen ve rakip oyuncuların markaj altında olduğu topta Leo Franco ön direğin 1-2 adım önünde yapılacak ortayı bekliyor. Yani bu şu anlama geliyor; kale bomboş. Yerden gelen top Leo Franco'nun önünden geçip gidiyor, anlık olarak Colman'ın önce ayağına sonra göbeğine sonra göğsüne ve en sonunda burnuna çarpan top Colman'la vedalaşıp kaleye süzülüp gidiyor.. Kale bomboş olduğu için pozisyon golle sonuçlanıyor. Leo Franco kalesinde dursa başka bir hata yapar mıydı bilinmez ama kaleyi boşaltmamış olsa yerden gelen topu kolayca alabilirdi, ya da top Colman'la aynı şekilde buluşsa kaleye giden top ellerine gelirdi. Bu arada ön direkte yanından geçen topa yine dizlerini kırıp hafiften çökerek sadece baktığını söyleyelim.. Çıktın madem hamle yap, neyi seyrediyorsun..

10. Hafta : Fenerbahçe 3-1 Galatasaray
- Alex(ilk gol) : Carlos'un atladığı top hem savunmayı hem Leo'yu yanıltıyor. Uçmadığı/atlamadığı için şikayet edilen Leo Franco kendini anlamsızca savuruyor topa, yine de tek suçlu o değil bu golde..
- Alex(penaltı) : Burada gelen geri pası hemen hareketlenip ileriye vursa sorun yok. Ancak Leo Franco geri geri 3-4 adım atıp öyle vurmak istiyor o topa, hal böyle olunca 20 metre önündeki rakibe topu kaptırıyor. Devamında ise Alex'in kendini atarak aldığı penaltı var, Leo Franco topa elleriyle değil ayaklarını kullanarak atlıyor, ardından ellerini de uzatınca Alex kendini yere bırakıyor.. Ayaklarıyla karşı karşıya pozisyonda topa atlıyor evet, bunu bir savunmacı yaparsa normal ama kaleci yaparsa asla değil.
- Guiza : Yine Leo Franco yandan gelen topu ön direğin 2 adım ilerisinde bekliyor. Kalesinde dursa Guiza topuğuyla boş kaleye gol atamayacak..

İlk 10 hafta burada bitti, kalan 7 hafta bu haftasonu ilk yarıyı tamamlayacağımız Gençlerbirliği maçından sonra gelecek.

3 yorum:

Ufuk KURT dedi ki...

çok iyi bi yazı olmuş gerçekten.
bende bas bas bağırıyorum bu adamın transferi haldun üstünelin tek hatasıdır! ah be haldun üstünel o kadar kaleci varken sen git bu kamille gel istanbula. gönderdiğimiz orkun bile bundan kat kat iyi bi kaleci bana göre. devre arasında gönderilmesi çok zor olduğu için mecburen katlanıcaz gibi bu kaleciye ya da hi olmadı yılların yedeği aykut geçsin kaleye. leoya verilen paraya yazık valla yazık. boşu boşuna yabancı hakkınıda dolduruyor. takımda bulunması zarar bu adamın. acilen bu takımdan Kovulmasını! istiyoruz sayın başkanım ve yöneticilerimiz!
isteyenin bi yüzü, yapmayanın taa...!

THeKiNG dedi ki...

Leo franco hakkındaki görüşlerimi belirtmiştim. Tekrar söylüyorum.

Takım savunmamız çok mu iyi de kaleciye bu kadar yükleniyosunuz. Bariz kendi hatasıyla yediği gol ikiyi geçmez. Bir takım en iyi savunmayı top yaparak yapar. Bizim takımın top yapma gibi bir becerisi yok zaten. Top yapamadığı için rakip çok rahat üzerimize geliyor. Savunma desen evlere şenlik. Bu durumda tek suçlu kaleci mi.

Bence Leo franco taffarelden sonra gelmiş en iyi kalecidir Galatasaraya. Takım savunmamız otursun sistemin eksik parçaları da tamamlansın o zaman ne demek istediğimi anlıyacaksınız

Ufuk KURT dedi ki...

@osman benloğlu.
arkadaşım sana katılmayı o kadar çok isterdim ki : ( ama malesef katılamıyorum. ben bu adamın iyi kaleci olduğuna inanmıyorum ama gönül isterki utandırır beni

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO