14.11.2010

İzmirli Tiago

Türkiye'de daha 2 sezon geçirmiş olmasına rağmen neredeyse bir Türk gibi Türkçe konuşan oyuncu. TRT 1'deki Bank Asya Günlüğü programına çok keyifli bir röportaj vermiş, adam hem İzmirli olmuş, hem Türk olmuş.. Hani şu Nobre, Wederson, Jaba gibi oyuncular Türk yapıldıydı ya bir gecede... Neymiş işte 5 yıl dolmasa da gerekli kriterleri yerine getiriyorlarmış Türkçe konuşuyorlarmış falan.. Bu üçlünün nasıl Türkçe konuştuğunu gördükten sonra Tiago'nun 1 saniye beklenmeden vatandaşlığa alınması lazım der susarım.

Tekrarı ne zamandır, gece yayınlanır mı, TRT 3(TRT Spor) veriyor mudur bilmiyorum ama denk gelirseniz izleyin derim. Ergic, Moritz, Tiago gibi isimleri görünce 5-6 yıl ülkede kalıp ekrana çıkıp iki kelime Türkçe konuşmaya çekinen veya gerçekten konuşamayan oyuncular geliyor gözlerimin önüne..

5 yorum:

kafsinkaf dedi ki...

tiago iyidir tiago candır..Karşıyaka takımı için terini çekinmeden akıtan belkide bir numaralı oyuncu.O olmasa şimdi KSK ne durumda olurdu düşünmek istemiyorum

n0s dedi ki...

izmirli diil karşıyakalı!!!

Adsız dedi ki...

darısı ALEX'in başına

firat selcuk dedi ki...

@n0s,
izmirli degilim, o yuzden takmıyorum bu tip ayrıntılara.. karsıyaka, goztepe, bornova, konak, hepsi benim icin izmir.. izmir'de yasıyorum yılın belli donemlerinde ama sadece universitede okudugum icin..

kutay dedi ki...

Nobre, Wederson,jaba türkçe bildiği için milli takımda oynabilecekleri için 5 yıldan önce türk yapıldı..
onlarınki ne kadar yanlışsa tiago'nun da o kadar yanlıs olur, 5 sene beklesin, bakalım yaşı dolunca türkiye'de kalabilecek mi hem...

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO