19.12.2010

Hoşgeldin #66!

66 numarayı en son şimdilerin 10 numarası giyiyordu, çok seviyorduk onu o zaman. Ancak ne vakit 66'yı bıraktı, o zaman bendeki ve çoğu kişideki sevgi nefrete evrildi. 10 numaranın ağırlığını kaldıramadı denebilir, zaten şımarıktı iyice şımardı denebilir, isteyen istediğini desin, sevmiyorum ben şimdiki 10'u.

Hep o 66'yı özledik, keşke tekrar öyle oynasa, altyapıdan bir anda çıkan küçük adam olarak kalsa dedik ama köprünün altından akan suyun haddi hesabı yoktu artık.

Bugün maçı izleyemedim, yani izledim de 57'den sonrasına yetişebildim işim ancak bitebildiği için. Maçla ilgili teknik, taktik, analiz yok o yüzden. Batu, Deniz veya Demir yazar onu isterlerse. Benim derdim Anıl Dilaver.

57'den 94'e kadar, 37 dakika izledim Anıl'ı. Baros yokken izlediğim en iyi forvet performansını izledim son 2 yılda. Buna Nonda'nın hat-trickleri ve geçen kış Kewell'ın mükemmel formu da dahil. İhanet ettim belki Kewell'a ama yalan yok, o dönem performansına tapmıştım ama bugün Anıl onu da unutturdu. 2 yıldır bekliyoruz oynasın diye ve yeni oynayabildi ve her şeyden önemlisi altyapıdan yetişme bir genç. Gol ve goller ile başlayacağını biliyorduk, öyle de oldu. Hatta benim gördüğüm bölümde 1, görmediğim bölümde de 1 olmak üzere toplam 2 tane gollük pas varmış.

Aydın'a at dediği pozisyon çok anlamlıydı. Konya'da kariyer yapmaya başlamıştı Aydın, ilk maçında son dakika golüyle 3 puanı kazandırdı. Kariyerinde ilk kez profesyonel kademede gol atıp aferini aldığı statta bu kez golü kaçırıp sayısız küfürün odağı oldu, fazlasıyla ironik, anlamlı, ilginç.

Konya'da Aydın'ın doğuşunu izlemiştik, Uğur'un ise bitişini... Umarım Anıl ikisinin yolundan değil bambaşka bir yoldan gidip Uğur'un sakatlığını da Konya'da doğup yok olan Aydın'ın da Konya ile ilgili kötü anılarını unutturur insana. Yürü be #66!

Ayrıca, çok yazmaya gerek yok, adamsın ulan #19, adamsın ulan Lorik!

5 yorum:

alexander goygoyeviç dedi ki...

anıl'ın çıkışını sürdürmemesi için gözle görülür bir engel yok. ligin 2. yarısında da düzenli olarak forma şansı tanınması lazım. ama yine de bu tür oyuncuların ilk onbire montesi çok zor oluyor. son 10 yıldır arda ve sabri dışında kalıcı olmayı başarabilen olmadı. zaten anıl da kendisinden bekleneni veremezse "konyaspor maçında patlama yapıp gerisini getiremeyen altyapı mahsulü oyuncu" gibi bir müessese oluşacak.

lorik cana ise lucas neill ile birlikte, mevcut kadrodaki ne yapması gerektiğini bilen ender oyunculardan. takıma mücadele gücü ve ruh katabilecek özelliklere sahip. zaten son maçlarda efektif oyununu bahsettiğim mücadeleci ruhu ile birlikte sergilemeye başladı. gerisini getirecektir diye umuyorum.

yalnız, burada en büyük korkum galatasaray yönetimi. kadroda tutulması gereken bu iki yabancı oyuncuyu bir şekilde küstürüp, üstüne de anıl, cem sultan, musa, çağlar gibi oyuncuları (atıyorum) batuhan karadeniz'le takas etmeleri gayet mümkün. adnan sezgin'in isminin olduğu yerde mantıksızlık her zaman vardır diyerek lafımı bitireyim.

Adsız dedi ki...

10 yorumuna katılıyorum(gsdeki gruplaşmanın aktörlerinden olduğunu da düşünmekteyim)

aydından ilginçtir hala umutluyum inanıyorum(umut fakirin ekmeği)

anıl umarım daha fazla dakika alır bir şeyler göstermeye vakti olur umarım kiralık verilmez bundan sonra altyapı oyuncuları(verilecekse genç oyuncuyu düzgün yönetebilen bir tdnin takımına verilsin en azından)

cem sultanı görmek dileğiyle

lorik cana ve neill bu takımın kaptanlarıdır barizdir nettir görmemek için kör sağır olmak gerekir

bu gsnin düzelmesi için ileriye yatırım yapan bir yönetim gsye inanan bir td sabırlı bir taraftar kitlesi gerekmektedir

robert lewandowski iyi forvettir : )

Adsız dedi ki...

http://img713.imageshack.us/img713/3810/16547113194654353140610.jpg

Adsız dedi ki...

"Karga yavrusunu şahin görürmüş."

Anıl daha Kewell'ın formda zamanlarındaki kadar iyi değil;ancak Arda'da yapılan hatalar Anıl'da tekrarlanmazsa Kewell gibi olmaması için sebep yok.Yeter ki "kupa kazanmadan gitmeyeceğine söz verdi,bundan sonra takımı onun üzerine kuracağım,o bizim yeni Metin Oktay'ımız" gibi gereksiz işlere girişilmesin.

bebe giyim dedi ki...

Kewell gibi olmaması için hiç bir sebep yok.

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO