23.05.2010

Golcü! : Bayern 0-2 Internazionale

Su tatsiz gunde postu bana kitledigi icin Franchi'ye selam ederek baslayayim yaziya.. Canim istemiyor dedim, Inter'in sampiyonlugunu yazmak icimden gelmiyor dedim.. dinletemedim..

Acikcasi final ibaresi olmasa, Sampiyonlar Ligi grup maci oynaniyor deseler kimse yadirgamazdi saniyorum.. Ben yadirgamazdim.. Avrupa'nin kult iki takimi olmalarina ragmen Sampiyonlar Ligi'nde degil final, ceyrek final sonrasinda bile pek alisik olmadigimiz iki takimin, finalde dikkatli oynamasindan dogal bir sey yok.. Milito'nun iki nefis golu ve ikinci yari 60'a kadar olan Bayern baskisi disinda pek akilda kalici bir mac olmadi acikcasi..

Inter'de Motta'nin yoklugu kayip olarak sayilmamasina karsin, Bayern'de takimin 2 yildizindan biri Ribery'nin olmamasi hem Bayern hem de biz tarafsiz izleyiciler icin kotu haberdi suphesiz.. Ribery'nin yoklugunda Robben ve Olic'e daha rahat onlem alma firsati buldu Inter ve Bayern defansinin uyumasiyla degajdan gelen topu aglara gonderdiler.. Milito havadaki topu once arkadasina indirip sonrada mest edici bir sogukkanlilikla Butt'un uzerinden gonderdi topu.

Bu golden sonra ilk yari bitene kadar oyun anlayisini degistirmeyen Bayern verimliligini ikinci yariya sakladi diyebiliriz.. Zaten ikinci yarinin ilk 15 dakikasini Inter yari alaninda oynayan Bayern, Inter'in kusursuza yakin takim defansini bir tek Robben'in bireysel cabasi ile delmeye calisinca pek bi meyvesini alamadi rakip yari alanda oynamanin..

Milito'nun Demichelis'i yok edip attigi enfes gol maci %90 bitirmisti zaten.. Bayern'in 80. dakikaya kadar bulacagi bir gol macin son 10 dakikasini efsane yapabilirdi ama Nou Camp'tan beri neredeyse sıfır hata ile oynayan Inter savunmasi, Kupa 1'i riske bile atmadi..

Porto'dan sonra Inter ile de Sampiyonlar Ligi'ni alan Mourinho'nun mac bitmeden Van Gaal ve Bayern ekibini kutlamaya gitmesi macin en guzel anlarindan biriyidi. Mac sonrasi sevinmesi ise sanki biraz veda havasinda gerceklesti.. Hic hazzetmesem de, bir senede kazandigi 3 kupa sanirim bir takima veda etmek icin en iyi hikaye olur.. Mourinho ve Inter ile tum Interlileri tebrik ederek Dunya Kupasi'na hazirlanalim hafiften..

3 yorum:

Burak Kereci dedi ki...

Mourinho Real Madrid'e giderse El Classico baya eğlenceli geçecek

Düzeltme: Bu arada Milito ikinci golde Van Buyten'in belini kırdı.

Adsız dedi ki...

bu milito
1-2 sene önce fenerbahçenin listesinde olan militomu yaw

kenan dedi ki...

evet milito demischesli i degil van buyteni carsiya gonderdi, milito bu sezon yaptiklariyla yilin futbolcucu secilir heralde, bayern alsaydi kupayi robben olurdu

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO