24.02.2010

Rosetti'den Sevgilerle : Fiorentina 1-2 Milan

Maç boyu topu sen oyna, top bir türlü kaleye giremesin. Sonra da tam baskıyı kurup son dakikaları tek kaleye çevirdiğin anda hakem %100 penaltıyı es geçsin. Sonra da 90+2'de gelen golle rakip takım kazansın. Evet iç sahada Milan gibi bir takıma karşı 1-0 öndeysen maçı vermemelisin. Sen varlık gösteremeyip rakibine teslim olursan maçı vermiş olursun, hakkın olan penaltını hakem denen kişi vermeyip senin golünü gasp ediyorsa suçlu olmazsın.

Fiorentina ikinci yarının ilk 10 dakikası dışında maçın genelinde topa hakimdi. Milan beklentilerin çok uzağında, vasat bir oyun oynuyordu. Fiorentina yüklenip golü bulamadığı anlarda özellikle de 1-1 olana kadar oyunu iyice rölantiye almıştı. Madem farkı açamıyoruz, oyunu soğutup 1-0'a razı olalım dendi açık açık. 1-1 olunca Huntelaar Fiorentina'yı uyandırmış oldu aynı zamanda. Uyanan Fiorentina da çok güzel baskı kurup oyunu Milan ceza sahasına kilitledi. Tam baskı gol getiriyordu ki 2 kişi arasından topla çıkıp boş kalenin önündeki Keirrison'a gol pasını verecek olan Montolivo yere yıkıldı Milan savunması tarafından. Penaltı olmaması için hiç bir sebebin olmadığı, tartışmaya bile açılamayacak net bir penaltı olan pozisyon hakem Roberto Rosetti tarafından devam ettirildi. O çal"a"madığı düdük Fiorentina'nın alacağı 3 puanı Fiorentina'nın kaybedeceği 3 puan yaptı.

Bunun dışında maç hakkında yazacağım tek var o da Marchionni denen kişi. Aydın Yılmaz'a ne dediysem, nasıl tuttuğum takımda görmek istemiyorsam bunun çok daha fazlasını Marchionni için diyorum ve hissediyorum. Gerçekten çok çok kötü bir oyuncu, takıma katkısı oynamayan herhangi bir oyuncudan fazla değil. Haftalardır ısrarla bahsediyorum kendisinin yetersizliğinden, bu maç yüzünden yüklendiğim söylenmesin yani. Kendisinin futbola dair tek özelliği koşabiliyor olması, başka bir özelliği yok. O oynadığı zaman Fiorentina 10 kişi gibi oluyor, haliyle de en kötü takımla oynanırken bile orta saha eksik kalıyor, zayıf duruyor. Ljajic bu adamın en iyi halini bile çok rahat yedek bırakabilecek bir isimken neden Marchionni'ye 90 dakika tahammül ediyoruz bunu Prandelli bir an evvel açıklamalı. Büyük bir skandala doğru yürüyor bu sezon yaşananlar, bakalım ne zaman bir dur diyen olacak. Ligdeki son 7 maçında sadece 1 galibiyet aldı Fiorentina, ne kadar acı değil mi ?

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Pep Guardiola, ''Her hafta hakemlerle ilgili şüphelerin gündeme getirilmesi futbol için kötü. Hakemler ellerinden geleni yapıyorlar. Hata da yapıyorlar. Hakem kararlarını tartışmak zaman kaybı. Bizi 10, 9 ya da 8 kişi bırakmaları umurumda değil. Aleyhimize 3 penaltı verirlerse 4 gol atmamız gerekir. Sahada olan biten bizim sorumluluğumuzda. En iyisi kendinize bakmanız, ben varken biz bunu yapacağız.."

ahmetcan_48 dedi ki...

Abi hakikatten maçı ben de izledim. Fiorentina daha iyi oynadı ama Milan kazandı.

Adsız dedi ki...

Hakem, rakip veya futboldan önce tartışılması gerekli olan birşey gözüme çarpıyor.
Fiorentina'nın büyüklere karşı karnesi. Hep aynı şeyi tekrarlar.
Birkaç yıldır üstelik. İyi oynar, gole yakın taraf olur ancak kaybeder.

Milan maçında da iyi oynayan taraftı, İnter maçında da, Juve maçı da hatta. Ne oldu. Kısır bir maç içerisinde kaybettiler. Sadece bu sezon mu değil.

Hakem Fio'nun penaltısını vermedi doğrudur. İnter'e karşıda haksız bir penaltı ile kaybetti keza.

Ancak biryerden sonra, futbolcuların inançlarını da sorgulamak gerekli. Yahut Prandelli'nin.

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO