30.03.2008

Udinese 3-1 Fiorentina


Bir alt posttaki maç olmasa kötü konuşulurdu da, yine ucuz atlatıldı bir kayıp haftası daha. Milan resmen "siz gidin" diyor Şampiyonlar Ligi'ne. Fiorentina kaybettiyse ya aynı hafta ya da diğer hafta Milan da kaybediyor ne hikmetse. Biraz sıkıntıyla da olsa Fiorentina'nın Şampiyonlar Ligi'ne dönüşü git gide yaklaşıyor.

Değinmek istediğim iki konu var, fotoğrafta ilk golün sevincini yaşıyor Udinese. Bunu koymamın sebebi de golün sahibinin Gökhan İnler olması. Adıyla soyadıyla her şeyiyle Türk olan bu oyuncu İsviçre'nin de kaptanlığını yapıyor, biz de uzaktan "ehehehe türk ki bu süperiz lan biz" diyerek izliyoruz. Formda bir orta saha oyuncusu sıkıntısı ile yanıp tutuşan milli takımımıza ilaç gibi gelebilecek bir oyuncuydu kendisi, iki sene önce kaptırdık. Neyse ki Zafer Yelen de arada kaynayıp gitmedi Mesut Özil gibi.. İtalya ve Fiorentina derken kendi ülkemize de çemkirdikten sonra geçiyorum ikinci olaya..

Fiorentina yeni yeni yapılanan genç bir takım olabilir ancak geri düşülen maçta oyuna Vieri'yi alarak galibiyet veya beraberliği düşünmek de neyin nesidir hiç anlamam. Sen Osvaldo'yu oynat bekle, sene başından beri oynayıp oynamaması tartışma konusu bile olamayan Vieri ile deplasmanda puan veya puanlar aramak pek mantıksız geliyor bana.

Milan'ın Maldini ile gol bulduğu gün Fiorentina'nın da tek sayısı Vieri'den geliyor. Eskilerden bir kurtulabilsek de rahat etsek artık iyi olacak.. Türkiye'deki 37'lik ayrı dert, Floransa'daki 35'lik ayrı dert.. Yeter artık be..

Hiç yorum yok:

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO