23.12.2009

Sözleşmesi Bitenler / Turkcell Süper Lig

Sözleşmesi bitenler listemize Türkiye ile son veriyoruz. 50'den fazla oyuncudan bahsettik.

İngiltere, İtalya, İspanya, Fransa ve Almanya bahsettiğimiz diğer 5 lig. Benim açımdan keyifli bir çalışmaydı. Umarım sizler de keyif almışsınızdır. En azından beyin jimnastiği yapmış olduk. Aklımızın bir köşesindeki oyuncular ön sıralara geçti. Eminim artık bu oyuncuları artık başka bir gözle izleyeceğiz.
HARRY KEWELL
Benim adıma bu listenin en can alıcı adamıdır bu adam. Kendisine olan sevgimin sonu yok. Sasa Ilic'i elinde tutmayan yönetim, bakalım taraftarın bir başka sevdiği isim olan Kewell'a sözleşme imzalattırabilecek mi? Sözleşme imzalanmasından aksini düşünmüyorum ama, Ilic'in gidişine gösterilen tepkiden daha fazla tepki alırlar. Yönetim akıllı olsun!

SERDAR ÖZKAN
Bal yapmayan arı misali, bitmez tükenmek bitmeyen enerjisiyle koşturup duran bir oyuncu. Beşiktaş seyircisinden gördüğü tepki üzerine yönetimin pek sıcak bakmadığını düşünüyorum. Gaziantepspor'dan 7 Milyon €'ya oyuncu almak varken bu listenin en genç oyuncularından biri olan Serdar'a kim sıcak bakar ki zaten ?

SEDAT BAYRAK
1981 doğumlu Sedat Sivasspor'un temel adamlarından. Sivasspor'un kötü gidişatı dolayısıyla sözleşme yenileyeceğini düşünmüyorum. Egemen'in Trabzonspor'da oynadığını, Bursaspor'da kaptanlık yaptığını düşünürsek, Sedat'ın 3 büyüklerin savunma rotasyonuna girmemesi için bir sebep yok. Özellikle Avrupa maçlarında sert savunma yapıp, rakip forvetleri yıldırabilecek bir oyuncu.

SEMİH ŞENTÜRK
Türkiye'de Fenerbahçe dışında bir takıma gideceğini hiç sanmıyorum. Hatta "bizim evladımızsın" masalıyla başka bir yere gideceğini de düşünmüyorum. Keşke Avrupa'ya gitse de biz de kendisinden övgüyle bahsedebilsek. Avrupa'da kesinlikle başarılı olacağını düşünüyorum.

İBRAHİM TORAMAN
Savunmanın her yerinde oynuyor Toraman. Kornerlerde hücuma verdiği destek Lugano'dan az değildir. Galatasaray'ın yanlış Gökhan Zan hamlesi yerine gerçekleştirebileceği bir başka transfer. ( Gökhan Zan hamlesi Servet'in gidişine göre yapıldığı zaman doğruydu, Servet kalınca yanlış oldu )

RÜŞTÜ REÇBER
Türk futbol tarihinin en kariyerli kalecisi. Beşiktaş'tan ayrılacağını düşünmüyorum. 1 sene de olsa devam ettirip Jübile yapar. İnşallah anadolu kulüplerine gideceğim edeceğim diye kendini heba etmez. Bir tek Antalyaspor hamlesi duygusal açıdan kabullenebilinir.

HAYRETTİN YERLİKAYA
Sivasspor'un ne kadar dağıldığının resmidir Hayrettin. Zamanında Galatasaray isterken 5 milyondan açmışlardı kapıyı. Şimdi sözleşmesi sona eriyor ve kuş gibi uçup gidecek. İşin üzücü tarafı Sivasspor'un bu oyuncuları elinde tutacak vizyonu da kalmadı.

SERKAN ÇALIK
Hala Trabzonspor deplasmanında son dakikada attığı golle aklımıza geliyor. Şanssızlık demekten başka bir şey gelmiyor elden. Geçirdiği sakatlıklar, yerine alınan oyuncuların üstün kalitede ve kendini kanıtlamış adamlar olması onu bu hale getirdi. Yine de Aydın Yılmaz'ın olduğu kadroda düşünülmezse kendisine büyük ayıp edilmiş olur.

UMUT BULUT
Ankaragücü'nde oynadığı zamanlar favori forvetlerimdendi Umut. Gençti, hırslıydı, çalışkandı. Gelgelelim Trabzonspor maçlarını izleyesim yok bu adam ve Gökhan Ünal yüzünden. Bana bile saç baş yolduruyor Trabzonsporluları düşünemiyorum bile. Trabzonspor devre arasında kendisine gelecek teklifleri derhal değerlendirmeli.

MURAT CEYLAN
Bu listenin en alınası oyuncularından biri olan Murat 1988 doğumlu. Orta sahada ve sağ kanatta görev yapabilen Murat'ın güçlü bir fiziğe sahip olamaması tek dezavantajı gerçi oyun zekası ile bunu kapatıyor. Murat'ın sözleşmesi sona eriyor fakat Beşiktaş'ın kendisiyle ön sözleşme imzaladığından bahsediliyor. Ne kadar doğru ne kadar yanlış bilemiyorum.


ANDRE MORITZ
Pclion'un bahsettiği Bosman Fırsatları'ndan birisi Moritz. 3 büyüklere gidemeyecekse bunun tek sebebi yabancı kontenjanıdır. Ligimizde böyle sevilen yabancılar nadir görülür. Onlara güzel bir örnek.

MEHMET YILDIZ
5 Milyon € + 2 Oyuncu gibi değeri olan bir adamdı Mehmet. Çok değil 1 yıl geçmedi bu transfer hikayelerinin üstünden. Mehmet çok istedi gitmeyi, Sivasspor'da daha çok para istedi. Benim pek ısınamadığım bir oyuncu Mehmet ama mücadeleci, güçlü bir adam. Baros'a alternatif olur mu olur.

FILIP HOLOSKO
Şu an takımımda en çok görmek istediğim oyunculardan birisidir Holosko. Sürati, top kontrolü... Fenerbahçe'ye attığı gol onun CV'sinde kendisini en iyi tanımlayan görüntüdür. Avrupa'nın kalburüstü takımlarında oynasa sırıtmaz.

İBRAHİM AKIN
Futbolunu pek sevmediğim bir oyuncu İbrahim. Çok savruk gelir bana oyun yapısı. Fenerbahçe söylentileri olduğu için listeye aldım. İnşallah şaşırıp Galatasaray'a almazlar.

HAKAN ARIKAN
Serkan Kırıntılı dedikoduları gerçekleşirse Beşiktaş'ta kalacağını pek düşünmüyorum. Ağzıyla kuş tutsa akıllardaki Liverpool maçını silemeyecek. Belki bi anadolu transferinden sonra İstanbul'a geri döner.

GÖKÇEK VEDERSON
Roberto Carlos'un gidişinden sonra Fenerbahçe'den ayrılması pek olası değil. Ne kadar ücret alıyor bilmiyorum ama hiçbir takım ona Fenerbahçe'de aldığı parayı vermez, Fenerbahçe'de ona verdiği parayla alacağı başka bir oyuncuyla yerini dolduramaz.

FAHRİ TATAN
Çaykur Rizespor'da Koray Avcı ile yan yana oynarken hayran olduğum bir adamdı. Çok istemiştim her ikisini de Galatasaray'da görmeyi fakat Beşiktaş daha hızlı ve cömert davrandı. Yaşı çok değil, daha 1983 doğumlu. Ayhan Akman bu takımda yer buluyorsa, Fahri'nin bulmaması için hiç bir sebep yok.

AYKUT ERÇETİN
Galatasaray'ın her genç kaleci transferi gibiydi Aykut. "Oğlum Aykut'u aldık bak gencecik, görürsün milli takımın kalesini bile 10 yıl koruyacak". Tıpku şimdi Ufuk'ta olduğu gibi. İyi mi, kötü mü orası hep tartışılır. Şans verilseydi ne olurdu bilinmez ama şu haldeyken ben yedek kaleci olarak bile güvenemiyorum. Kendisine iyi paralar verecek bir sürü takım var bu ligde.

ALİ TURAN
Bu transfer sezonunun gözde isimlerinden. Bir takıma gidecek gibi duruyor fakat Kayserispor çıtayı bu kadar yükseltmişken kadrosundan taviz verecek mi ? Onu da ilerleyen günlerde göreceğiz. Ona en çok ihtiyacı olan takım Galatasaray olduğu için bir çok şişirme haberler görüyoruz.

17 yorum:

stalke dedi ki...

şahsen ben galatasaraydan bi toraman hamlesi bekliyorum. bir de murat ceylan alınabilirse hiçde fena olmaz.

ama türk takımlarının öncelikle bosman' ı kullanmayı öğrenmeleri gerekiyor.

steven_stiffler dedi ki...

Kewell İngiltere'ye dönecek bence.Efendi bir insan,Türkiye'de kalmasını isterim.

Serdar Özkan'ı Beşiktaş bırakmaz.Bence Beşiktaş'ta oynayacak bir oyuncu değil,taraftarın da çok sıcak baktığı bir isim değil ama bırakmazlar.Erkan Zengin'in yer aldığı takımda Serdar Özkan en azından kulübede oturur.

Sedat o tiple büyük takımlara transfer olamaz :)

İbrahim Toraman yeni milli takım hocası ile birlikte milli takımda da düzenli olarak oynamaya başlayacaktır.Beşiktaş'tan ayrılacağını sanmam ama Fenerbahçe de Galatasaray da zemin yoklar diye düşünüyorum.

Murat Ceylan'ı ise artık bayan Selçuk-Ali Bilgin gibi isimlerin yerine Fenerbahçe transfer ederse çok doğru bir iş yapmış olur.

Moritz'i de sürpriz yapabilecek bir takımda izlemek isterim.Geçen yılların Sivas'ı,bu yılın Bursa'sı ve Kayseri'si gibi...

Fahri kümede kalmaya oynayan bir takıma gider ancak.

Vederson kalır.

İbrahim Akın'ı da umarım beleş diye almaya çalışmaz bizimkiler.

Mehmet Yıldız'ın futbol hayatı tehlikedeydi.O ne oldu bilmiyorum.Bu yıl pek oynayacak gibi durmuyor sanki...

CaRtMaNtR dedi ki...

Moritz, Serdar Özkan yada Holosko (tercihim Holosko olur), Toraman, Murat Ceylan ve Ali Turan bu listede en alınacak adamlar.

Moritz için sezon sonuna el sıkışılır. Ali Turan için Emre Güngör ve Serkan bonservisleri ile üstünede az biraz para ile devre arasında verilebilir. Holosko içise devre arasında Aykut ve üstne birazda para verilebilir ki yabancı hakkını boşaltmak isteyen ve birde kaleci arayan Beşiktaş için bu mantıklı bir anlaşma olur (fanatik ve fotomaç okursa bunu haber yapar :)) ).

Murat Ceylan ve Serdar Özkan gibi adamlar için aceleye gerek yok devre arasında para harcamadan yaz için gizlice el sıkışılabilir. Gerçi özellikle Murat bu durum olurda duyulursa direkman kadro dışı kalarak yarım sezon futboldan uzak kalabilir.

Kewell konusunda ise oyunculuk ve daha sonrasıda takım içinde alt yapıda veya yardımcı antrenör olarak muhakkak bir görevide taahhüt eden anlaşma imzalanmalı. Hiç bir şey olmazsa futbolu bizde bırakıp daha sonra İngiltere ve Okyanusya oyuncu gözlemcimiz olsun :)

crossover-d dedi ki...

kısa bir not düşmek gerek murat ceylanın sözleşme uzatması var. federasyondan sorabilirsin gerekirse..

os dedi ki...

@crossover-d

Olabilir pek tabi ama benim yaptığım yüzeysel bir araştırma. O kadar ince eleyip sık dokumadım. Federasyon'un sitesinde Murat Ceylan'ın sözleşmesinin 31 Mayıs 2010'da biteceği yazıyor. Ona göre yazdım yani.

http://www.tff.org/Default.aspx?pageId=30&kisiID=825615

Bu listedeki oyunculardan halihazırda sözleşme imzalamış olanları bile olabilir. Yani yanılma payım elbette var.

Menajerlik şirketimiz yok sonuçta kendi kendimize eğleniyoruz :)

THeKiNG dedi ki...

Mehmet Yıldızın stiiyle Bursasporun oyun anlayışı birleşiyor aslında Mehmetin gücü kuvveti Bursaya güç katacaktır. Bursaspor un büyük hedefleri varsa 2 yıl üstüste şampiyonluğa oynamış takımın en gözde oyuncusunu ve golcüsünü kadrosuna katması gerekiyor. Maliyeti ne olursa olsun...

crossover-d dedi ki...

:) aman hata bulmak gibi algılama.. benim de dikkatimi çekmişti tff den kontrol etmiştim, o sebeple burayada yazıyım dedim.. antep çok önem veriyor zaten murat'a, bonservis almadan kolay kolay bırakmazlar onu..

not: tff nin sitesinde oyuncu hareketleri bölümünde gözüküyormuş 2012 ye kadar uzattığı.

listenin genelinden gidersek holosko ve diğerleri olarak ayırabiliriz oyuncuları. fark yaratabilecek tek oyuncu holosko. beşiktaş eğer elinden kaçırırsa gerçekten çok komik olur.. alabilen olursa büyük iş yapar. bonservis ödemeden bu yaşta bu kalite kolay kolay bulunmaz..

os dedi ki...

@crossover-d: yok yahu öyle bir şey değil. hani gözden kaçırmışta olabilirim ama bu kadar detaylı inceleme yapmadım. Dönem harici sözleşme yenileme yapmış. bu da demek oluyor ki 5-6 milyon'a beşiktaş'a gidecek :)))

moist dedi ki...

Aykut'a şans verilince Şamp.Ligi'nden olduk. Giderse hiç üzülmem. Nasıl Hakan Arıkan'ın 8'i unutulmuyorsa ben de Aykut'un Steaua maçını hiç unutmam.

Aykut da Franco da çok sağlam değil gibi. Ufuk'u da çok beğenseler Türkiye kupasında oynatırlardı diye düşünüyorum.

THeKiNG dedi ki...

@crossover-d

Holosko konusunda çok haklısın. Beşiktaş onu alabilmek için ne kadar bonservis ücreti verdiğini hepimiz biliyoruz :)

Adsız dedi ki...

usta umut bulut'u kimse almaz almaya da andre moritz Trabzonspor'a ilaç olur. stadda bir çok kez izledim ve gerçekten çok güzel bir futbolcu. hem daha çok genç.

Adsız dedi ki...

kewell 1+1 imzalamış bir trabzonspor2lu olarak ben bile sevindim. severim kewell gibi güzel futbolcuları.

just dedi ki...

ali turan ilaç gibi gelir galatasaray'ımıza hiç düşünmeden zan'ı versinler yanında aydın ve hatta aykut ile

os dedi ki...

Kewell'ın imza haberi yalanlaması yapıldı resmi siteden...

1 Ocak'a az kaldı zaten.
Bu gidişle o gün öğreneceğiz Kewell'ın anlaştığı takımı.

Adsız dedi ki...

Ali Turan aliriz isanllah
Andre Morits ve aydin karabulut iyi bir yedek olurlar sözlesmeleri bitiyor sezon sonu

k19 dedi ki...

ibrahim toraman çok akılcı bir hamlke olur. sözleşmesi de yenilenmedi galiba.

Adsız dedi ki...

orta saha için murat ceylan, stoper için de ibrahim toraman ı çok isterim

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO