17.12.2009

Sözleşmesi Bitenler / Fransa L1

Almanya ve İtalya'dan sonra şimdi de Fransa L1'de sözleşmesi sona eren oyunculardan bir kuple sunuyorum. Orta saha ve beklerin bizim ligimizde rahatlıkla forma giyebileceğini düşünüyorum.


SYDNEY GOVOU

Benin asıllı Fransız olan 1979 doğumlu Govou geçtiğimiz sezon Galatasaray'ın kesin transferi olarak gıpta ile bakılmış, ardından açıklanan Keita anlaşması ile gözlerden düşmüştür. Bu sene Türkiye için belki Beşiktaş, çok az bir ihtimalle de olsa Fenerbahçe'ye transfer edilir güzide spor basınımız tarafından. Ama gerçekleşmesi çok zor ihtimallerdir. Beşiktaş'a yakışır, o ayrı. Lyon altyapısından yetişip 10 yıl boyunca bu takımın formasını giymiştir. Kimler gelip, kimler geçmiştir ama Govou sabit kalmıştır. Fransa Milli Takımında 42 defa forma giyen Govou 2004 ve 2006'daki turnuvalara hep son günlerde sakatlanan oyuncuların yerine eklenmiştir.

LOIC PERRIN
1985 Doğumlu Perrin takımı St. Etienne'in savunmasında önemli rol oynamaktadır. Geçtiğimiz baharda geçirdiği sakatlık sezon erken kapatmasına sebep olmuş, bu sebepten ötürü de St. Etienne'in oyun kurmada gösterebildiği beceri kısıtlanmıştır. Savunmanın sağında görev alan Perrin sanıyorum 2-3 ay içinde kaptan olduğu takımıyla sözleşmesini yeniler.


KIM KALLSTROM
Orta sahanın her yerinde görev alabilen İsveçli oyuncu tabiri caizse tam bir görev adamı. 1982 doğumlu oyuncu kimi zaman sol bek oynar, kimi zaman defansif ortasaha, yer yer oyun kurucu. Güçlü fiziğiyle rakiplerine üstünlük sağlar. Oyun zekası göz ardı edilecek kadar kötü değildir. Uzaktan sert ve isabetli şutları, duran topları ceza sahasına bomba atar gibi kullanması onun göze çarpan özelliklerinden. Linderoth giderayak bir kıyak yapsın, şu toprağını Galatasaray'a bağlasın. Biz de uğraşmayalım Barış'la, Ayhan'la. CM 01-02'den ötürü evladımız gibi severiz kendisini.


JERKO LEKO
Orta sahanın her yerinde görev yapan bir başka oyuncu da Hırvat Leko. 1980 doğumlu Leko çoğu hemşerisi gibi kariyerine Dinamo Zagreb'de başladı, sözleşmesinin sonunda da kendisini Fransa'nın güzide prensliği Monaco'da buldu. Bu takımın değişmez oyuncusu olan Leko, balkanların çocuğu olmasından kelli inatçı bir oyun yapısına sahiptir. Bedel ödenmeden alınacak bir Leko'nun bütün takımlarımıza faydası olur.



FRANCOIS CLERC
1983 doğumlu Clerc ile ilgili bilgiyi Chao Grey'den alalım : Clerc hızlı, iyi top süren, çalım atabilecek kadar yetenekli bir bek. Sağ açıkta da rahatlıkla oynuyor. Kesinlikle Galatasaray'ın istediği adam ama Juve de ilgileniyor. Lyon yönetimi kendisiyle sözleşmeyi uzatmayacağını açıkladı; bence çoktan anlaşmıştır bir takımla ya da teklifleri değerlendiriyordur. Geçen sezondan beri atlatamadığı diz sakatlığı yüzünden İtalya'nın sert futboluna dalmak istemeyebilir, belki de Galatasaray çoktan bağlamıştır bile Clerc'i. Eminim ki bizim takıma büyük güç katar, çok kaliteli bir sağ bek. Zaten Fransa milli takımında da oynamıştı eskiden. Galatasaray'ın kariyeri düşüşte olan oyuncular için en elverişli takımlardan birisi olduğu düşünülünce; bizi tercih etmesi çok mantıklı gözüküyor şu an için. En çok istediğim oyunculardan şu an kendisi, bizim için en uygunu bu adamdır bence. Teşekkürler Chao !


DANIEL NICULAE
1982 Bükreş doğumlu olan Daniel, kariyerine Rapid Bükreş'te başladı ve Auxerre'de devam ediyor. Fransa kariyeri pek parlak geçmese de 3 kuruş paraya oynayacak vasatın üzerinde bir forvettir. Hem romenler bizim memleketi sever. Trabzonspor Umut'la, Gökhan'la uğraştığına değmez.


MOUHAMADOU DABO
Dabo 1986 doğumlu ve Senegal asıllı Fransız. Fransa U-21'de forma giymiş, fakat a milli takımda henüz bu şansı yakalayamamış. 2003 yılından beri St. Etienne'de forma giyiyor. Sağ bek oynayabildiği gibi, savunmanın solunda da görev alabiliyor. Hızlı, atletik ve güçlü ama bir o kadar da savruk bir oyuncu. Galatasaray'lı birisi olarak diyebilirim ki bu sezonki Sabri ve gönülden sevdiğim Uğur'un yerine şahsen tercih edeceğim bir oyuncu değil. Yine de TSL'de bir takımda görmeyi isterim. Standartlar yükselmiş olur en azından.


MAROUANE CHAMAKH
Bu listenin bize en uzak oyuncusu 1984 doğumlu Chamakh. Bu adamla ilgili buraya bir çok övgü dolu söz yazılabilir. Bu sene bonservissiz gideceği takımlar ona standartların üzerinde para ödeyecektir. Hiç bir türk takımı o ücretlere çıkamayacağından ötürü hayaldir. Ama buradan gideceği yerde tutunamaması, önümüzdeki sene alacağı ücret yükünden kurtulmak isteyen takımlardan kiralık olarak gidebilir. Şimdi sadece öyle iç çekerek bakalım. Eğer bize yar olamıyorsa, bu gönül Arsenal'e gitmesini ister...

4 yorum:

Can dedi ki...

Kallström cuk oturur.Uzaktan gole doyar bünyeler...

calciosoccerfootball dedi ki...

abicim göndersene bu linkleri belki bi etkisi olur bizim kulüplere nasıl görmezler bu adamları en azından teklif etsinler.Ya kabul edilir .Bizim ödediğimiz yıllık ücretler pek öle Perrin'nin ,Dabo 'nun hayatında göremeyecegi rakamlar... eline sağlık


http://calciosoccerfootball.blogspot.com/

atxaga dedi ki...

öncelikle sözleşmesi bitenler serisi sırasında açık ara en sevdiğim blog budur, nokta.
sonra da; her Sabri görüş anında, ortalama iki yıldır mütemadiyen aklıma Clerc geliyor. Çok uzak ihtimal de değil. Govou'da her halükarda Beşiktaş'a yakışır ama korkarım Denizli ve koca egosu ondan bi' stoper felan yaratmaya kalkacağından gelmemesi daha hayırlı onun için.
Niculea'da Bursa için iyi bi seçenek gibi göründü gözüme, Chamakh'dan hiç hazzetmedim, Arsenal işini de sanmıyorum, İnter'e yakıştırdım nedense...artistlik açıdan Mourinho'ya badi olur. :))

CaRtMaNtR dedi ki...

Kallström gelse hakkaten şukela olur. Chamakh gelse Haldun efsane olur.

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO