22.12.2009

Sözleşmesi Bitenler / Premier League

TSL'ye oyuncu getirebileceğimiz en zor lige geldik. İngiltere'deki oyuncular gerek aldıkları ücretler, gerek oradaki yaşam tarzına olan alışkanlıkları sebebiyle başka bir ülkede verimsiz olabiliyorlar. Ya da başka bir ülkede kendini pek fazla gösteremeyen bir oyuncu bu ligin yıldızı olabiliyor.
Hani ulaşılmaz diyoruz ama, şu aşağıdaki listeye bakınca hangisi Anelka'dan, Elano'dan, Kewell'dan daha yıldız diye de düşünmüyor değilim. Böyle diyerek sizlere de zehiri veririm.

WILFRED BOUMA
CM serisinden sevdiğimiz bir arkadaşımız olan Hollanda'lı kendisine verilen şansları bir türlü değerlendirememiştir. 1978 doğumlu olan Bouma oldukça teknik bir oyuncudur. Sol bekte görev yaptığı gibi, ortada da verimli olmaktadır. Geçirdiği sakatlık sonrası bir türlü kendini gösterememiş, hep gözler arkasında kalmıştır. Artık İngiltere'de ağzıyla kuş tutsa kimseye yaranamayacaktır, başka bir ligden bir takımın da onu alacağını düşünmüyorum. Vefa Hollanda'da bir semt değilse PSV yolları görünmektedir.

TOMAS ROSICKY
Bir Galatasaray'lı olarak orta sahaya istediğim ilk transfer olan Hamit Altıntop'un hemen arkasında beliren isimdir. Yine bir yanlışlık olabilir, ben imzaladı diyorum fakat listede sözleşmesi bitiyor görünüyor. Wenger'in sağı solu belli olmaz, 3-5 kuruşa devre arasında bile okutabilir kendisini bir takıma. Sadece neden olmasın diyebiliyorum.

MORTEN GAMST PEDERSEN
1981 doğumlu Pedersen sol açık arayan takımların ilacı konumunda bir oyuncudur. Hırslı, hızlı ve teknik oyunuyla ön plana çıkar. Geçirdiği trafik kazası sonrası futbol hayatına dönüşü bile başlı başına bir hikayedir. İnatçı adamları severim. Sessiz sedasız kendi işini yapar bu adam. Beşiktaş'a cuk diye oturacak bir adam olur. Sonra Denizli gelir Yusuf'u koyar, bu adam yedeklerde...

MICHAEL BALLACK
Sevmediğim tarza sahip bir oyuncu Ballack. Düz futbolcudur. Her alman orta saha oyuncusu gibi uzaktan sert şutları vardır ve duran topla gelen ortalara iyi kafaya çıkar. Hiç anlayamamışımdır Ballack'ı dünya çapında bir yıldız olarak gösterenleri. Olsa olsa "Generaller Takımının Askeri"dir Ballack. Türkiye'ye yolu düşeceğini sanmıyorum. Kendisi ya sözleşmeyi yeniler, ya da Almanya'ya geri döner.

MARTIN PETROV
Bu sene cebini dolduran City yönetimi tarafından kadroda düşünülmese de bazı şartlar gereği oynamak durumunda kalan ve bu oynadığı maçlarda takımını sırtlayan adamdır Petrov. Yine bu kadar hırsa, azime ve başarıya rağmen City tarafından yapılacak bir sol kanat transferi sebebiyle kontratının yenileneceğini düşünmüyorum. 1979 doğumlu Petrov 75 defa Bulgaristan forması giymiş ve 19 gol atmış. Çok golcü bir oyuncu olmasa da, takıma inanılmaz faydalı bir adamdır.

LOUIS SAHA
Beşiktaş taraftarının yıllardır kiralık ya da bonservisiyle beklediği adamdır 1978 doğumlu Fransız. 31 yaşına geldi artık eski hızı olmasa bile son vuruşlarındaki kalite ve pozisyon alma bilgisiyle bu ligin kalburüstü forvet oyuncuları arasına girer. Bir Galatasaraylı olarak gerçekten onu Beşiktaş forması altında görmek isterim. Nobre ne yahu ?

JOE COLE
Listenin en zor elde edilecek oyuncusu. Çoktan bir takımla anlaştığını düşünüyorum. Manchester City kendisini devre arasında bile alabilir. Ben Joe'ya Manchester United formasını yakıştırmışımdır hep...

FABIO AURELIO
Liverpool'a geldiği gibi bonservisi elinde gidecek olan adamdır Fabio. Liverpool tarihinin ilk Brezilyalısıdır aynı zamanda. Sol bek ve orta sahanın solunda rahatlıkla görev alır. Frikikleri oldukça isabetlidir. Bence Galatasaray için aranan kandır. 1979 doğumludur.

DECO
Benim hiç ama hiç ısınamadığım bir orta saha oyuncusudur. 1977 doğumlu olan Deco her ne kadar Portekiz milli takımında oynasa da alenen bir Brezilya'lıdır. Brezilya milli takımında 1 maç forma giyme şansı olsaydı o 20 numaranın yüzüne bile bakmazdı. Benden ve takımımdan uzak dursun. Amin...

5 yorum:

nebilim dedi ki...

burdan bizimkilere ekmek çıkmaz abi..

moist dedi ki...

Şu kadar adam içinde bize gelmesini isteyeceğim tek isim Fabio Aurelio. Rosicky, Kewell gibi sakatlıktan kurtulup harika bir çıkış bile yapabilir belki, ama ihtiyaç yok hakikaten. Tabii Linderoth gibi olma ihtimali de yüksek. Avrupa için üst düzey bir hücum kadromuz var, daha fazla hücumcu yıldızı da oynatacak yerimiz yok. Stoper ve önlibero lazım. Sonra da beklere transfer yapılabilir. Yabancı sıkıntısı da var. Tüm bunlardan sadece biri yabancı olabilir gibi gözüküyor.

Serdar Erken dedi ki...

1- Rosicky gitmiyor sanırım
http://www.telegraph.co.uk/sport/football/leagues/premierleague/arsenal/6789023/Arsenal-to-offer-Tomas-Rosicky-contract-extension.html

2- Pedersen kaza mı geçirmişti? Başka oyuncuyla karıştırmış olmayın?

Serdar Erken dedi ki...

Sonradan hatırladım Pedersen'in kazasını, 2.yi boşverin.

THeKiNG dedi ki...

Kewell kalmak istemez İngiltereye yada ülkesine dönerse kesinlikle ve kesinlikle petrovu kaçırmaması lazım Galatasarayın. Kewell ın açığını doldurabilcek nadir oyunculardan biridir. Üstelik Elanoyla az maç almadı Premier ligde

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO