2.12.2009

Ocak Ayı Bi' Gelse...

İtalya dışında güle oynayana yoluna devam edip ülke sınırlarından içeri girince kendini kaybeden Fiorentina'da şimdilik tek çıkış yolu 2009/2010 sezonu ara transfer dönemi gibi duruyor. Mutu ve Jovetic'in aynı anda takımı yalnız bırakmaları sebebiyle forvet olarak Gilardino ve bir ayağı çukurda olan Castillo kaldı elimizde. Bu eksiklik geçen sezona oranla yarı yarıya zayıflayan orta saha ile birleşince çöküş kaçınılmaz oldu. Ligde liderliği kovalayan takım bir anda 9. sırayı gördü Inter mağlubiyeti ile. Tutan, tutmayan ve tutmayacağı zaten açık olan bir kaç transfer vardı yaz döneminde. Bunların ilki az önce andığım Castillo. Başarısız olacağı bu kadar belli bir adamı almaktaki mantığı çözemedim ben. Madem içi geçmiş 35'lik Castillo ile Gilardino'ya alternatif yaratılacaktı ne diye eski oyuncumuz Rigano düşünülmedi ? Castillo gibi kariyerindeki en üst nokta Lecce forması ile Serie A'da oynamış 35'lik oyuncu yerine taraftarın asla hayır demeyeceği Rigano kulübede durabilirdi. Hepsini geçtim neden Gilardino'yu yaşı geçmiş bir isimle yedekliyoruz onu anlamadım, Khouma Babacar'ı oynatın, ya da ne bileyim genç takımdayken adını duyurmuş olan Nocciolini'yi oynatın, oynatın birini ama genç olsun, fosil değil. Castillo dediğim anda eleştiriye başlayıp konudan koptum farkındayım. Yaz aylarında alınan ve tutmaması garanti olan isim olarak Castillo yazılabilir listeye, umut beslenen ama başarılı olamayan isim ise Torino'dan gelen Natali'ydi. Zaten ilk ciddi takviye de Natali'nin yerine düşünülüyor. Boca'nın genç yıldızı Ezequiel Munoz'u alma planları 1 seneye yakın bir süredir devam ediyor, hatta yaz döneminde Salvio ile birlikte gelmeleri planlanıyordu ancak sonuç çıkmadı iki isimden de. 10 Milyon € karşılığında Boca ile anlaşılması ve bu geleceği parlak adamın sezonun kalan kısmında mor formayı giymesi hedefleniyor. Ödemenin 3 yıla yayılacağı konuşuluyor, bu da bir kaç yeni takviye için önemli bir plan, tek seferde 10 versek başka kimseyi alamayabiliriz zira. Ayrıca alarm veren Dainelli-Gamberini ikilisini de ciddi anlamda tehdit edip kendilerine toparlanmaları yönünde bir mesaj olacaktır bu transfer.

Munoz'dan sonraki isim ise en ileri uç için düşünülüyor. Castillo'nun durumu malum, Mutu da sorunlu olunca hedef Paolucci oldu. Geçen sezonu Catania'da kiralık geçirip Juve'ye dönmüştü yaz aylarında. Daha sonra da Siena kendisinin %50'sini alarak kadrosuna kattı. Eğer transfer etmek istiyorsak hem Juve'yi hem de Juve'nin kardeş kulübü Siena'yı ikna etmeliyiz. Yedek olarak Castillo'dan çok çok daha iyi bir isim olduğu tartışılmaz bir gerçek zaten. Zaten Castillo bir alıcı bulunursa satılması düşünülen isimlerden biri Natali ve Jorgensen ile birlikte. Hatta bonkör bir alıcı bulursak Santana'yı da yolcu edebileceğimiz yazılıyor çiziliyor. Santana'nın gitmesi demek sağ açıkta Marchionni'nin yalnız kalması demek. E o bölge tek başına idare edilemeyeceğine göre Eduardo Salvio için "Acaba ?" sorusunu sormakta haklı değil miyim ?

Salvio ismi gündemde görünmüyor bu benim temennim ancak bilinen bir gerçek var ki orta saha için de yeni bir isim planlanıyor. Zanetti-Donadel ikilisi ile orta sıra takımı olmayı hafiften hakediyoruz zira.. Hal böyle olunca da insanın kafasını duvarlara çarpası geliyor Kuzmanovic neden gitti diye. Çünkü kendisi şu an tam ihtiyacımız olan şey; hem defansif olacak hem de Montolivo gibi orta sahayı yönetmeyi başarıp onun yükünü hafifletecek.

4 yorum:

Erk dedi ki...

Hedeflere göre kadro kuramadı sanki Fiorentina. En azından cazip bir kadro genişliği yok.
Rigano şimdi nerelerde ayrıca?

anilkos dedi ki...

montolivo ya noldu fırat ya epeydir duymuyorum adını.

firat selcuk dedi ki...

@erk,
rigano alt liglerde oynuyor eskiden oldugu gibi.. ait oldugu yer orası ama fiorentina icin yeri hep ozel iste, keske castillo yerine onu gorebilseydik kulubede..

@anıl,
son 2 sezondaki sıradısı formundan sonra bu sezonu izin yaparak geciriyor.. gerci sebebi bariz, orta sahayı zanetti ve donadel ile paylasmak var, kuzmanovic ve melo ile paylasmak var...

anilkos dedi ki...

donadel ne ki fmde bile güvenmem,yazık oldu koskoca ortasahaya kral 4-3-3 oynanırdı montolivo-kuzmanovic-melo ortasahasıyla.

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO