10.01.2008

Yabancı Sınırlaması


Fotoğraf ve başlık pek alakasız duruyor ilk bakışta. Devam edince alakayı kuracağım. Yeni gündem yeniden yabancı sınırlaması olmuş. Olmuş diyorum çünkü bu sabah farkettim bunu. Radyospor'da Sanlı Sarıalioğlu ısrarla yabancı sınırlaması kalkmalı diyordu -zaten kendisi ile değil derdim- sonra gördüm ki kendisinden önce zaten gereken isyan edilmiş, yaygaralar kopartılmış. 6+1 devam etsin ancak takımlar istediği kadar yabancı alsınmış. Peki bunun sebebi neymiş? Fenerbahçe avrupada başarılı olamıyormuş da o yüzdenmiş. Kezman'ı yollayamadığı için Ronaldo'yu getiremiyorlarmış, dahası Appiah da sorun olmuş boşuna kontenjanı dolduruyormuş.

Kısacası Şampiyonlar Ligi'nde Sevilla ile karşılaşacak olan Fenerbahçe'nin gücünün rakibine yetebilmesi için yabancı sınırlaması kalkmalı diyorlar.
Gelelim resimdeki kadroya. Gördüğümüz yabancılar Taffarel, Capone, Popescu ve Hagi. Oradaki 11 şu ana kadar Türk Fubolunda zirve yapılan maçın kadrosudur. Avrupada tarihteki ilk kupamızı bize kazandıran takım yani. 4 yabancı var kadroda, yedekteki Marcio'dan bahsetmiyorum bile, şu an anadolu kulüplerinde oynar en fazla. Sen sınırları kaldırmaya uğraşacağına önce elindeki Kerim'i, Olcan'ı, Can Arat'ı kurtarmaya bak. Dışarıdan milyonlarca euro ile oyuncu alıp getireceğine o paranın onda birini altyapına ayır, o zaman gör bakalım Ronaldolar mı daha değerli oluyor 17-18'inde parlayan Ahmetler Mehmetler mi.

Hiç yorum yok:

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO