15.12.2009

Sözleşmesi Bitenler / Bundesliga

Bu sezon sonunda sözleşmesi bitecek olan bir kaç Bundesliga oyuncusu. Halil ve Hamit Altıntop kardeşlerin sözleşmesinin bittiğini bilmeyeni falakaya yatırıyorlar. Hani listede neden yok derseniz, ondandır. Önümüzdeki günlerde diğer ligleri de ekleyeceğim.


YILDIRAY BAŞTÜRK
1978 doğumlu Yıldıray Baştürk, Bochum ile kendini gösterdikten sonra 2001 yılında parlayan Bayer Leverkusen'in göze batan oyuncularındandı. İlk zamanlarda İtalyan&İspanyol kulüpleri hep peşindeydi, sonra sonra Türk medyası tarafından her sene 3 büyük takımdan birine getirildi. Sonuç olarak Bundesliga dışında bir yere gidemedi ve Milli Takım sayesinde biraz memleket gezdi. Sözleşmesi bitiyor, basına iyi malzeme olacak. Hemen kafamdan bir haber yazıyorum:

"Beşiktaş Yıldıray'ın peşinde! Delgado'nun sakatlığı ve Tabata'nın beklenen formu gösterememesi üzerine Mustafa Denizli Yıldıray'ı istedi. Stuttgart ile pazarlık masasına oturan Beşiktaş'ın en büyük kozu sözleşmesinin sene sonunda bitecek olması. Yıldıray'ı bedava yollamak istemeyen...................."



PIERRE WOME
1979 doğumlu Kamerunlu beki Bologna'dan hatırlıyoruz. Sonrasında 2006-2008 arasındaki Werder Bremen kariyeri de çok kötü değildir. İzlediğim kadarıyla başarılı sezonlar geçirmişti. O eski halinden eser olmasa da şimdi, İyi bir rotasyon oyuncusu olabilir. Hücum özellikleri azalmış olsa da, sağlam bir bektir.


DANIEL VAN BUYTEN
Galatasaray'ın son 5 sezondur peşinde olduğu 1978 doğumlu Belçika'lı stoper. Almanya'da Hamburg ve Bayern Münih'te başarıyla formayı giydi. Kariyerinde Marsilya ve Standart Liege gibi takımlar da var. Uzun boyuna rağmen ayağına da hakim, topu oyuna sokma konusunda sıkıntı çekmeyen bir oyuncu. 5 sene gecikmeyle olsa bile Galatasaray'a gelse, kötü olmaz. Hele ki şu durumda.


RICARDO COSTA
1981 doğumlu Portekiz'li bek oyuncusu Boavista altyapısından yetişip Porto ile başlayan kariyerine Almanya'da Wolfsburg'da devam ediyor.


ARNOLD BRUGGINK
Açık söyleyeyim, Hayatı boyunca bütün transferleri ücretsiz gerçekleşen başka oyuncu bilmiyorum. Yoktur demiyorum ama, ben bilmiyorum. CM 01-02'den sevdiğimiz bir arkadaşımız olmasına rağmen, kendisini çok yükseklerde göremedik. Sırf CM'den sevdiğim adam diye şu listeye alıyorum. Twente-PSV, PSV-Mallorca, Mallorca-Heerenveen, Heerenveen-Hannover 96 bu adamın yaptığı 4 transfer, 4'ü de sözleşme bitmesi sebebiyle ücretsiz. Kimse bonservis ödeyip almamış bu adamı. Biz Türkler tarihte ilkleri çok severiz, bence bir Türk takımı devre arasında 1977 doğumlu Hollandalı'ya 3-4 milyon patlatır. Ne ? Trabzonspor mu ? Hadi Canım !


LUDOVIC MAGNIN
İsviçre'li olmasının kendisine duyduğum antipatiyle alakası yok. Senderos'ta İsviçre'lidir ve çok severim. Bu adama antipatim var ama, oyun tarızını da çok seviyorum. Rakibin sağ açığını kilitlemesinin hastasıyım. İterek, çekerek, döverek ya da söverek... Bir şekilde bunu beceriyor. 1979 doğumlu 2005'ten beri Stuttgart'ta. Her sezon sonunda transfer olacağını bekliyorum ama olmuyor. Underrated bir oyuncu bence. Kişisel problemleri var heralde tipinden belli.


LEVAN KOBIASHVILI
1977 doğumlu Gürcü orta saha oyuncusu 2003'ten beri Schalke 04'te oynuyor. 1998'den beri Almanya'da forma giyen Levan, yaşı gelmiş olsa da üst düzey bir takımda rotasyon oyuncusu olarak 2 yıl rahatlıkla oynayabilir. Hani Galatasaray Caner Erkin'den sol bek ve orta saha oyuncusu yapmaya çalışıyo ya, Levan yapılmışı.


CACAU
1981 Brezilya doğumlu Alman forvet. Uzaktan sert şutları ve bire birde etkili seri oyunuyla dikkatleri çekti. Alman milli takımında 4 kere forma giydi, bu saatten sonra milli takıma geri dönebileceğini sanmıyorum ama, milyon dolar verilen transferleri gördükten sonra, bedelsiz alınacak bir Cacau çok büyük risk değil. Türkiye için tek sorun yabancı kontenjanını dolduruyor olması.


TONI KROOS
1990 doğumlu genç yetenek ! 2006 yılında Bayern Münih tarafından transfer edilerek geleceğin yıldızı olarak lanse edildi. Bayern Münih kadrosu ağzına kadar dolu olduğu için son 2 sezondur Bayer Leverkusen'e kiralanıyordu. Bu sezon sonunda da tahminim Leverkusen ile devam eder. O çoktan anlaşmıştır Leverkusen'le. Ama bi punduna getirip onu alacak Türk takımı 2 yıl sonra transfer rekoru kırabilir. Öyle de bir adam. Almanya'nın genç milli takımlarında 58 kere forma giymişliği var.


KEVIN KURANYI
En az Pires, Kily Gonzalez, Muhammed Zidan, Yıldıray kadar dip dibe olduğumuz, adeta bizden biri Kevin Kuranyi. 1982 doğumlu Kuranyi, bu listede en alınası forvet oyuncusu. Stuttgart'ta 99 maçta 40, Schalke 04'te 144 maçta 61 gol atan bir forvet. 1.90'lık uzun boyuyla hava toplarına hakim, buna rağmen son vuruşlarda etkili bir isim. Milli takımda da 52 maçta 19 gol atması da boş beleş bir adam olmadığını gösteriyor.


ALIAKSANDR HLEB
1981 doğumlu Belarus'lu oyuncu, şu listede ağzımın sulanarak, içim giderek baktığım iki oyuncudan biri oyuncu. Bir Galatasaray'lı olarak tam şu anda takımın ihtiyacı olan bir adam. Yaşı da çok değil. Kewell gibi kendisini yeniden göstermek isterse bekleriz efendim. Kariyerini yazmama bile gerek olmadığını düşünüyorum.


THOMAS HITZLSPELGER
1982 doğumlu orta saha oyuncusu gözlerimi kısarak, umutla beklediğim diğer oyuncu. Çoğu Alman orta saha oyuncusu gibi o da uzaktan çok sert ve isabetli şutlar çekiyor. Ömer Üründül gibi konuşursam, "Defansif yönü çok kuvvetli, hücuma yönelik orta saha oyuncusu" ya da "Ofansif yönü çok kuvvetli, defanse yönelik orta saha oyuncusu" ta kendisidir efendim. Alman milli takımında 2004'ten beri 51 defa forma almıştır aslan parçası.


TIMO HILDEBRAND
1979 doğumlu kaleciyi sırf franchi için koydum. Acaba kendisi ne der? Hildebrand'ı sever mi bilmiyorum ama Leo Franco şu durumdayken hayır diyeceğini sanmam. Stuttgart-Valencia-Hoffenheim kariyerinde forma giydiği takımlar. Arkadaşlarla PES 2009 oynarken karma maçlarda kaleye aldığım isimdir kendisi. Her şeyi geçtim adı güzel.

9 yorum:

aks111 dedi ki...

Çok iyi isimler var listede zaten yaş 28 29 oldumu Galatasarayın radarına girmişlerdir.Ama Hleb konusunda bişey söyleyim yani kewell geldi tekrar yükselişe geçmek için ama sakattı zaten oynamıyordu fazla o yüzden oynayınca etkisini gördük.Ama hleb turp gibi maşallah bazen stuttgart ta ilk 11 e bile giremiyor inanılmaz bi düşüş var kendisinde hayalet gibi geziniyor sahada ve bunu yıllardır oynadığı takımda yapıyor inşallah eski haline gelir ne diyelim.

steven_stiffler dedi ki...

Cavcav zamanında Wome'yi getirdi de,çok para istemiş diye gönderdi.

Kobiashvili ve R.Costa'yı her zaman beğenmişimdir.Costa büyük takımlarımızda rahatlıkla oynar.Kobiashvili'nin şu anki form durumundan pek haberdar değilim.

kutay dedi ki...

wome buraya gelsın, alper tezcan ile bulusturan muhabir tiraj arttırır...

Oğuz Öztürk dedi ki...

Yıldıray Baştürk haberlerine hazır olalım. Eskişehirspor başkanı Halil Ünal Yıldıray'a Es Es forması giydirmeyi çok istiyor

Adsız dedi ki...

Ferrari de çok takım dolaşmasına rağmen ender bonservis bedeli ödenen oyunculardan.şöyle ki Beşiktaşın ödediği 5 milyon euro'ya yakın para ferrariye ödenen 2. bonservis bedeli.

firat selcuk dedi ki...

hildebrand'ı da pek begenmem ama leo mu timo mu diye sorsalar 1 saniye bile dusunmem arjantinli'ye el sallarım..

felix mourinho dedi ki...

cacau'yu kuranyi ile beraber alsak, stuttgart günlerini hatırlarlar mı acaba?

van buyten - Hitzlspelger ikilisinin yanına kuranyi listenin en ideal'i.

Hayatı boyunca bütün transferleri ücretsiz gerçekleşen başka oyuncu bilmiyorum.

söyleyeyim. Diatta :)

http://golsuzesitlik.blogspot.com/2009/03/lamina-diatta-beles-stoper.html

Can dedi ki...

Toni Kroos derim başka da bişey demem. Bizim ülkeye gelmez ama keşke Galatasaray alabilse...

İlker Yılmaz dedi ki...

hleb barcelona'dan kiralık olarak geldi. Barcelona'da ki sözleşmesi de bitiyor mu acaba?

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO