22.12.2009

Leo Franco'nun Yedikleri : Part 2

İlk bölümde ilk 10 haftayı yazmıştım, kalan 7 haftayı da ekleyip tamamlayayım bu yazıyı.

11. Hafta : Galatasaray 2-0 Sivasspor

12. Hafta : Diyarbakırspor 1-2 Galatasaray
- Mendoza : Yine aynı şekilde o bacakları açıp, birini hafif yana uzatıp hareketsizce rakibi seyrettiği gollerden biri. Karşı karşıya top, rakip geliyor önünden ama Leo Franco bacağı açmış ve yine çökmüş bekliyor.. Hamle yap, topa uzan, bir şey yap lütfen ama yalvarırım top seyretme be Leo Franco.

13. Hafta : Galatasaray 1-1 Manisaspor
- Simpson : Rakip korner kullanırken kaleci nerede durur ve ne yapar ? Normalde kalenin ortasında durup kalenin her yerine hakim olmaya çalışır, ayrıca ön ve arka direğe adam koyar genellikle. Ön direğe adam koyduysa da orta yapılırken ön direğe hareketlenip takım arkadaşının arkasında eğilip-çöküp topu izlemez. Leo Franco olması gerekenlerin tersini yaptı işte. Ön direğe arkadaşını koymuş ama orta gelince hemen ön direğe hareketleniyor, arka direkte kimse olmadığı için Leo'nun önünden sekip giden top arkadaki Simpson'ın boş kaleye gol atmasına sebep oluyor.. Leo Franco'nun kötü kaleci olduğunu ispatlamadaki en güçlü tezlerimden biridir Manisa'dan yediği bu gol. Tek bir golde bu kadar hatayı sadece "kötü" kaleciler yapar. Sizlerden ricam bu golü ligtv.com.tr'den izlemeniz.. Özellikle de kale arkası çekimde Leo Franco'yu iyi izleyin, ne demek istediğimi çok iyi anlayacaksınız.

14. Hafta : Bursaspor 1-0 Galatasaray
- Volkan Şen : Bu gol daha taze yer ediyor hafızalarımızda. Yenmeyecek bir gol değil, her kaleci bunu yiyebilir ancak ben dahil bir çok kişinin Leo Franco'dan tek isteği var burada : Topu izlemeyip hamle yapması.

15. Hafta : Galatasaray 1-1 İstanbul BŞB
- Hasan Ali : Bu golde pek bir şey yok, topu göremedi diyelim..

16. Hafta : Antalyaspor 2-3 Galatasaray
- Orhan Ak : Hemen çıkıp başarısız olan ofsayt taktiği ile "kötü" kalecinin savunması yapılacak buna eminim. Ancak kafayla aşırtma gol yemenin nasıl bir savunması olur onu çözemedim ben. İleriye çıkmış ve geri dönülmez o yola girip rakibin, hem de Orhan Ak gibi "yeteneksiz" diye kovarak yolladığımız bir adamın kafayla aşırtma gol atmasına yardımcı oluyor. Savunma suçluysa Leo Franco da suçludur bu golde %50-%50'dir bu goldeki paylar, bir taraf daha ağır basmamakta..
- Jedinak : Bu golde de ilk golde söylediklerim geçerli, sadece aşırtma değil normal yedi bu kez. Akıllı mantıklı kaleci çıkar o topu alır, böyle bakarak ve atlasa rahat çıkaracağı topa basitçe el uzatarak golü yemez..

17. Hafta : Galatasaray 1-0 Gençlerbirliği

6 yorum:

Burak Eken dedi ki...

Bu yazıdan sonra sadece şunu söyleyebilirim: Leo gibi rezil bir kaleci için, bu kadar uğraşıp böyle bir yazı hazırlamaya bile değmez!

Ama yine de elinize sağlık. Eğer Leo'nun ne olduğu hâlâ anlayamayanlar varsa, bu yazılar onlara çok yardımcı olacaktır...

Vandir dedi ki...

Yazının başlığını ilk gördüğümde lenssiz okuduğum için Leo'nun Yedekleri anladım. Ve Yediklerini okuduktan sonra yanlış anladığım şeyi düşünmeye başladım.

Evet, Leo belki rezalet. Ama yedeğinde kim var? 98 yıldır güvenip de kaleye koyacağınız seviyeye gelmemiş Aykut. Bir de Aykut'a bile tercih edilemeyen Ufuk.

Sonuç: Ne yapmak lazım yani? Leo'yu kestik, yolladık, kimi koyacağız? Aykut'un yerine değil Leo yu BJK dan Korcan ı tercih ederim. Ufuk? Piyasada yok.

Yani mahkumuz sanırım.

firat selcuk dedi ki...

gorunen o ki ufuk daha 1 mac bile oynamadan harcanmıs.. bosa kurek cekiyoruz anlasılan..

önder dedi ki...

leonun performansı kötü ama ben bunun altında onun yeteneği-kalecilik bilgisinden başka şeyler arıyorum. hiç yıllardır(mondiden beri) kalecilerin hep aynı golleri yediğini düşündünüz mü? şurada bişeyler yazdıydım bi aralar http://sondakikadagelengol.blogspot.com/2009/12/galatasarayn-kadrosunun-zayf-halkas.html

salva dedi ki...

bence cok önyargılı bir yazı hazırlamışsın ,sürekli leo nun gollerde hareketsizliğinden bahsetmişsin . Leo bana yenmeyecek goller yemesin yeter .Yoksa 90'a giden, direk içine çarpan golleri çıkarıp, elinin altından gol yemiş ne fayda ? Tafferel de Leo stili bir kaleci idi. Gol olacaksa boşu boşuna atlayıp zıplamazdı ...

Mario Jardel dedi ki...

onu da geçtim ispanyol basınına eşleşmede eski takımı atletico'yu favori göstermesi sözün bittiği yerdir.. adam maça psikolojik olarak yenik başlıyor bir kere, kabullenmiş durumda.. allah o maçlarda bize sabır verir inşallah

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO