16.12.2009

Sözleşmesi Bitenler / Seria A

Bundesliga ile başladığımız seriye İtalya ligiyle devam ediyoruz. İtalya liginde kiralama seçeneği oldukça tercih edilen bir yöntem olduğu için sözleşmesi bitiyormuş gibi görünüp heyecan yaptıran bir sürü oyuncu var. Onları eleyince ele avuca alınacak pek fazla oyuncu kalmıyor aslında.


PATRICK VIEIRA
1976 doğumlu Vieira genç yaşının vermiş olduğu enerjiyle 2000'li yılların en iyi orta saha oyuncusu olarak gösteriliyordu. Başedilemez fiziği, sert oyundan yılmayışı ve üst düzey top kullanma kabiliyetiyle 2005'ten sonra yetişen Fransız üst düzey orta saha oyuncularının "Yeni Vieira" olarak lanse edilmesini sağladı. Son bir kaç yıldır sadece agresifliğiyle, gereksiz kart görmeleriyle gündeme geldi. Yinede TSL'de bir takıma gelmesi, Roberto Carlos'un gelişi kadar yankı uyandıracaktır dünyada.

JULIO RICARDO CRUZ
Kendisini ilk gördüğümden beri tipik BJK forveti olarak nitelendiririm. Üzerine en çok Beşiktaş forması yakışır gerçekten. Yaşı 35 olsa da 1 sene oynaması bile yeterlidir. Özellikle Beşiktaş'ın bu sezonki forvetlerinin form durumunu düşünürsek. Sevdiğim bir oyuncudur aslında. Inter'de ve Arjantin milli takımında hep Crespo'nun arkasını beklemek zorunda kalmıştır. İstese atom mühendisi bile olabilirdi.

RODRIGO TADDEI
Benim için bu listenin tavşan kanı çay tadında adamıdır. Gerek orta sahada, gerek sağ kanatta verilen görevleri layıkıyla yerine getirecek kapasitededir. Roma'dan önce oynadığı Siena'da ortalığın tozunu attırmış ve kendisini Roma'da bulmuştur. Yedek kalmayı sorun etmeyecek kadar uyumlu olsa da tabi bu Roma için geçerlidir. Türkiye'ye geldiğinde herhangi bir takımda yedek bekleyecek olursa arızayı çıkarır. Brezilya asıllı İtalyandır. Doğumu olan 1980 yılından beri her iki ülkenin formasını üzerine geçirmişliği yok.


MARK BRESCIANO
Avusturalya vatandaşı olmasından ötürü ekstra sempati ile yaklaştığım bir oyuncu Bresciano. 2003 yılında Parma'ya gidişiyle gündemimize oturmuştu. 20 Milyon € civarı bir bonservis bedeli ödenmişti. Sonra Parma battı zaten. Hani ederi etmezi, o zamanın şartları tartışılır ama şu anda bonservis bedeli ödenmeden alınacak bir Bresciano'ya kimse hayır demez. 1980 doğumlu olması da onu takımlarında düşünenlerin iştahını kabartıyor. İtalya pasaportu olan ve 10 yıldır havasına suyuna alıştığı memleketten ayrılacağını pek düşünmüyorum.


MARIO ALBERTO SANTANA
Hızlı bir kanat oyuncusuna göre tekniği gayet iyi olan Santana 1981 doğumlu. Özellikle sağ açıkta oldukça etkili. Yer yer ofansif orta sahada da oynuyor. Oyuncu değişikliği yapmadan dizilim değiştiren takımlar için tercih edilebilir bir seçenek. Geçen sezon başında yaşadığı ve 6 ay sahalardan uzak kaldığı sakatlıktan sonra bir türlü toparlayamadı. Kendisine de kendini yeniden gösterecek bir takım lazım. Kendisine sabredildiği zaman geri kazanılması çok zor değil. Özellikle Beşiktaş ve Galatasaray taraftarının kendisine ilaç olacağını düşünüyorum.

GORAN PANDEV
Hiçbir şartta oyundan kopmayan Pandev 1983 doğumlu. Balkanların çocuğu olması onun bu inatçı oyun yapısında başrol oynamaktadır. 2001'de Inter'e gidip, oradan her sene bir takıma kiralanması onun verimini düşürmüştür. Oynadığı 5 sezon boyunca Lazio'da fena iş çıkarmamıştır. Baros'a yedek olarak, ya da oyun içinde onu çiftleyen adam olarak bu şartlarda bulunabilecek en uygun adamdır bu hırslı Makedon.


FABIO SIMPLICIO
Zamanında Felipe'nin yerine alınacak edilecek diye gazetelere boy boy çıkan Fabio 1979 doğumlu. Brezilya milli formasını sadece 1 defa giyen Fabio Palermo'da oynuyor. Vücudunu çok iyi kullanıp, enerjisini tamamiyle sahaya yansıtan inatçı yapısıyla orta saha rotasyonunda bulunması gereken tipte bir oyuncu. Ben bu adamın Fenerbahçe'ye cuk diye oturacağını düşünmekteyim. Emre - Fabio orta sahası Lugano ve ekürisinin de işlerini kolaylaştırır.

10 yorum:

AbSurDMaN dedi ki...

Eminim bizim takımlar bu tip kontratı biten oyuncularla ilgileniyorlardır ama işte ligimizin cazibesi düşük.

muyek dedi ki...

listedekilerden goran pandev barosu bence sirtina alir tasir rahat rahat , hatta baros onun yedegi bile olur :) Kisa zamanda da bence ust duzey bir klube imza aticaktir , pandev TSL icin cok buyuk bir hayal su asamada..

papaz dedi ki...

Pandev'i yar etmezler buralara, İtalya'nın devleri peşinde zaten. Bresciano, Vieria ve Simplicio çok iyi olur.

steven_stiffler dedi ki...

Pandev "İlla ki İngiltere" diyordu bir ara.West Ham,Sunderland vb. bir takıma gidecektir bence.

Cruz ülkesine dönebilir.Veron örneği gibi bir takımın önderliğini üstlenebilir.

felix mourinho dedi ki...

mark bresciano! gelsin, golünü atsın, o duruşunu yapsın yeter...

moist dedi ki...

sözleşmesi bitenler: harry kewell... millet sulanmadan uzatsınlar artık şu adamın sözleşmesini. ondan sonra dışarı göz atarız.

LigTV Sturm maçından sonra Haldun abi'nin Avrupa çıkarması yapacağını söyledi. Devre arası için umutlandım.

Aslında şimdiden gelecek senenin bosman fırsatlarını düşünmek yerine ikinci yarıyı da düşünmek lazım.

tabii taddei, van buyten, pandev'den falan bahsediyoruz burada. iştah kabartıyorlar ister istemez.

pink dedi ki...

Hocam yapma Pandev bırak Baros'a yedek olmayı Rijkaard'ın sistemi içerisinde onu sattırabilecek kadar üst düzey bir adamdır.Onun gelmesi-ki imkansız-kendisinin değil Baros'un yedeğe çekilmesi anlamına gelir.Hatta maalesef ki Kewell takımdan ayrılacak bu sayede pekala çoğu TSL maçında sistemden taviz vermeyerek Baros ve Pandev forvet hatlı bir klasik 4-4-2'ye de dönebiliriz.Umarım alınır,bonservisinin sezon sonunda sona ermesinden dolayı Lazio kendisinden 3-5 birşey koparmak için devre arasında yol verebilir.Bizimde devre arasında böyle bir transfer yapmamız bize Tsl'yi getirir bence...

zapata dedi ki...

Pandev'i Baros'a yedek yapmışsın ya helal olsun ne diyim..

os dedi ki...

@zapata:
Bahsetmek istediğim şey o değildi.
Baros lige ve takıma alışmış, düzenini kurmuş bir adam. Ben sadece Baros'a alternatif oyuncu olarak düşündüm.

Haklı da olabilirsiniz, kendimi tam anlatamamış olabilirim.

Elano'nun bile yedek beklediğini düşünüp, biraz ılımlı, az biraz daha yapıcı olmanızı dilerdim.

CaRtMaNtR dedi ki...

Baros sağ açığa çekilerek (milli takımda sol açıkta bile oynadı hızı buna yetiyor) Pandev'e yer açılır kardeş kardeş geçinirler. Ama olur mu bilemem adını İnter ile anıyorlar. Gerçi uzun zamandır kadro dışı sanırım bu belki onun değerini azaltırda bu sayede bir ihtimal doğabilir.

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO