20.06.2016

Euro 2016 - Son Grup Maçları: A

İsviçre 0-0 Fransa


Hocam bunun 30 derecede yıkandığından emin miyiz?
Önceliğim Arnavutluk maçında olduğu için yan gözle takip ettiğim bir maçtı. Pogba'nın ve Payet'in direkten dönen şutları dışında Fransa'nın rotasyon yapsa da yine etkisiz kaldığını gördüm. Ben artık Fransa'dan beklenen performansın geleceğinden ümidimi kestim. Payet haricinde heyecanlandıran tek etken birazcık daha istekli bir Pogba izlemekti o kadar. İsviçre de kendini kasmadan maçı bitirdi, Dzemaili'nin son dakikada düşürülmesine hakem penaltıyı çalsa lider olacaklardı ama çok da umurlarında değildi sanki. Zaten maça da damgasını vuran futboldan çok zırt pırt yırtılan İsviçre formaları ve patlayan top oldu. Kemeraltı'nda satılan naylon formalardan alıp götürseler daha az rezil olurlardı. Suç Puma'da mı yoksa malzemeciler formaları yüksek ısıda yıkayıp 1000 devirde mi sıktırdılar bunu ilerleyen zaman gösterecek (göstermedi).

Arnavutluk 1-0 Romanya

Hem tahminimde haklı çıkmanın hem de bir nevi ata toprağı sayılabilecek (turnuvalarda ve Eurovision'da hatırladığım) Arnavutluk'un galibiyetinin mutluluğunu yaşadım. Romanya'nın ilk yarının 20 dakikasında yaptığı baskıya iyi dayandılar. Lenjani'nin kaçırdığı akıl almaz gol fırsatından sonra rakip kaleye daha sık giden Arnavutluk, Sadiku'nun kafa vuruşunun ayağından 100 kat daha iyi olduğunun anlaşılmasıyla öne geçti ve ilk yarıyı rahat bitirdi.

Romanya elbette beraberlik alabilmek için ikinci yarıda daha fazla topa hakim olmaya çalışarak ve yüklenerek oynarken Arnavutluk Fransa maçından ders almamış olacak ki bir ara 11 kişi ile savunmaya dönmeye başladı. Romanya'da Alibec'in geçirdiği talihsiz sakatlık kadar talihsiz olan bir durum da 10 numarayı giyen Stanciu'nun maç boyunca ısrarla tribündeki taraftarları hedef almasıydı. Arada riskli sayılabilecek kontra ataklara çıkan Arnavutluk bunlardan birini Sadiku'nun top kontrolsüzlüğü ile harcarken diğerlerinde maçın sonları yaklaştığı için korner bayrağına yakın bölgelerde, çoğunlukla korner kazanmayı başararak iyi değerlendirdi. Birkaç kere farkı ikiye çıkarıp hem bu maçı koparma hem de en iyi üçüncüler arasına dahil olma şansını yakaladılar fakat beceremediler. Romanya ise maçın son anlarında sağlam bir baskı kurdu ancak bunu ceza sahası içine taşıyamadıkları için uzaktan şutlara başvurmak zorunda kaldılar, onlar da az önce bahsettiğim gibi tribünlere gidince Euro 2016'ya veda ettiler.
Player instructions: Shoot less often

Lenjani'nin yerine giren Roshi'yi oynadığı süre içerisinde çok beğendim, Ajeti'yi çok beğendim takımını ipten aldığı bir pozisyon da vardı zaten şimdi gördüğüm üzere maçın adamı seçilmiş. 82de girip atılmadan 13 dakika kalan sürede oynayabilen ve iki kere top kapıp kontraya çıkaran Lorik Cana'yı da tebrik ediyorum. İtalyan hoca Gianni De Biasi'nin de kurduğu takım kadar takım elbise tercihini de çok şık buldum.

İlk grup son maçlarda beklenen açık oyunu ve gol şölenini bize sunmadı, gözümüz diğer gruplardaki maçlarda artık.



Hiç yorum yok:

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO