28.05.2018

Start Finish: 2018 Monako GP



Beklediğimizden daha sıkıcı, olaysız bir yarış oldu. Heyecan katan tek unsur Daniel Ricciardo’nun güç ünitesiyle sorun yaşayıp otomobilinin tam hızına erişememesiydi. Buna rağmen Monako pistinde geçişin çok zor olması bütün hafta gösterdiği performans ile sonuna kadar hak ettiği galibiyete tutunmasını sağladı.

Max Verstappen üçüncü antrenman seansında kaza yapıp sıralama turlarına katılamadığı için son sıradan başlamıştı. Aracının kendisine sağladığı avantajla yarışı puan alacak bir sırada tamamlamayı başardı. Az da olsa geçiş heyecanı yaşattı.

Williams gördüğüm en kötü hafta sonu performanslarından birine imza attı. En iyi hafta sonunu geçirmekte olan Sirotkin’in lastiklerini starta üç dakika kala hala takamadıkları için Sirotkin 10 saniye dur kalk cezası aldı. Yetmiyormuş gibi araca müdahale ettikleri için yine inceleme aldılar. Stroll, Eriksson’un aracına temas ettiği için sol ön lastiği patladı. Zaten kötü gidiyorlardı iyice felakete dönüştü.

Pitstoplarda bu kez üzülen Sergio Perez oldu. Puan alacak durumdayken geldiği pitte sağ arka lastiği hızlı değiştirilemeyince gerilere düştü. Takım arkadaşı Ocon ise altıncı sırayı alarak başarılı bir yarış çıkardı.

Charles Leclerc kendi mahallesinde puan alamasa bile iyi bir yarış çıkartıyordu ancak fren problemi yaşayıp Hartley’e çarparak yarışa nokta koydu.

Fernando Alonso da uzun bir aradan sonra vites kutusundaki mekanik problemle yarış dışı kaldı.

Benim beklentilerimin altında kalan bir yarış oldu ki bu yarışa ne kadar önem verdiğimi daha önce belirtmiştim. Benim için bile sıkıcı geçtiyse sizlerin yaşadığı zulmü düşünmek istemiyorum. Geçmiş olsun, Kanada’da görüşmek üzere.



Hiç yorum yok:

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO