23.10.2010

Mutu'nun Yeni İcraatı ve Galatasaray!

Biliyorsunuz Mutu'nun 1 senelik cezası indirime girmişti ve 29 Ekim 2010'da sona eriyor. Yani artık ay değil, hafta değil, gün sayıyor Mutu. Geri dönmesine 1 lig maçı kalmıştı sadece. Ancak beyefendi rahat duramadı, yine bir olaya karıştı. Son doping skandalıyla hayatı ve kariyeri direkten dönen adamın şu kadar disiplinsiz ve düşüncesiz hareketlerde bulunmasını aklım almıyor.

Mutu'yu sevmediğimi, nefret ettiğimi, takıma bir kere fayda veriyorsa üç kere zarar veriyor gibi söylemlerde bulunduğumu herkes biliyor. Sebep ararsınız, neden dersiniz, iyi adam, haksızlık ediyorsun dersiniz ya, alın işte size örnek. Bu adamın sıkıntısı karakter, disiplin, davranış. Bu adamdan yararlı bir şey çıkmayacak ortaya, adım gibi biliyorum. İşe yarayacak adam 10 yıllık kariyerinde bir yere tutunabilirdi.

Şimdi bir de Galatasaray ile adı anılıyor. Nefret listemde en üst sıraları zorlayan adamlardan biri olan Mutu, tuttuğum bir takımdan ayrılıyor diye sevinemez durumdayım zira giderse diğer tuttuğum takıma gidecek, benim için değişen tek şey de giydiği formanın rengi olacak yani. Adrian Mutu'yu Galatasaray'a getirmek demek Chelsea'ye olan borcunu bizim ödememiz demek, kariyerinin son demlerinde disiplinin d harfini bile alamamış bir adamla uğraşmak demek. Ülkesinin tarihinin en büyük efsanesi Hagi'nin emrinde olması hiçbir şey değiştirmez. Mutu'da birazcık saygı olsa, birazcık akıl olsa, birazcık düzgün karakter olsa bu son olaya karışmazdı.

Blogun takipçilerinden Kaan Eren'in çevirdiği metni aynen aktaralım, Mutu'nun garson dövdüğü haberini... Metinde yazmıyor ama şunu da ekleyelim, dövdüğü adamın burnu da kırılmış! :

Mutu, Bir Gece Kulubunde Garsona Saldirdi

Bir kac gorgu taniginin ifadelerine gore, dun gece saat sabaha karsi 5 civarlarinda. Adrian Mutu ve iki arkadasi bir gece kulubunde bir sise actirdilar. Alkolu aldiktan sonra kalkip cikisa dogru yoneldiklerinde bir garson kendilerine gelerek hesabi odemediklerini hatirlatti. Adrian Mutu, garsona barda acik hesabi oldugunu ve ictiklerini hesaba yazmasini soyledi ve bu durumu aciklarken kendilerini durdugu icin garsona da hakaret etti. Bu hakarete garson karsilik verince, Fiorentinali Romen oyuncu garsona bir yumruk atip yere serdi ve arkadaslariyla beraber garsonu yerde tekmelemeye devam ettiler.

Su an icin Mutu hakkinda bir suc duyurusunda bulunulmadi. Bu olayin Mutu'nun doping cezasinin bitis tarihi olan ekim sonuna cok yaklasmisken olmasi da Romen futbolcu ve takimi cok kotu durumda olan ve kurtulus icin Mutu'ya guvenen Fiorentina teknik direktoru Sinisa Mihajlovic icin cok kotu oldu.

Mutu'nun bundan oncede benzeri olaylara karistigini butun kamuoyu bilirken, bir suc duyurusu yapilmasi halinde Mutu'nun basinin belaya girmesi cok muhtemel gozukuyor.

6 yorum:

bonaventure dedi ki...

arda reizle miço sabri ıslatıp ıslatıp döver bunu gelirse.

Nihat ONUR dedi ki...

GS la adının anıldıgını nerden cıkartıyorsunuz allah askına?
Hagi GS a geldi diye nerde rumen topcu varsa medya serefsizi onları GS a yakıstırır konu bence daha fazlası degil,daha dün adam imza atarken su adamlar gelecekmi soruları soruluyordu !!

Adsız dedi ki...

petre bratu tamas da gelsin tam olsun.

firat selcuk dedi ki...

@nihat onur,
biz cıkartmıyoruz, bize cemkirmen yersiz o yuzden.

ama su var ki, italyan gazeteleri de yazdı bu haberi carsamba gecesinden beri.

bizim bir tarafımızdan salladıgımız yok yani..

il Capitano dedi ki...

eğer mutu'yu alacaklarsa hemen hagi'yi geri gönderip daum'u getirsinler.bi köşede çekerler onlar takım da işine bakar!

Kaan Eren dedi ki...

Bu adama bir de en cok destek verilen yer Fiorentinadir herif resmen taraftarlarin gozunde fenomen. Takim bitmis okeye donuyo adamlar hala durun romen aslani donucek diyolar. Akillanacagi yok bu olaydan sonra bence GS'a daha cok yaklasti Mutu...

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO