10.01.2008

Sam Allardyce

Newcastle United futbolcu ve teknik adam değirmeninin son kurbanı. O da yollarını ayırdı Newcastle ile. Fotoğraf ise sezon başından, imzayı yeni atmış Big Sam. Sen 8 sene Bolton'u çalıştır, takımı dönem dönem de iddialı konumda oynat, sonra gittigin yerde sezon ortasını zar zor gör. Burada teknik adamın suçlu olduğunu söyleyene gülüp geçmek lazım, zira kendisinin son senelerde hep puan tablosunun üst yarısına soktuğu Bolton şimdilerde Newcastle'dan da kötü durumda, o olsa bence UEFA Kupası'na katılmaya uğraş veriyor olurlardı. Newcastle'da neden olamadı peki ? Cevabı pek de zor olmasa gerek, Newcastle yıllardır neyi doğru yaptı da bu işi doğru yapacak. 11. sırayı 26 puanla alıyorlar ve bunun sorumlusu Allardyce olmamalı. Bana kalırsa Allardyce ile devam etseler daha hayırlıydı ancak yolların ayrılacağı da belliydi bir kaç haftadır.

Bir de başka olaya değinmek istiyorum. Newcastle ile Gençlerbirliği'ni hep benzetmişimdir senelerdir.
Gençlerbirliği'ne bakalım önce :
- Ligdeki büyük takımları bir kenara atacak olursak finansal olarak kendi seviyesindeki takımlardan oldukça güçlüdür, transferleri daha kolay yapar bu yüzden
- Büyük umutlarla "bu sefer oluyoruz vallahi" diyerek sezona girerler, sürpriz yaşanmazsa "olamazlar" yine.
- Kötü gidişte ilk sorumlu hocadır, yönetim ise sütten çıkma ak kaşık.
- Takıma senelerce tutunacak transfer yapmakta zorlanırlar. Tutunan adam da sorun olur bir süre sonra.
- Alınan yeni oyuncular büyük ümitlerle getirilir, büyük kısmı uyum sorunu yaşar veya fos çıkan transferlere örnek olur. a giderler ya da kör topal takılırlar takımda. Buna en güzel örnek Isaac Promise olacaktır şüphesiz.
- Son olarak sürekli değişen hocalar ve boşa giden paralar.

Newcastle'ı düşünelim bir de, fark görebilen var mı arada? Bizim Gençler'i al götür Premier Lig'e, olsun sana Newcastle United.

Hiç yorum yok:

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO