18.12.2009

Sözleşmesi Bitenler / La Liga

Bu listede neden olduğunu anlayamadığım sadece bir kaç oyuncu var. Büyük bir kısmı da kendi takımlarıyla sözleşmesini yenileyecektir. Uçan bonservis bedelleri doğal olarak en çok La Liga'nın dengesini bozmuş.

RUUD VAN NISTELROOY
Kendisini anlatmaya pek fazla gerek yok, RVN işte. İstediği yıllık ücret TSL takım içi dengeleri bozar diyeceğim, Emre'nin, Alex'in, Elano'nun, Arda'nın aldıklarını düşünürsek, öyle takım içi denge falan kalmadı artık. Neden olmasın diye düşünüyorum, tek sebep orta dereceli bütün avrupa takımları Ruud'un istediği parayı verebilirler. Sonuçta Ruud.


PABLO IBANEZ
1981 doğumlu Pablo, fiziğiyle ve oynadığı mevki sebebiyle duvar gibi bir oyuncu. 2004'ten beri Atletico Madrid oyuncusu. Çıktığı 149 maçta attığı 10 gol var. Ayrıca İspanya milli takımında da oynamaktadır. 23 defa forma giymiştir. İspanya'da Puyol, Ramos, Capdevilla, Arbeloa gibi defans oyuncularının olması düzenli forma giymemesinin bence tek sebebidir. Galatasaray Gökhan Zan'la, Emre Güngör'le uğraşadursun...


MAXI RODRIGUEZ
İspanya'nın en ağız sulandıran oyuncusu 1981 doğumlu. Düzenli olarak Atletico Madrid'de ve Arjantin milli takımında forma giyer. Fantezi oyunlarında bana dünya puanları kazandırmışlığı var. Mesafe ve açı tanımaksızın çektiği şutlar gol olmasa dahi çoğunlukla insanı mest eder. Genelde sağ açık olarak oynar ama güçlü fiziği ve hırslı yapısıyla orta sahada oynamaya da elverişlidir. Yine bir şekilde öyle uzaktan süzerek takip edebileceğimiz oyuncudur. Elano, R.Carlos gibi adamlar geliyorsa, Maxi neden gelmesindir?



DIEGO GODIN
1986 doğumlu Diego'nun bedelsiz gidiyor oluşunu anlayamadım. Nihat Kahveci'yi bile bu haliyle iyi bir fiyata satan Villarrael bu lokum gibi genç defans oyuncusuna nasıl sahip çıkamaz, nasıl iyi bir fiyata satıp değerlendiremez aklım almıyor. Diego'yu alan TSL takımı sözleşmesi boyunca sıkıntı çekmez, ya da CL'ye katılıp turları geçerse ağzı sulanan bir İspanyol takımına çok feci bonservis ödetebilir.



CHRISTOPH METZELDER
Özellikle Euro 2008'de hayran sayısını katlayan bir performans sunan Metzelder 1980 doğumlu. Kariyeri boyunca sakatlıklardan çok çekmiştir. Yeteneği çoktur aslında. Hava hakimiyeti, üstün alman disiplini, topa zamanında müdahaleleriyle de oyun zekasıyla sağlam bir stoper imajı çizer. Sezon başında transfer döneminde Beşiktaş ile adı çok anılmıştı ama Ferrari öyle iyi performans sergiledi ki unutuldu gitti bu adam..

4 yorum:

CaRtMaNtR dedi ki...

Metzelder iyidir hoştur ama aşırı ağırdır. Bu nedenle tüm yeteneklerine rağmen çok acaip goller yedirtebilir. Bu listeden Godin ve Maxi ligimize renk katabilecek oyuncular gibime geliyor.

nebilim dedi ki...

godin ve ibanez ikisi de gitar markası :)

bussballer dedi ki...

godin-lugano ikilisi fenerin derdine derman olur mu?

os dedi ki...

ben olur diye düşündüm bussballer.
Olmaz mı yoksa ?

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO