12.10.2010

A Milli Takım & Ümit Milli(U21) Takım İlişkisi

Maça(Aze-Tur) kısa süre kala NTVSPOR'da maç önü programı izliyorum. Güntekin Onay sunuyor, izleyenler biliyor zaten, yorumcu üçlüsü ise aynı: Mustafa Doğan, Sergen, Demirkol. Kadro tercihi ile başlayan eleştiri zincirinin reklama girilmeden öncesi son halkası Ümit Milli Takım'ın A Milli Takım ile olan ilişkisi ile ilginç bir boyut kazandı.

Eskiden Ümitlerin abileri ile ülke ülke gezdiklerinden artık böyle bir ortam olmadığından yakındılar. Özellikle de Sergen kendini yedi bitirdi böyle bir şey olamaz, iki takım arasındaki bağ nasıl koptu nasıl gitti diye. Eskiden biz maça giderken Ümit Milliler yanımızda olurdu kaynaşırdık, aynı uçakta gidip gelirdik dedi. Bunlardan yola çıkıp iki takımın bir arada olmamasını ağır eleştiriye doğru götürdü ve hatta "BEN BÖYLE ŞEY GÖRMEDİM !!!" ayarında bir ruh haline büründü.

Yahu, bunda şaşıracak ilginç görülecek ne var? Yanılmıyorsam son 4 yıldır böyle bu durum. Eskiden U21'de Avrupa Şampiyonası için ayrıdan fikstür belirlenmezdi. A Milli düzeydeki Avrupa Şampiyonası için çekilen kura neyse U21 takımları için de aynısı uygulanırdı. Yani Bugün Azerbaycan deplasmanındaysa A Milli takım, Ümitler/U21'ler de aynı deplasmanı oynardı 1 gün önceden. Şimdi bu yok, U21'ler için de ayrı bir kura çekilir Avrupa 21 Yaş Altı Şampiyonası ön elemeleri için.

Sergen Bey bundan bihaber olduğundan olsa gerek, salladı da salladı bu sözde soruna. Sözde diyorum zira iki takımın bir arada olma şansı yok eskisi gibi. Fikstürde ikisi de içeride maç oynayacak şekilde denk gelecek de birlikte kamp yapılacak falan filan, zor iş bunlar.

Bugün Bakü'de A Milli Takım Azerbaycan ile oynayacakken Ümit Milliler'in rakibi ise Belçika'ydı ve bir hazırlık maçıydı bu. Bayrampaşa Çetin Emeç Stadı'nda oynanan maçı 4-1 kazandık. Keza A takım Almanya deplasmanı ile boğuşurken Ümitler Fransa ile oynuyordu deplasmanda.

Sistemin köklü şekilde değiştiğini ve artık aynı şekilde fikstür olmadığını bilmeyip, 10 sene önce arada bir seçildiği A Milli Takım ve o dönemin düzeni/sistemi hakkında yorum yapıp sağı solu tamamen haksız bir şekilde eleştiriyor Sergen Yalçın. İşin ilginci artık öyle bir imkan yok diye hiç kimse de uyarmıyor kendisini ne yayın anında ne de aralarda.

Ben beklerdim ki reklamdan gelindiği anda Demirkol ve Güntekin Onay söylesin artık sistem farklı, ikisi bir araya gelemiyor diye. Seyirci için de yararlı olurdu zira böyle takip etmeyecek onlar Ümitleri, sistemin değiştiğini sokaktaki 10 adamdan biliyorsa 1 tanesi biliyordur, belki. O uyarı hem Sergen'in bilmeden atıp tuttuğunu hem de seyircinin doğruyu öğrenmesini sağlardı ancak olmadı.. Sergen atıp tuttuğuyla kalacak, insanlar da "Vay be ayırmışlar görüştürmüyorlar Ümitleri büyüklerle" dedikleriyle kalacaklar..

1 yorum:

kutay dedi ki...

eskiden ümit milli takım derdik, abilerinden bir gün once oynarlardı.. ne zaman u-21 oldu maç takvımı sacmaladı ilişki bozuldu..

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO