24.02.2010

Floransalı Ljajic

Fiorentina'nın ara transferdeki bombası Adem Ljajic Sırp basın kuruluşu B92'ye açıklamalarda bulunmuş. Fiorentina'daki performansını ve ilk 1.5 ayının nasıl geçtiğini değerlendiriyor. Formaya yavaş yavaş ısınan genç adama kulak verelim :

"Livorno'ya karşı alınan skordan ve oynadığım oyundan memnunum, sadece biraz hayal kırıklığı yaşadım o da iyi oynayıp fırsatlar bulmaya rağmen gol atamamış olmak. Gilardino'ya da çok iyi bir asist yapmıştım ama şutu içeri doğru gitmedi.

Oynadığım maçlardan sonra bana verilen destek ve yapılan övgüler müthiş bir şey, en güzel yanı da bunların olması için 10 veya 45 dakika oynamamın fark etmiyor olması. Tabii bunlardan başkaları tarafından haberdar ediliyorum çünkü henüz İtalyanca konuşamıyorum, gazeteleri okuyamıyorum ve canlı yayınlarda ne söylendiği anlamıyorum. Kaka veya Cristiano Ronaldo ile karşılaştırılmam asla korkutmuyor beni, tam tersine ekstra bir motivasyon sağlıyor.

Çok çabuk forma mücadelesi içine atıldığım için bira şaşırdığımı itiraf etmeliyim. Bu benim beklentilerimden öte bir şey. Floransa'ya gelirken Jovetic ve diğerlerine olduğu gibi benim de ilk 6 ayı oynamaktan ziyade takımı tanıyıp bir şeyler öğrenerek geçireceğimi düşünmüştüm. Ancak Fiorentina'nın son 6 maçında 4 kere forma şansı buldum. İlk önce 5 dakika ile başladım, son maçta 45 dakikaya çıktı bu süre. Bu durumdan mutluyum tabii ki..

Hoca(Prandelli) bana boş kaldığım anda kendimi göstermemi ve topu kullanmamı, bundan korkmamam gerektiğini söyledi. Kabul etmeliyim ki Livorno maçının sahada olduğum ilk 10 dakikasında bunu dikkate alamadım. Çünkü ilk kez kendi taraftarımızın önünde sahaya çıkıyordum ve tribünler tamamen doluydu, çok heyecanlanmıştım. Neyse ki bu büyüden çabuk kurtuldum ve bildiğimi oynamaya başladım hemen.

Sahadayken Jovetic ile birbirimize yardımcı oluyoruz. Hocamız ve ekibi ikimizin sahada sık sık verkaç yapması konusunda istekte bulunuyor. Saha üzerinde ortaklaşa iyi işler yapmamız hoşuma gidiyor. Jovetic ve Avramov'un saha dışında bana yardımcı oluyor olmaları ise en az saha içerisindeki kadar önemli benim için, ikisine de teşekkür ederim bunun için.

Partizan ? Onlar şu an Sırbistan'ın en güçlü takımı, şampiyon olacaklar."

1 yorum:

Unknown dedi ki...

harika bir oyuncu ve fiziki 1-2 yıl sonra floransa da kalmaz gider gibi tabi tam izlemedim ama adı soyadı tam bi futbolcu gibi geliyo bana tıpkı balotelli gibi

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO