2.02.2010

Hoşçakal Martin!

Devre arasında önce kaptana veda etmişti Fiorentina, şimdi de diğer bir tecrübeli isim Jorgensen'e veda vakti geldi transferin son gününde. Devre arasında normalden daha fazla takım değişikliği yaşandı, bunun sebebi elbette ki Dünya Kupası. Orada forma giyebilmek için kupa öncesi bir kulüpte devamlı oynaması gerektiğinin farkında olan çoğu isim vardı, Jorgensen de bunlardan biri.
4 yaşında Midtdjurs takımının kapısından içeri girmiş olan Jorgensen, daha sonra 14 yaşında kendisini Avrupa'ya sunacak olan AGF Aarhus kulübünün altyapısına geçiyordu. Profesyonel hayata da burada adım atan Jorgensen daha sonra keşfedilip Udinese'nin yolunu tutmuştu. Oradaki 180 maçtan fazla süren uzun ve başarılı kariyerin ardından da Fiorentina'ya adım attı. Fiorentina'da 2008/2009'da sakatlıkla boğuşan Danimarkalı yıldız bu sezon forma şansı bulmakta çok zorlandı, devre arasında Ljajic'in alınması ve Jovetic'in iyileşmesi ile forma şansı iyice sıfıra yaklaştı. Fiorentina'da iyi anılarla ayrılıp her zaman sevilecek biri olarak akıllarda kalmış oldu.

Jorgensen'in güzel açıklamalarına yer verelim son olarak :

- "Floransa'da olağanüstü bir deneyim yaşadım, anlık olarak bir çok duygu geldi geçti. Gitmem gerekiyordu çünkü Dünya Kupası'nda oynamak istiyorum. Bunun için de Fiorentina'dakinden daha fazla süre almaya ihtiyacım vardı. Benden sonra kaptanlığı Montolivo devralacak, liderlik için her şeyi yapabilecek, takımı bir arada tutabilecek bir isim. Unutamayacağım maçlar ise Torino'da Juve'yi yendiğimiz maç ve Liverpool'a karşı benim de attığım golle kazandığımız maç."

Hiç yorum yok:

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO