30.01.2008

Minikler Marmaris'te : Marmarisspor - Fenerbahçe, Beşiktaş - Zenit Petersburg

Marmaris Şehir Stadı'nın sahası ikiye bölünmüş, yan yana maçlar yapılıyor. Marmarisspor - Fenerbahçe maçı olduğunu duyup Marmaris'in altyapı ne haldeymiş diye merak ederek gittim. Bir de baktım ki diğer yarı sahada Bjk formaları boy gösteriyor, onlar da Zenit Petersburg ile maç yapacaklarmış. Yanlış duymadıysam 1996-1997 doğumlu oyunculardan oluşuyormuş takımlar.

İki maç aynı anda oynandı ama öncelikle Marmaris - Fenerbahçe maçından başlıyorum. Maç başlar başlamaz 2 şey dikkat çekiyordu, Fenerbahçe'nin yaş olarak büyük olduğu açık ve net belli olan oyuncuları. 8 Numarayı giyen bir çocuk vardı ki en iyi ihtimalle 94'lü olduğunu düşünüyorum, 93'lü olsa şaşırmam. Yine savunmada 4 numara vardı sanırım aynı şekilde o da büyüktü diğerlerinden. Bu yapılan şey ayıptan öteye gidemez, böyle gelecek başarıyla ne kadar övünülür bilemem. Neyse.. Maça geçelim, Fenerbahçe 8 numaralı oyuncusu ile Marmaris savunmasını zorladı ve ilk yarı 1'i kornerden gelen golle 3-0 bitti. İkinci yarı da Marmaris atakları gelmeye başladı ama Fenerbahçe 6 numara giyen ve wonderkid tanımı yapabileceğimiz Metincan ile etkili geliyordu, sonuç olarak kendisinin 1 gol 1 asist ile katkı yaptığı ikinci yarı 3 gol daha geldi maç 6-0 sona erdi.


Dikkat edilmesi gereken oyuncular Fenerbahçe'de 6 numara ile ismini de öğrendiğim Metincan ve son anlarda oyuna giren 17 numaralı oyuncuydu. Forma numaraları sabit olduğu için yarınki maçlarda isimleri de öğrenebilirim umarım. Marmaris'te ise 8 numaralı ufaklık gözüme çarptı.

Geçelim ikinci maç olan Beşiktaş - Zenit Petersburg maçına. Beşiktaş'ta da bahsettiğim büyük oyunculardan var derken öğrendim ki benim büyük sandığım 8 numaralı oyuncu aslında normalmiş, yani bu yaş grubundan oyuncuymuş(Fb'dekinden bahsetmiyorum burada, numara benzerliği sadece). Zenith'de 10 numarayı dikkatle izleyin dediler biz de öyle başladık maça ama ilk yarı Zenit yarı sahasında oynandı, Beşiktaş bir tane bile pozisyon vermedi. Ancak Zenit kalecisini geçmekte zorlanınca skor 1-0'dı ilk yarı sonunda. İkinci yarı Beşiktaş yine rakibine fırsat vermedi, 2-3 tane, şut ile sonuçlanmayan hücum gerçekleştirdi Zenit. İkinci yarıda gelen 4 gol vardı, ikinci yarının son golü yani skoru 5-0'a getiren gol alkışı hakediyordu, organizasyon sonucunda çok hoş bir gol atıldı. Beşiktaş maçı diğer maça oranla daha sıkıcıydı. Burada da göze çarpan ve yarın ismini öğrenme umudu içerisinde olduğum oyuncular da Beşiktaş'ın 8 ve 11 numaralarıydı. Zenit'te ise pek göze batan oyuncu olmadı, zaten beklenemezdi de çünkü Beşiktaş oynadı onlar izledi.

Böylesine futbol dolu bir saat geçti Marmaris Stadı'nda, turnuva haftasonuna kadar sürecek. Fenerbahçe - Beşiktaş maçını merakla bekliyorum, miniklerin oynadığı bir derbi maçı izlemek pek eğlenceli olacak eminim buna.

Hiç yorum yok:

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO