2.03.2008

Beşiktaş 1-0 Galatasaray
Juventus 2-3 Fiorentina

Maçı izlemeyeceğimi söylemiştim, o yüzden yine net bir yorum yapamıyorum. Ancak gollere bakınca 2-1 mağlupken skorun 3-2'ye geldiği görülüyor ki bu da iyi bir oyun oynandığının habercisi gibi. Son dakikada sanırım formayı çıkarttığı için 2. sarıdan kırmızı kartı görüyor Osvaldo. Bu sonuçla birlikte Şampiyonlar Ligi yolundaki en büyük engellerden biri de aşılmış oldu. Milan'ın da kaybetmesi ile puan farkı 2 maçta kapanacak duruma geldi ki bu da olası saçma bir puan kaybı durumunda önemli bir avantaj sağladı.

Golleri atanlar : Gobbi, Waigo, Osvaldo
Bu kare ise maç bitiminden. Frey uçmuş gitmiş, kalede de böyle uçuyor muydu 2 golü yerken, onu da özetleri izledikten sonra göreceğiz.

Derbiye gelelim bir de. Hakemden herkes memnun gibi, Ümit'e atılan tekme ve Delgado'ya çalınan hatalı ofsayt kararları karşılıklı olunca iki taraf da sesini çıkartmadı. Ümit'in pozisyonunda faul çalınsa ve İbrahim Kaş'a ikinci sarıdan kırmızı çıksa, Delgado'nun Aykut'la karşı karşıya pozisyonu iyi süzülüp devam ettirilse hakemden tam anlamıyla memnun olabilirdim ben de. Taraflı bakacak olursak hakemden asla memnun olamayız, bu da var.
Genele bakacak olursak da maçta beğenecek birşey yoktu. Galatasaray ilk yarı çok az ağır basıyordu, ikinci yarının da ilk 5-6 dakikasında da etkili oldu ki 52. dakikadan sonra oyun tamamen Beşiktaş'ın kontrolüne geçti. Son 4-5 dakikada yani uzatmada yalandan bir baskı kurdu Galatasaray ama o da yeterli olamadı. Sonuç olarak adı kaliteli ama oynanan oyunu pek kaliteli olmayan bir derbiydi. Beşiktaşlılar da derbideki galibiyetten çok 137 hafta sonra gelen liderliği kutluyorlar sanırım. Ayrıca önceki yazının son paragrafına bakınca feci derecede yanıldığımı da görüyorum, Galatasaray kazanır gollü maç olur derken Beşiktaş tek golle kazandı.

Hiç yorum yok:

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO