27.12.2009

Sezer Öztürk Hakkında...

Biraz karışık, parça parça çıkmış bir yazı oldu bu. Aslında yazı da değil, Galatasaray Sözlük'te sol framede adını görünce bir şeyler karalayayım dedim ortaya bu çıktı bir anda. Baktım uzunca bir şey oldu, bloga da taşımak istedim.

" 2009/2010 sezonu yaz transfer doneminde ufuk ceylan kadar uzeni dusulmemesinin yegane sebebi takındıgı tavırdır.

soyle ki ;
ufuk ceylan gerekirse sozlesmesi bitene dek yani 1 sezon oynamayıp ocak ayında galatasaray ile on sozlesme imzalayacagını soylemisti kulubunden izin cıkmadıgı takdirde.. sezer ise konuya daha temkinli yaklasıp manisa'daki yerinden olmak istemedi ufuk gibi, hal boyle olunca da ufuk galatasaraylı oldu sezer ise kaldı..

ha ufuk yine 1 sene oynamıyor, belki daha fazla bir sure as kaleci olarak oynamayacak o baska konu.. leo franco diye bir baslarsam buraya roman yazarım o yuzden susayım.. hem zaten sezer ozturk baslıgında buraya neden geldim ben de bilmiyorum..

yeniden dusunulmesi ve transfer olma ihtimaline gelirsek de yarım sezon boyunca savunma ozelliklerini birazcık yukseltmeye gayet ederse ayhan akman'ın yapamadıgı, bir kac sezondur bizi sıkıntıya soktugu bolgede yani mehmet topal ve oyun kurucu arasındaki kopru gorevi goren orta saha gorevini yerine getirir, gayet de guzel olur.. ya da arda gibi hem sol cizgide hem de ortada oynayabilir..

aslında devre arasında kendisini transfer edip kayseri-bursa-eskisehir-gencler ayarında bir takımda devamlı oynama sozuyle 1.5 sene kiralasak 2011/2012 sezonuna baslarken ulkenin en iyi 2-3 orta saha oyuncusundan birine sahip olabiliriz..

ayrıca kariyerine bakıyorum sezer'in, bir de yıldıray'ı getiriyorum aklıma.. yıldıray almanya'da hatırı sayılır bir seviyeye gelmisken, zamanında ligin tepedeki 4-5 takımından birine ilk 11'in devamlı oyuncusu olarak gitmisken sezer'in manisa'dan istanbul'a transfer olma cabalarını gormek futbolda adaletin olmadıgını bir kere daha insanın suratına suratına carpıyor.. yetenek olarak yıldıray'ın onunde oldugu gibi, turkiye tercihini biraz erteleyebilse ve buralara 3-4 sene sonra gelebilse "umit milli yıldız adayı" degil "a milli takımın yıldızı" olarak gelirdi cok cok net sekilde..

hatta gelmezdi bile bu ulkeye, almanya'dan en buyuk 3 lige dogru yelken acabilme potansiyeli bile vardı.. bir yerde aksilik cıktı mı tam cıkıyor iste.. yıldıray'ın 10'da 1'i kadar sanslı olsa baska yerlerdeydi kendisi simdi.. "

1 yorum:

pink dedi ki...

Hocam Fiorentina Udinese'den Felipe'yi transfer etmiş stopere.Hafif tuzlu olmuş gibi ama yine de söyleyeyim dedim.

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO